o köfteciler istasyonun tam karşısında şimdi hala açaip lezzetli ) 7 senem geçti eskişehirde tantunisi çiğ böreği köftesi bozhöyüğün balı kaymağı hala unutamadığım yiyecekleridir tüm türkiyeyi gezdim her şehir güzel ama insanı ve cevresi ile eskişehir bambaşka her zaman eskişehir insanına yardımı veya yapabileceğim birşey olursa yapmayı kendime bir borç bilirim
Balaban kebaba ne demeli?..kuşbaşı doğranmış ve kemik suyuyla ıslatılmış pide.üzerine bonfileden yapılmış yumuşacık şiş.üzerine tereyağı.yanına salçalı sos.. .....Zİya Paşa cd de ara sokakta Fahrettin ustayı kesinlikle öneririm.köşe başında cadde üstündekine girip yanılmayın, sadece isim benzerliğidir.
Yılbaşı gezisi olarak gittik ve öneriniz üzerine balaban kebabını yedik. Gayet enfesti.
Cadde üzerindeki, Fahrettin Ustanın yeri burası mı diye sorunca evet burası dedi. Bari en azından Fahrettin adında bir eleman alsalardı. Biz de kısa bir aramadan sonra asıl yeri bulduk. Hemen yan tarafıymış. ;D
[attachment=1]
[attachment=2]
Tam isabet..tebrikler adres doğrudur.beğendiğinize ve mahçup olmadıgıma sevindim...cadde üzerindeki kişiyle, Fahrettin usta eskiden ortaklardı.asıl usta olan ve kebabı hazırlayan - pişiren Fahrettinin bizzat kendisiydi.daha sonra anlaşamayıp ayrıldılar ve usta, sokağın içine hemen 3-4 dükkan içeri taşındı.diğer ortak ,cadde üstünde kaldı.ama iki kebabın birbiriyle alakası yoktur..orjinal olan Fahrettin ustadır.çevremdekilere,eşe dosta ısrarla sokağın içindekine gideceksiniz dememe rağmen yanılıp cadde üstündekine yakalanan var.yakalanan diyorum o kişi, avcı gibi bekleyip bu gibi adresini şaşıranları asıl olan benim diyerek içeri almakta pek mahirdir.
herneyse operasyon başarılı sonuçta.))..beğendiğinize tekrar çok sevindim..
40 yıla yakın bir süredir Bursa'da gördüğüm "cantık"a pek benzemiyor sizin fotoğrafladığınız. Bir karışıklık mı oldu, yoksa ayrı bir yörede ayrı bir adlandırma mı oluyor? Bursa ile Eskişehir de çok yakınlar ama...
Ben tatarım. Cantık bir tatar yemeğidir ve gerçek cantık fotoğrafladığımdır. Diğer yörelerde yapılışı daha kolay olan tava lokum benzeri bir yiyeceği cantık olarak adlandırırlar.
Eskişehir'in gerçek cantığı budur.
Çok haklısınız.. Her şey öylesine değiştirildi ki.. Tava lokumun içine sadece kıyma, salça ve soğan konur, görüldüğü gibi biber vb. sebze konmaz. Şimdi peynirli, ıspanaklı, sosisli hatta mantarlısını bile yapıyorlar...