Eskişehir Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,743
Ynt: Eskişehir Yemekleri

İlginiz ve şehrimiz hakkındaki güzel sözleriniz için teşekkürler Ünal bey.
 

Etiketler
Ynt: Eskişehir Yemekleri

Yılbaşı gezisi olarak gittik ve öneriniz üzerine balaban kebabını yedik. Gayet enfesti.
Cadde üzerindeki, Fahrettin Ustanın yeri burası mı diye sorunca evet burası dedi. Bari en azından Fahrettin adında bir eleman alsalardı. Biz de kısa bir aramadan sonra asıl yeri bulduk. Hemen yan tarafıymış. ;D
[attachment=1]
[attachment=2]



 

Ynt: Eskişehir Yemekleri

Tam isabet..tebrikler adres doğrudur.beğendiğinize ve mahçup olmadıgıma sevindim...cadde üzerindeki kişiyle, Fahrettin usta eskiden ortaklardı.asıl usta olan ve kebabı hazırlayan - pişiren Fahrettinin bizzat kendisiydi.daha sonra anlaşamayıp ayrıldılar ve usta, sokağın içine hemen 3-4 dükkan içeri taşındı.diğer ortak ,cadde üstünde kaldı.ama iki kebabın birbiriyle alakası yoktur..orjinal olan Fahrettin ustadır.çevremdekilere,eşe dosta ısrarla sokağın içindekine gideceksiniz dememe rağmen yanılıp cadde üstündekine yakalanan var.yakalanan diyorum o kişi, avcı gibi bekleyip bu gibi adresini şaşıranları asıl olan benim diyerek içeri almakta pek mahirdir.
herneyse operasyon başarılı sonuçta.))..beğendiğinize tekrar çok sevindim..
 

Ynt: Eskişehir Yemekleri

''ESKİŞEHİR'' demek çibörek demektir...

[attachment=1]

 

Ynt: Eskişehir Yemekleri

Çibörekten başka lezzetleri de var, Eskişehir'in...
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]





 



Ynt: Eskişehir Yemekleri

egeli' Alıntı:
Çibörekten başka lezzetleri de var, Eskişehir'in...

Cantık
[attachment=3]

Sayın "egeli";

40 yıla yakın bir süredir Bursa'da gördüğüm "cantık"a pek benzemiyor sizin fotoğrafladığınız. Bir karışıklık mı oldu, yoksa ayrı bir yörede ayrı bir adlandırma mı oluyor? Bursa ile Eskişehir de çok yakınlar ama...

Cavid Sezen
 

Ynt: Eskişehir Yemekleri

Sn. Gezmen,

Ben tatarım. Cantık bir tatar yemeğidir ve gerçek cantık fotoğrafladığımdır. Diğer yörelerde yapılışı daha kolay olan tava lokum benzeri bir yiyeceği cantık olarak adlandırırlar.
Eskişehir'in gerçek cantığı budur.

Saygılarımla.
Ülker
 

Ynt: Eskişehir Yemekleri

Yanıt için sağolun Ülker Hanım, konu anlaşılmıştır..

Cavid Sezen
 

Ynt: Eskişehir Yemekleri

Yalnız tavalokum olmamış..tatarların bildiği karakteristik ,bildiğimiz tavalokum değil bu.tavalokum tamamen kapalı olur.içindeki kıyma görünmez.
 

Ynt: Eskişehir Yemekleri

Sn. Acet,

Çok haklısınız.. Her şey öylesine değiştirildi ki.. Tava lokumun içine sadece kıyma, salça ve soğan konur, görüldüğü gibi biber vb. sebze konmaz. Şimdi peynirli, ıspanaklı, sosisli hatta mantarlısını bile yapıyorlar...

Ne diyelim? Damak zevki farklı, herkesin..

Esenlik dileklerimizle...

Ülker&Yavuz
 




Ynt: Eskişehir Yemekleri

Eskisehirin bozasi da çok meshurdur Gitmek isteyenlere duyurulur
 

Ynt: Eskişehir Yemekleri

Kızanlar Eskişehir in macirlarida vardır be ya ;

sütlü çorba;
kırma;
katlama;