Eski Lada Niva'ların Direksiyon Sertliği Sorunu.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sahmaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,840

sahmaran

Ana Kamp
Merhaba. Bütçeme uygun bir Lada Niva almak istiyorum. Eski Lada'ların direksiyon sertliği konuştuğum kişilerce sorun olarak karşıma çıkarılıyor. Bahsedilen ağırlık zamanla alışılamayacak bir derecede midir, Lada kullanıcılarından fikirlerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum. Bu arada elimde 5000 TL nakit var. Verebileceğim en fazla 6000 TL'dir. Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Eski Lada Niva'ların Direksiyon Sertliği Sorunu.

Aracı Tanıyan bir ustaya kontrol ettirmek ve Kasasında çürük sorunu olmamak kaydıyla bir araç alınabilir .

Direksiyon sertliği kişisel birşey heralde . Aslında soft kutular var ama bulmak sorun . Benim kutu normal lassa ok144 kullanıyorum . Şikayet ettiğim belkide son şey Direksiyon sertliği hatta aklıma bile gelmiyor . Hele geçenlerde bilyalı s rot takıldı biraz daha hafifledi sanki . Ama dediğim gibi göreceli bir durum , adam çok ehlikeyftir mahfoldum direksiydan der , bilemem :D

En güzeli bir niva bulup bir tur atın birde park edin . sizin için sorun yaratıp yaratmayacağı anlaşılır .

Sanırım kulanacak kişinin adam değil kadın olduğu göz önüne alınarak yapıldı bu uyarılar. Ben de aşılacak bir durum olduğunu düşünmüştüm, teşekkür ederim.

Şunu da danışmak isterim: 5000-6000 TL ile, çürüksüz ya da çürüğü asgari seviyede, mümkün mertebe bakımlı bir Lada Niva'yı nasıl bulabilirim. sahibinden.com gibi siteleri sürekli takip etmenin dışında ne yapmamı tavsiye edersiniz? İstanbul'da, bir Lada Niva almak arzusunda olduğumu belirtip haber bekleyebileceğim, ilgi gösterecek usta ve/veya galeri adı verebilir misiniz? İyi günler.

Burayı da takip edin derim;
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?board=8.0

Eski nivalardaki direksiyon ağırlığı hem kutudan. hem esrottan hemde rotların bağlandığı deve boyunlarından kaynaklanmakta. Eski model kutuya sadece bilyalı esrot burcu takarak istenilen yumuşaklık sağlanamıyor. Soft direksiyon kutusu bulunsa bile mutlaka sistemde bilyalı esrot ve (1995 sonrası modellerdeki) yaklaşık 1,5 cmdaha uzun olan deve boyunlarını kullanmak gerekiyor. Bunların hepsi birden yapıldığında farkı anlayabiliyorsunuz.Ancak belli bir zaman sonra bu da size ağır gelmeye başlayacaktır. Bu durumda yapılacak en doğru şey hidrolik direksiyona terfi etmek olacaktır. Bunlar hep 16 seneden beri aynı nivayı kullanmaktan dolayı edindiğim tecrübelerdir.Şu anda nivamda toyota cressida'nın hidrolik direksiyonu çalışmakta ve sonderece başarılı durumda.

Bu sertlik sürüş güvenliği açısından beni zor durumda bırakır mı yani? Hidrolik direksiyon '95 ve sonraki yıllara ait modellerde var diye biliyorum, ve şu anda bu modellere maddi olarak ulaşabilmem mümkün değil. Teşekkür ederim.

Dikkat edin... 95 ve sonrası tüm Nivalar "hidrolik direksiyonlu" değil! olanı da var olmayanı da...

Hidrolik direksiyon yanlış bilmiyorsam 2000 hatta 2005 sonrası "standart" oldu.

Bunu da öğrenmiş oldum. nivatr'yi de takip ediyorum bu arada. Sağolun.
Şu araca bayılmıştım, adını bile koymuştum, ancak satılmış :(

http://www.sahibinden.com/ates_parcasi-08WQQaXQQ19427340WQQpXQQdisplayitem

Niva69 unda dediği gibi 95 sonrası olan var olmayan var ki olan hayli azdır . Ben ararken hiç denk gelmedim mesela 97 modellerde bile .

Sürüş güvenliğini tehlikeye atar mı demişsiniz ama ben pek anlayamadım ... Tam olarak endişenizi yazarsanız daha verimli olur ...

Ben de anlayamadım; neyi anlayamadığınızı. Yeniden ifade etmeye çalışayım. Sözkonusu olan sert, ağır bir direksiyon. Ve çevik davranmak lazım gelen sürüş koşullarında (arazi, şehir içi, nasıl isterseniz öyle tahayyül edin) bu direksiyonun, içinde bulunulan koşulu aracın atikçe bertaraf edememesine sebebiyet vermesi gibi bir risk var mı?
Teşekkürler.

Ağır direksiyonun arazide "avantaj"... şehirde "dezavantaj" olduğunu düşünüyorum... aslında "direksiyon sertlik ayarı" olsa çok daha güzel olur :smiley:

Nivayla uzun süreli aşırı hız (100-110 Km üzeri diyelim) zaten çok "mantıklı" vede otoban dışında pek mümkün değil, dolayısıyla hidrolik direksiyon (ani hareket, manevra için) olmazsa olmaz değil ama olsa daha iyi...

Malum Niva, hız için değil "arazi" için üretilmiş bir araç...

En iyisi "deneme sürüşü" yapmak...

merhaba ben geçen mayıs ayında 92 model niva'yı 5000 tl ye aldım,tahmin ediyorum aradığınız fiyata araç bulabilirsiniz.Direksiyonu yumuşak bir araç değil ancak sizin endişelendiğiniz kadar trafikte sorun yaratacak bir sertliğide yok direksiyonun.Ama arazide mükemmel değişmem hiç bir şeye :smiley:

Her araç gibi direksiyon hareket halinde hafifler , ağırlık dururken yada ağır yol manevra sırasında sözkonusu . Hidrolik direksiyonun sürüş güvenliği açısından bir getirisi olacağını sanmıyorum açıkçası . Yüksek hızda çok hafifi direksiyon sorun olabilir o ayrı ...

Bencede Bir test sürüşü sorularınıza en net cevabı verecektir .

niva nın yada tuzla jeep lerin direksiyonlarından bir çok kişinin veryansın etmelerini anlamış değilim :D ;D yüksek hızda seyir halinde iken yeni nesil araçların direksiyonu bile sertleşir bu sürüşü cok azda olsa iyileştirir. park ederken ise direksiyonu çevirirken cok az ilerleme yaparak bu durumu ortadan kaldırırsınız.
ben ülkemiz ortalamasına yakın yada biraz az altında vucut ölçülerindeyim 167.cm boy 70 kg ağırlık bu beni etkilemiyorsa sizide etkilemicektir keza hayatımda kullandığım en ağır direksiyon hepimizin askerde iken mutlaka görmüş olduğumuz man 630 dur bu aracı kullanırken emin olun direksiyon simidinin içinden yolu görürdüm ve simit yaklaşık 80-90 cm capında idi onu kullanırken bile dar bir yolda cok düşük hızda (1-2 km) keskin dönüş (90 derece) olmadığı sürece sorun olmuyordu o hızdada araç komutanının yardımı gerekiyordu ;D ;D okadar, bu yüzden nivanın direksiyonu sorun olmayacağı kanısındayım sadece araca azıcık bir hareket verin direksiyonu çevirin buna alışıncada artistliğinin cok güzel olduğunu ve zevkini görüceksiniz
man 630 un resmi alttadır görsel olarak hatırlamanıza yardımcı olması için ekledim

man1.jpg

hakaannn' Alıntı:
merhaba ben geçen mayıs ayında 92 model niva'yı 5000 tl ye aldım,tahmin ediyorum aradığınız fiyata araç bulabilirsiniz.Direksiyonu yumuşak bir araç değil ancak sizin endişelendiğiniz kadar trafikte sorun yaratacak bir sertliğide yok direksiyonun.Ama arazide mükemmel değişmem hiç bir şeye :smiley:

Bu fiyata en az '90-91 model Lada Niva bulabileceğimi tahmin ediyorum, ve fakat üzerine masraf yapmam gerekirse (elzem olan muhtemel masraftan bahsediyorum) zaten nisbeten derli toplu bir aracı daha yüksek bir fiyata almakla eşdeğer olacak. Siz aracınıza ne kadar para harcadınız 5000 TL'ye aldıktan sonra, ya da harcadınız mı?
Direksiyon konusunda mutmainim, herkese teşekkürler.

merhaba benim aracın kasa şasesi sağlam boyada iyi ama motor yağ yakıyor ilerleyen zamanlarda motor yapmam gerekiyor.aldığım zaman iç döşemeler kötüydü frenler bakım vs.600 tl civarında bi harcama yaptım.direksiyon için bir harcamam olmadı,araçtan iyi anlayan biri ile beraber alırsanız aracınızı aldanmazsınız diye düşünüyürum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

SON KONULAR

Geri