Erikli Yaylası Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bcelik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,436

bcelik

Yeni Üye
Herkese iyi günler;

İki arkadaşımla birlikte 1-2 hafta içerisinde Yalova ,Erikli yaylasında kamp yapmayı planlıyoruz. Daha önce hiç eriklide kamp yapmadım. Daha önceden gitmediğim içinde gitmeden önce iyice bir araştırmak istedim. Yakın zamanda giden varsa veya bilen sorularımı cevaplarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1-Yaylada istediğimiz bölgeye çadır kurabiliyor muyuz yoksa kısıtlamalar var mı?
2-Ateş yakma konusunda bir kısıtlama var mı?
3-Gitmeden önce bölgeyle ilgili mutlaka şunları bilin , şuna dikkat edin dediğiniz bir şey var mı?

*Kendi aracımız yok otobüs, dolmu, otostop ve yürüyüşle yaylaya ulaşmay planlıyoruz. İnternette ulaşımla ilgili pek bilgi de bulamadım, tüm açıklamalar aracımız olduğu varsayımı üzerinden gidiyor. Bildiğiniz kolaylık sağlayacak bir yöntem varsa anlatırsanız sevinirim. İstanbuldan yola çıkıyoruz.

Etiketler
Ynt: Erikli Yaylası Kampı

Ben her sene Ekim ortasi ile kasim ortasi kamp atarim orda ölü sezon oldugu icin pek karisan gorusen olmaz su anda orda sezon basi olmasi nedeni ile ne olur ongormek mumkun degil ama koylulerden duydugum kadari ile sezon da denetim vs daha siki imiş.

Tahminimce sezonda bir minibus vs e calisiyordur asagidaki koyden bir kontrol etsen iyi olur. Yuruyerek ulasmak ve dönmek bir haftasonu kampi icin olayida sizide bitirir kanimca.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ynt: Erikli Yaylası Kampı

Merhaba , ben gecen hafta delmece yaylasına çıktım araçsız.
Kadıköy Beşiktaş iskelesinin yanında Turyol dan sabah saat 9 da Çınarcık'a sefer düzenliyor . Kişi başı ücret 15 TL.
Yolculuk yaklaşık 1 saat 45 dk. sürüyor. Vardığınızda iskelenin hemen önünden Teşvikiye minibüsleri kalkıyor. Yolculuk yaklaşık 15 dk. kişi başı 2 TL. Teşvikiy'de kahvaltı , gözleme pide vb. servisi veren 3 - 4 cafe restaurant var.
Teşvikiye'den yaylaya otobüs servisi yoktu. Teşvikiye - Erikli yaylası arası sanırım bir 10 km. var , beni oraya kadar bir amca bıraktı sağolsun. ordan delmece yaylası arası 11 km. Araç yolundan gittim 3 saat sürdü yürüyüş. Erikliyi bilmiyorum ama Delmece de ateş yakma vb. hiçbir sorun yoktu. Hemen girişte su kaynağı var , yaylanın ortasında camii nin hemen yanı başında da bir çeşme daha var fakat o suyu kullanmayınız. 2 gece kaldım hiçbir sorun yoktu , havası suyu çok güzeldi . Dönüşte yayladan Teşvikiye'ye 4 saatte indim. patika yolu var yolu epey kadar kısaltan tarifini yöre halkından veya yayla daki amcadan öğrenebilirsiniz. Amca yaylanın tam ortasında güzel bi yer yapmış ondan başka birini göremedim yerli olarak. Bir nevi mesire yeri kendin pişir kendin ye .İyi niyetli birisi. Kesinlikle yardımcı olur. Teşvikiye - Çınarcık minibüsleri yarımda ve saat başı , döndüğünüzde cafelerin orada bi çay molası verip minibüsü çağırmanız gerek garsonlara söylerseniz arıyorlar. bazen oraya uğramadan belde içinden gidiyorlarmış , öyle duydum.
Çınarcık - Kadıköy yine Turyol iskelesinden saat 18 de hareket ediyor. Vapurda sigara içmek yasak ama bütün personel ve yolcular alt katta çay sigara tam gaz devam.

SON KONULAR - FORUM