Günlük ücreti abartılmadığı sürece kampingler tercihen önceliklidir benim için. Bu yaz da dahil çadırcıyım zaten. Öyle güzel yerler var ki karavanı teslim aldıktan sonra bile ara sıra çadırla kaçamak yaparım muhtemelen. Bazıları gürültülü, absürd tiplerin gelebildiği, kötü tecrübelere sebep olan yerler olabilir ama çok çok nezih ve güzel yerler de var.
Isıtıcı konusu da içime sadece webasto markası siniyor benim. Belki boş kuruntu ama bulunduğum şehirde servis aradığım zaman bulması kolay. Diğer markaların servisi de vardır belki ama sitelerinde bulamadım. Kolay ulaşılabilirlik önemli. Diğer markalarda yaşanan sorunlara webasto markasına göre daha fazla denk geldim. Bu herkesin kendine göre yapacağı bir tercih. Kesin bir doğrusu yok.
Bir de merak ettğim bir husus var. Karavanın üstü neredeyse tamamen güneş paneli. Bir çılgınlık ile eğik olan ön üst tarafa da panel koyduk diyelim. Karavanın neredeyse 3 tarafı güneş paneli ile kaplı olsun. Bu paneller güneşi emerek ısıyı kendisine alsa, güneş altında karavan park etmiş olmak sıcaktan insanın bunalmasına yine sebep olur mu? Yani paneller güneş sıcağını kendine soğurup fayda sağlamaz mı? İlle de gölge arayışı şart olur mu acaba?