Enstrümantel Müzik mi Yoksa Sözlü Müzik mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iceman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,155

Etiketler
Ynt: Enstrümantel mi yoksa sözlü müzik mi?

Bence sözlü müzik kişinin söylemek istediği şeyleri ifade etmekte güzel bir tür ama bazen de duyguları tam olarak yansıtmadığı kanaatindeyim.
Enstrümantel müzikte ise ne hissediyorsanız ona dair birşeyleri bulabiliyorsunuz bu türde...
Ben enstrümantel müzik diyorum...

Ynt: Enstrümantel mi yoksa sözlü müzik mi?

+1
Bende enstrümantel diyorum,

Ayrıca sözlü müziklere baktıgımızda da sözlü içeriklerinin hep benzer olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Özellikle daha çok küçükken (hani aşkla meşki tvden tanımışken) merak ederdim. Ya bu insanlar yaptıkları müziği neden hep aşklarına yazar, üzerine söz yazılacak başka konu yok mu diye düşünürdüm.
Sonra sonra karşı cinsten baska sevdalara yazıldığınla karşılaştım. Onlarında ideolojik yaklaşımlardan olduğunu fark etmek uzun sürmedi. Ancak hayata dair şarkı yazmanın hepsinden daha zor olduğunu düşündüm hep. Hayatla barışık olmak, hayatı anlatırken insanların duygularını sömürmemek, tüm bu diğerlerinden daha zordu.
Öyle ya "arkadaşım eşek" gibi bir parça yazan kaç tane daha büyük müzisyen tanıyorsunuz ?

Ynt: Enstrümantel Müzik mi Yoksa Sözlü Müzik mi?

Kişisel bir tercih tabi herkesin.
Söz ve müzik ayrı kavramlar birlikte ama iyi kullanıldıkları çok iyi tamamlayıcılar bence.
Şöyle düşünün özlemi anlatan bir ezgi kurguluyorsunuz,sözlerin ve solonun buna paralelliği.Yani şarkının solosu(tabi buna uygun enstrumanın kurgulanması da önemli)girdiğinde size uzun süredir gidemediğiniz yurdunuza,uzun süredir göremediklerinize ya da hatırlamadığınız ama hep eksikliğini hissettiğiniz şeylere alıp götürmesi gibi.
Söz de burda bir faktör belki enstruman kadar özgür gezemezsiniz düşüncelerinizde ama evreniniz olmasa da sözlü bir şarkıda bir andromedanız vardır en azından :D

Söylediklerinde çok haklısın. 1980lere kadar üretilen çoğu şarkıda bahsettiğin uyum mevcut fakat günümüz müziklerinde uyum seviyesi neredeyse yok denecek kadar azaldı.

queensland' Alıntı:
ikisininde yeri farklı be buz adam:smiley:
Sözlü müzikte direkt anlatırsın derdini...enstrüman devreye girdiğinde sen duyguyu verirsin karşındaki seni hissederek anlar..e tabi bu da yiğidin yoğurt yeme olayına benziyor...seçim senin oluyor...

Hani ben bilmem ruh halim bilir olayı vardır ya işte aynen öyle..:p Gerçi çoğu zaman tercihimi enstrümantel müzikten yana kullansamda sözlü olarakta çok severek dinlediğim şeyler var... :D ortaya karışık haller yani...:p

Iceman®' Alıntı:
Sizce hangi müzik türü daha çok duyguları anlatır?
Sözlü müzik mi enstrümantel müzik mi?

Her ikiside anlatır bence... Önemli olan sözlü olup olmaması değil duygularımıza hitap edip etmemesi bence...

Ama enstrümentalı tabiki duygularımıza daha çok hitap ettiği için tercih ederim...

Moğollar - Selvi Boylum Al Yazmalım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

SON MESAJLAR

SON KONULAR