En Sonunda CJ Motoru Kucağa Aldık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,225

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
2 haftadan deri cj den gelen şıkırtının sebebi nihayetinde bugün belli oldu piyano tapet derken bugünde ahmet ark servisinde üstkapagı açınca acı gerçek çıkdı ortaya asıl açma amacımız hidrolik itici tapet leri kontroldu ama zorlanınca sökelim dedik yeni yapılan 2 yılı bile olmayan gayet seri ve güzel üflemesi olmayan bi motorda mükemmeli ararken kucaga aldık motoru :(
aşagıya üst bulogu alınca gördükki 3 sibobun tepesi kırılmış . pazartesi kapak taşlama ve diger genel kontroller için rektifiyeciye gidecek motor
bakalım neler çıkar reçete ne olur belli olacak .
ahmet ark fedakar çalışmalarıyla bi anda motoru dagıttık burdan onada teşekkür ederim

bakm008.jpg

bakm001.jpg

kırık hali
bakm007.jpg

bakm009.jpg

bakm004.png

bakm005.jpg

Etiketler
Ynt: En Sonunda CJ Motoru Kucağa Aldık

kartel sökülünce gördükkü motor gerçekten pırıl pırılmış bir gıram tortu bile çıkmadı
olayın iyi tarafı sibopalardan biri aşagı düsseydi hakkatten kucaga alırdık motoru sanırım kötünün iyisi vaziyeti :smiley:

evet sagolsınız arkadaşlar erken uyanmamız yüzünden ucuz atlattık sanırım
tek temennimiz sibop lar aşagı düşmemiş ozaman kötü olurdu
bakalım reçete yarın belli olacak rektifiyeci yarın inceliyecek motoru tabi her halukarda kapak taşlanacak sibipler yenilenecek.
bizi sibopların kırıldıgı yer şaşırttı dogrusı nedeni nedir acaba bilmiyoruz bakıcaz ne olacak

bu tarifine göre bişe çıkmaması lazım sibopları yenilemen yeterli sanırım yaşlanmasına gerek olmaması lazım bence bu arada silindir kapağının taşlamasına çok para isyerlerse verme sıfırıda ucuz zaten bide bloğa gelen tarafıda ölçsünler madem sökmüşsünüz kolay gelsin

Motoru bu kadar açmışken bir takım segman, kol burcu, ana yatak, kol yatak değişimi yaparsanız daha iyi olur gibi. Tabi parçaların fiyatlarını bilmiyorum. Maliyet uygun olursa gönlünüz rahat olur.

ana yataklardan ve kol yataklarından ses yapmasa bile yatakları sarartmış olabilir.

evet arkadaşlar dün parçaları tamamı usa olarak aldık allah cj motoru yaptıracakların yardımcısı olsun hatrı sayılır bi mebla tutuyor canı sagolsun :(
hazır açmışken bayagıda detaya indik iyide ettik.takım sibop , kol yatakları, eksantrik gergi dişlisi , zinciri , tepetlerin tamamı , takım conta vs ama
parça olayına çok alternatif olması kafa karıştırıyo aynı parça 1 lira yada var 5 lirayada 1 lirayı alıp 5 kere degişmektense 5 lirayı 1 kere takarım tabiki 5 lira olanından aldım .
işin rektifiye aşamasında taşlamanın haricinde sibop yataklarınada çelik yüssük yaptırıyom rektifiyeci 1 kere yapalım tam olsun dedi eyvallah dedik bu siboplar LPG oldugu sürece düşer dedi ilerde benzzinle kollanmak gerek aslında ama nerdeeeee 800 yakıyo

Ynt: En Sonunda CJ Motoru Kuca?a Ald?k

Kolay degil tabi. 3 oraya 5 buraya derken fatura
f-16 ucagi gibi goklerde ucuyor.:smiley:
Gecen hafta cuma 110 nun motor ve debraj olayini bitirdim.
Oturup toplam magliyeti cikarmadim. Cesaret edemiyorum :smiley: fethi ve kerim ustanin ellerine saglik.

hesaplamamak gerek ilk gezide unuturuz can sagolsun yeter zaten ben kara uşakla anlaşdım beni yolda dagda bırakmayacak
ben elimden geleni yapıcam ona her güzelligi yaparım feda olsun :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR