En Rahat Trekking Ayakkabısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serbulent50 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,955

serbulent50

Yeni Üye
Herkese selamlar,

Yaz mevsimi dolayısıyla 2 haftalık bir memleket tatiline çıkacağım (Nevşehir). Bu zaman zarfında etrafımdaki irili ufaklı dağları gezineceğim. Daha öncesinde böyle bir deneyimim hiç olmadı. Neredeyse 3 senedir böyle bir arzu içindeyim ve sonunda niyetlendim ve iyi bir trekking ayakkabısı almaya karar verdim.

Öyle sanıyorum ki yapmak istediğim aktivitenin ismi trekking. Buna göre bir ayakkabı - bot tercih etmem gerekiyor. Dik yamaçlar tırmanmayacağım. Zaman zaman iri kayaların arasından geçebilirim.

O kadar çok marka var ki hangisini seçeceğime karar veremedim. Araştırmalarımın sonucunda piyasadaki bütün markalar kaliteli ve neredeyse hiç birinde olumsuzluk göremedim. Yani kimse özellikle bir markayı kötülememiş.

Bilek yapım burkulmaya çok müsait. Geçmişte iki defa sağ bileğimden ciddi şekilde burkulmalar yaşadım. Birisi spor yaparken diğeri de normal düz yolda yürürken. Her iki burkulmada en az bir - iki ay ayağımı düzgün kullanamadım. En son burkulmayı da geçtiğimiz Şubat ayında yaşadım. Buna istinaden bilekten kavramalı bir bot seçmem gerekecek, yoksa bir kez daha burkulma problemi yaşamak istemiyorum.

Araştırmalarım sonucunda Millet Switch Gore-Tex dağcılık ayakkabısı almaya karar verdim, konforlu, rahat olduğuna kanaat getirdim. Ayrıca model olarak da çok güzel görünüyor. Lütfen linki inceleyin: http://www.adrenalinoutdoor.com/Millet-Switch-Gore-Tex-Dagcilik-Ayakkabisi_16543.html#0

Sizce doğru bir karar vermiş miyim ?
Rahatlık konusunda nasıldır ?
Daha önce hiç kullanan oldu mu ? (Türkiye forumlarında henüz kullanıp da yorum yazanı görmedim, malum yabancı dil dolayısıyla yabancı siteleri anlamakta zorluk çekiyorum).

Ya da sizlerin bu konuda tercihiniz nedir? Eğer özellikle tavsiye ettiğiniz bir model varsa lütfen bildiklerinizi esirgemeyin.

Günde en fazla 5 ila 10km civarında yürümeyi hedefliyorum.

Şimdiden çok çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: En Rahat Trekking Ayakkabısı

Milletdi Lafumaydı bunları boşverin, ikisi kardeş diye yazdım. Lafuma ayakkabım doğru dürüst arazide giyemeden bir senede yanlardan patladıydı, aynı şeyi iki kişiden daha duyduydum. Eğer rahatlık arıyorsanız Salomon iyidir ama arazide çok dayanıklı değillerdir, birde bilekliği çok yüksek değildir. Uzun ömürlü birşeyler arıyorsanız, Asolo, Garmont, La Sportiva gibi markalar iyidir. Bunların işi direkt ayakkabı bottur. Diğer markalara göre biraz dana serttirler ama araziye daha uygundurlar. 600 küsür lira millete vereceğinize ya bunlardan birini alın yada yok ben çok zorlamayacağım ayaklarımı rahat olsun yeter diyorsanız adidas nike gibi markaların botundan iki tane alın, bu sıralar sağda solda bayağı indirimleri vardı.

Shadowjedi' Alıntı:
Milletdi Lafumaydı bunları boşverin, ikisi kardeş diye yazdım. Lafuma ayakkabım doğru dürüst arazide giyemeden bir senede yanlardan patladıydı, aynı şeyi iki kişiden daha duyduydum. Eğer rahatlık arıyorsanız Salomon iyidir ama arazide çok dayanıklı değillerdir, birde bilekliği çok yüksek değildir. Uzun ömürlü birşeyler arıyorsanız, Asolo, Garmont, La Sportiva gibi markalar iyidir. Bunların işi direkt ayakkabı bottur. Diğer markalara göre biraz dana serttirler ama araziye daha uygundurlar. 600 küsür lira millete vereceğinize ya bunlardan birini alın yada yok ben çok zorlamayacağım ayaklarımı rahat olsun yeter diyorsanız adidas nike gibi markaların botundan iki tane alın, bu sıralar sağda solda bayağı indirimleri vardı.

Teşekkürler Shadowjedi,

Acaba şikayetçi olduğunuz ayakkabının ismini hatırlıyor musunuz? Sanırım bu gibi parçalanmalara karşı çarşak bandı öneriliyor. Çarşak bandı özelliğini aramam şart olacak gibi.

Asolo, Garmont, La Sportiva önermişsiniz ve sert olduğundan bahsetmişsiniz. Bahsettiğiniz bu sertlik acaba rahatsızlık verir mi?

Mesela ben hayatta kösele ayakkabı giyemem, giydiğim gün bütün eklem yerlerim ve belim ağrır. Yukarda bahsettiğiniz sertliğin içine bu da dahil midir, yani tavsiye ettiğiniz markaların tabanı rahat mıdır?

Soru yağmuruna tuttum sizi :D

Estağfurullah, sorun değil, lafumanın modelini hatırlamıyorum uzerinden 5-6 sene geçti. Bu tarz markaların ayakkabı botları çok dayanıklı olmuyor keza colombia da. En fazla iki, üç sene giyebildim, ki çarşak bantlı yada yarım bant şeklindeydiler.
Sertlikten bahsederken tabanın bükülme sertliğinden bahsediyorum ki bozuk arazide olması gereken bir özelliktir. İçinde kendi yumuşaklık sağlayan tabanlıkları vardır, yetmez ise outdoor mağzalarında bulabileceğiniz özel tabanlıklar vardır. Benimde tabanlarım ile sıkıntılarım var özel tabanlık yaptırıp kullanıyorum, tabanın sert olması kösele ayakkabı gibi değil. Ancak tabiiki spor ayakkabı rahatlağı beklemeyin. Ben en son Asolo'nun fugutive modelini aldım, çok aşırı zorlamaya gelmeden kullanılacak tam trekking ayakkabısı, memnununum. Forumda araştırırsanız çok değerli bilgiler ve yorumlara ulaşmanız mümkün.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR