En Pahalı Benzin Fiyatını Protesto

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Recidivist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,040

Recidivist

Kamp I
Web
umutspicks.blogspot.com
Arkadaşlar benim şuan aracım yok ama hepimiz biliyoruz ki ülkemizde satılan benzin ve mazot fiyatı üzerindeki ağır vergi yükü nedeniyle dünya standartlarının çok üstünde..Hele ki off- road araçları söz konusu olunca sanıyorum ki yakıt sarfiyatı alıp yürüyordur ;D
Bu aralar dolaşan bir e-posta'dan esinlenerek bu başlığı açtım, resim biraz imalı ama site yönetimince sakınca yoksa kalması taraftarıyım ???
Aracım olsaydı tepki amacıyla kesinlikle bu sticker'ı yapıştırırdım, belki aracı olup da tepkisini göstermek olan olur diye bu konuyu açtım ::smiley:
boombenzinwr1x.jpg

Etiketler

Ynt: En Pahalı Benzin Fiyatını Protesto

benzin protestosu benzin tüketimini ciddi şekilde azaltarak yapılabilir ancak. ama modern insanın günlük hayatı genelde buna izin vermiyor. o yüzden yola devam.

Ülkeyi (Türkiye'yi !) yönetenler gerektiği ölçüde vergi toplayamadıkları için oluşan gelir boşluğunu akaryakıt'a vergi bindirerek diğer bir değişle dolaylı vergileri yükselterek topluyorlar. Şu gerçeği dile getirmekte yarar var. Bugün Arıtımevinden (Rafineri'den) hiç kazançsız akaryakıt bile verseniz, akaryakıtın ederi 1,92 TL olacak. Bugün için doların 1,55 TL olduğunu görerek 1 litre kurşunsuz için 2,09(Kurşunsuz 3,25 TL) dolar ödüyoruz. Bu ülkede yaşayanlar olarak bu konuda bir tepki, bir yaklaşım da bulunamazsak; bu semer hepimizedir. Son on günde gelen bu bindireme karşın kimseden tık yok ! Bu şu demektir, ya bizlerde para çok ya da bizlere bu semerler ağır gelmiyor. Biz Türkiye olarak bir çok değerimizi kaybediyoruz. Yazık çok yazık..

"Bir ulusun doğrudan yaşamıyla, yükselişiyle alçalışıyla ilişkili olan ekonomisidir. Türk tarihi incelenirse bütün yükseliş ve alçalış nedenlerinin bir ekonomi sorunundan başka bir şey olmadığı anlaşılır. (08.02.1923) M.K. Atatürk

KLL' Alıntı:
benzin protestosu benzin tüketimini ciddi şekilde azaltarak yapılabilir ancak. ama modern insanın günlük hayatı genelde buna izin vermiyor. o yüzden yola devam.

ben alıntımı tekrarlayayım. mümkün olan kısa mesafe yolculuklarının, yaya, bisikletle yada toplu taşıma aracı ile yapılmasını öneriyorum.

kendime 28 jantlı bir şehir bisikleti aldım. çevre de uygun olduğundan artık markete onunla gidiyorum. karınca kararınca tasarruf işte.

Bu hareketi desteklesem de protesto biçimini desteklemiyorum. Bugüne kadar bu konuyla ilgili yapılanların hepsi bana son derece pasif geliyor. Sanırım bu ülkede (bizi yönetenler de dahil) tepkiden korku var. Ülke çıkarlarına aykırı fiillerde bile "devlet büyüklerimizin" yapacağı en fazla şey şiddetle kınamak oluyor, fakat yapan yaptığıyla kalıyor.

Bu nedenle ben biraz daha can acıtıcı bir etkinlik düşünürdüm. Misal olarak, günlük akaryakıt tüketiminin yarı yarıya düşmesi, acaba kimlerin canını acıtır?
:smiley:

sticker gerçekten çok doğruyu göstermiş maalesef bu hepimize yapılıyor.ama sticker çok hoş :smiley:

merhaba arkadaşlar
sticker gerçekten çok vurucu...
kullanımı yaygınlaştırılabilirse, etkili bir kamuoyu tepkisi yaratacağına inanıyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR