Emler Zirve Tırmanışı Explorer Organizasyonu (27-28 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,173

EKARAIS

Şimdi orada olmak vardı demek yerine oraya git
Yer
İstanbul
Birbuçuk aylık bir aradan sonra geçen hafta sonu yine Niğde Aladağlar daydık. Bu kez Explorer organizasyonu ile rehberlerimiz dahil 18 kişilik bir ekip oluşturduk. Hedefimiz Emler Zirvesiydi. Rehberimiz Mustafa Kalaycı çok deneyimli profesyonel bir dağcı. Everest’e çıkmış. Asistanı Mustafa da çok deneyimli. Sağlam ellerdeyiz.
Cuma gecesi (C.tesi sabahı) 00h30'de üç kişi olarak İstanbul'dan kendi arabamızla Ankara'ya doğru yola çıktık. 05h30' da Ankara Ulusoy Söğütözü terminaline vardık. Orada diğer ekip üyeleriyle buluşup Explorer minibüsüyle Niğde'ye doğru yola çıktık. Yolda kahvaltı molası verdik.

DSCN0029.jpg

DSCN0031.jpg

Niğde’yi geçip Aladağları görünce heyecanımız bir kat arttı. Durup fotoğraf çektik.

DSCN0043.jpg

DSCN0044.jpg

DSCN0033.jpg

DSCN0041.jpg

DSCN0042.jpg

DSCN0053.jpg

DSCN0057.jpg

Etiketler
Ynt: Emler Zirve Tırmanışı Explorer Organizasyonu (27-28 Haziran 2009)

Genelde uyuyarak geçirdiğimiz yaklaşık 6 saatlik bu yolcuğunun sonunda Demirkazık köyündeki dağevine vardık. Buraya kendi aracıyla gelen arkadaşlar da vardı. Ekip tamam oldu. Kamp malzemeleriyle birlikte Sokullupınar mevkiine intikal ettikten sonra büyük sırt çantalarımızı katırlara yükledik. Biz önden, katırlar arkadan kamp yerimize doğru yürüyüşe başladık. Hava günlük güneşlikti. İlkkez yürüdüğüm bu rotada Kapı mevkii beni çok zorladı. Kısa bir mesafeyi karla kaplı bir kulvardan yürüdük. Kar sertti.

DSCN0058.jpg

DSCN0059.jpg

DSCN0068.jpg

DSCN0069.jpg

DSCN0074.jpg

DSCN0075.jpg

DSCN0079.jpg

DSCN0080.jpg

DSCN0081.jpg

DSCN0084.jpg

DSCN0087.jpg

DSCN0091.jpg

DSCN0092.jpg

DSCN0093.jpg

DSCN0095.jpg

DSCN0098.jpg

DSCN0106.jpg

Hava bulutlanmaya başladı. GPS verilerine göre 3,6 kmlik bir yürüyüşle 900 metre irtifa kazanarak 2985 metredeki kamp yerimize ulaştığımızda hava tamamen kapamış ve yağmur çiselemeye başlamıştı. Karayalak vadisinde Çelikbuyduran pınarının aşağısındaki bir düzlükte kamp kurduk. Çok yorulmuştuk. Hemen çadırlarımızı kurduk. Yemeklerimizi hazırlayıp yedik. Allahtan yağmur yağmadı. Akşam saat 21h00 civarında yattık.

DSCN0110.jpg

DSCN0112.jpg

DSC01553.jpg

Ynt: Emler zirve tırmanışı Explorer organizasyonu 28-28 Haziran 2009

Pazar sabahı 04h00’ de Mustafa hocanın sesiyle uyandık. Ben başağrısıyla uyandım. Hemen bir ağrıkesici aldım ve biraz daha yattım. Uyandığımda herkes yürüyüş için hazırdı. Başağrım hafiflemişti. Hızlı bir kahvaltı ve sonrasında 05h30’da ikinci etap yürüyüş başladı. Hava açık ve rüzgarsızdı. Önce Çelikbuyduran pınarı. Bugünkü yürüyüş bana daha kolay geldi. Uyumak iyi gelmişti. Pınarın buz gibi suyundan mataraları doldurduk.

DSC01479.jpg

DSC01480.jpg

DSC01481.jpg

DSC01482.jpg

DSC01483.jpg

DSC01484.jpg

DSC01485.jpg

DSC01487.jpg

DSC01489.jpg

DSC01495.jpg

DSC01496.jpg

DSC01500.jpg

DSC01505.jpg

DSC01507.jpg

Sonra daha kısa fakat sık mola vererek Emler zirvesine 07h30 sularında ulaştık. 3723 metre. Yorgun ve mutlu bir son. Yedigöller platosuna gece ince bir kar yağmıştı. Uzaktan masmavi gölleri gördüm. İçim gitti. Orada kamp yapmak istedim. Bir dahaki sefere inşallah. Kızılkaya Aladağların en yüksek zirvesi olarak karşımızda bütün haşmetiyle duruyordu. Mustafa hocamız herkesi tek tek tebrik etti. Kutlamalar, fotoğraf çekimi, dinlenme ve geri dönüş.

DSC01509.jpg

DSC01510.jpg

DSC01513.jpg

DSC01514.jpg

DSC01514.jpg

DSC01520.jpg

DSC01523.jpg

DSC01524.jpg

DSC01528.jpg

DSC01533.jpg

DSC01539.jpg

DSC01544.jpg

DSC01547.jpg

Mola kayasında moladayız

DSC01552.jpg

Kampa geri döndük. Çadırları topladık. Sokullupınara kadar hızlı bir tempoyla yürüdük. Dönüşte kar kulvarı yerine taşlık yamaçtan indik. Bu iniş oldukça zordu. Fakat kar kulvarı inerken kayıp düşme riski taşıdığından bu yolu tercih ettik. Mustafa hoca zorlu geçişlerde durup herkesin emniyetli geçişine nezaret etti. Akşam 16h00 civarında Dağevine intikal ettik. 3 arkadaşımızla vedalaştık. Minibüsle Nevşehir üzerinden Ankaraya döndük. Yolda iki yerde tamirat olduğundan dönüşümüz uzun sürdü. 23h30 sularında Ankara’ya vardık. Hemen kendi arabamıza geçip İstanbul’a hareket ettik. 52 saat sonra saat 04h15’de evdeydik. 2 gün 4 saat içine ne çok şey sığdırmışız. Ama kelimenin tam anlamıyla hışırımız çıktı.
Güzel insanlarla tanıştık. Yeni arkadaşlar edindik. Rehberlerimize çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde dağcılığa giden yolda biraz daha tecrübe kazandık. Bir sonraki tırmanışta yine birlikte olmak dileğiyle hoşçakalın.

Efe, 52 saatlik bir kaçamak yapmışsınız, kutluyorum performansınızı, hava durumu hakkında biraz ayrıntı verebilirmisin, sıcaklık gündüz ve gece nasıldı ?

Zerrin teşekkürler. Gerçekten güzel bir kaçamak oldu. Ancak 2 güne sığdırmak zor oluyor. Çok uykusuz kaldık. Sıcaklık gündüz 25-28 derece, gece ise 6-7 derece civarındaydı. C.tesi biraz rüzgar vardı. O da bulut getirdi. Pazar günü ise rüzgarsızdı.

ceranus' Alıntı:
Efe, 52 saatlik bir kaçamak yapmışsınız, kutluyorum performansınızı, hava durumu hakkında biraz ayrıntı verebilirmisin, sıcaklık gündüz ve gece nasıldı ?

Güzel bir izlenim tepeler,geçişler fotograf cekimleride cok güzel ellerinize sağlık,anlatım belgesel tadında böyle bir an orada yürümek hissi geliyor.

Teşekkürler

MADENCİ' Alıntı:
Güzel bir izlenim tepeler,geçişler fotograf cekimleride cok güzel ellerinize sağlık,anlatım belgesel tadında böyle bir an orada yürümek hissi geliyor.

Durmak yok yola devam .. Bizde ses yok diye meraklanmaya başlamıştık.

Murat teşekkürler, keşke birlikte gidebilsek.

COMPETUS' Alıntı:
Efe abi söylenecek çok fazla bir şey yok gerçekten mükemmelsiniz yaaaaaaaaa

Adnan, durmuyor yola devam ediyoruz da zaman yetmiyor. Günlerin haftaların nasıl geçtiğini anlamıyorum.

mezeci_67' Alıntı:
Durmak yok yola devam .. Bizde ses yok diye meraklanmaya başlamıştık.

Efe abi seni ve Sinem'i tebrik ederim... Yorgunluğa deyecek bir etkinlik olmuş..İnşallah rotaları kayıt altına alıyorsundur...Daha sonra rehberimiz sen olursun, birlikte çıkarız artık..tekrar tebrikler durmak yok yola devam....

Efe bey tebrikler kısa zaman içine güzel kareler sığdırmışınız paylaşım için teşekkürler Ömer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri