Elif Aslan (Kişisel Fotoğraf Galerisi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bilun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,504

bilun

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Selamlar
Sitede üyeliğim pekde yeni sayılmaz aslında ama ilk kez bir konu açıyorum ...
Oda en zevk aldığım konu olan 'fotoğraf' ile olsun istedim.
Eleştirilerinizi yada yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
İyi seyirler...

GECEDENINCEDENINCEDEN.jpg

DOGANINHEDYEETTKLERNDEN.jpg

HUZURYUVASI.jpg

ASKIMIMANTIKMI.jpg

NESTEDNBENDEN.jpg

DOLUNAY.jpg

SAFRANBOLUODASI.jpg

OYUN.jpg

BULUTLARINSURPRIZI.jpg

KIYIDABRKY.jpg

45.jpg

46.jpg

Etiketler

Ynt: Elif Aslan (Kişisel Fotoğraf Galerisi)

Merhaba ;
Fotoğraflar gerçekten güzel..Uzun pozladığınız fotoğraf ile raylar üzerinde çekmiş olduğunuz fotoğraf gerçekten hem konu hemde verdiği mesaj itibariyle çok anlamlı..
Bir şey dikkatimi çekti bir iç mekan fotoğrafınız var sanırım orası ''Ankara Kalesi'' nin otantik cafelerinden birisine ait diye destekli bir sallamasyon yapabilirim... :p
son olarakta ışığınız bol olsun.. :smiley:

Merhaba Dağlar kızı,
Uzun pozladığım fotoğraf Yedigöller den, ilk doğru dürüst uzun pozlama denememdi.
Ondan önce teknikte hep bişeyler eksik kalıyormuş, yedigöllerde bunu çözme deneyimine eriştim , malum su bol:smiley:
Fotoğrafın adı:Doğanın hediye ettiklerinden…

Raylardaki fotoğrafın adı Aşk mı Mantık mı ? İki karelik bir seriydi.Serinin 2. karesinide ilerde yüklerim sanırım.

İç mekan fotoğraf Safranbolu odası...
Ankara’da hiç bulunmadım :smiley:

Son olarak ilginiz beni çok sevindirdi, sizinde ışığınız eksilmesin:smiley:

Tam benimde kişisel fotoğraflarımı ekleme zamanım geldi diyerek bilgisayarımda kategori yapmaya başlamıştım ki, bu karelerden sonra pekde amatör kaçacağına karar verdim.
Tebrikler, ışığınız bol olsun ama refle yapmasın ;)

Olur mu öyle şey İlhami bey sizinkileri de izlemek güzel olacaktır eminim...
Teşekkür ederim , sizinde ışığınız bol olsun :smiley:

Teşekkürler Sedat bey , düşe kalka öğrendik galeri yapmayı,ilginiz için teşekkür ederim

Fotoğraflar çok güzel elinize sağlık. Çektikten sonra bilgisayar başında renk düzenleme v.s. gibi herhangi bir işlem gördülermi yoksa ham hallerimi?

Murat bey bana da renklerde ekstra bir canlılık var gibi geldi ama yinede Elif Hn.ın bakışına sağlık.
Önemli olan kompozisyon ve ışık.
İkisi de gayet başarılı bir şekilde kullanılmış.
Eminim bundan sonra siteye yükleyeceği resimler çok daha başarılı kareler olacaktır.
Elleriniz ve vizörünüz detr görmesin Elif Hn.

Işık ve kompozisyon kesinlkle çok başarılı, özellikle üçüncü fotoğrafa bayıldım. Merak ettiğim eğer renk editlemesi yapılıyorsa bunun hangi programla yapıldığı...

Murat ve ADVENTURE bey merhabalar ,
Öncelikle beğeniniz ve ilginiz beni sevindirdi,fotoğrafların düzenlenmesi ile ilgili soru işaretlerini seve seve cevaplarım .

Sırayla gideyim, her birinin yol hikayesi farklı çünkü.

Böylelikle yorum yazmayan ama bilgi sahibi olmak için okuyan site sakinleri içinde yararlı olur.
1-Mimarsinan köprüsü –Büyükçekmece; neet ımage(noıse temizleme) programından geçirilmiştir, gece olmasından kaynaklanan görüntü kirliliklerini(noıse) önlemek için bire bir bir programdır.
Renk geçişlerini bu kadar dengeli sunabilmenin sırrı güneş batması ile karanlık olması arasındaki 10-15 dk. Süre diliminde çekilmesi ve polarize filtre kullanılması ile gerçekleşmiştir.
2-Yedigöller –tek bilgisayar müdahalesi levels ile renk dengesinin sağlanmasıdır.Bu işlem photoshop da yapılmıştır.
Akan suya tül etkisi verilebilmesinin sırrı uzun pozlanmasıdır.Makinayı tripota bağlayarak 5 sn suyun akışı kayıda alınmıştır.
3-Huzur yuvası –Sadece neet ımageden geçirilmiş ve bir tık keskinlik verilmiştir.(sabah erken saatte çekilmiştir,renklerin oturmuşluğunun sırrı bu detaydır, tavsiye edilir.)
4-Aşk mı Mantık mı ?-Doku bindirme uygulanmış ve kahve tonu arttırılmıştır.( photoshop)
5-Ne istedin benden?-Sadece yüzde doku temizleme yapılmıştır.Başka bir düzenleme yoktur.( photoshop)
6-Dolunay – Tek tık keskinlik.Hava kararmak üzereyken bir yaz günü çekilmiştir.
7-Safranbolu odası –Tek kareden yalancı HDR uygulanmıştır.Yalancı HDR uygulamasının detaylarını bilmek isteyenleri bilgilendirmekten zevk duyarım.
8-Oyun-Tek düzenleme foto siyah beyaza çevrilmiş ve çerçeve eklenmiştir(photoshop)
9-Bulutların Sürprizi –2 tık kontrastdan başka müdahale yoktur.
10-Kıyıda bir köy; Kıyıköy- Tek kareden yalancı HDR uygulanmıştır.Yalancı HDR uygulamasının detaylarını bilmek isteyenleri bilgilendirmekten zevk duyarım.
11- Sevgi, Şevkat , Umut...-Ham fotoğraf, renk müdahalesi yoktur.
12-Yansıma-Yedigöller - Ham fotoğraf, renk müdahalesi yoktur.

Ekipman:CANON 400 D
Objektif: Canon 50 mm 1,8 f(portrelerde kullandığım)
Canon 18- 55 3,5f(Genelinde kullandığım)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR