Elektrikli Deniz motoru Hakkında Görüşleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaya48 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,345

kaya48

Ana Kamp
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-bot-2-5-beygir-gucunde-mukemmel-elektrikli-motor/detay
ilandaki deniz motorlarından almak istiyorum daha önce kullanan veya tavsiyeleri olan varsa verebilirse şimdiden teşekkür edere
im

Etiketler
Ynt: Elektrikli Deniz motoru Hakkında Görüşleriniz

merhaba
tam olarak bu tip degildi ama ben birkac yil oncesine kadar 4 kisilik BOt'umda bu tip akulu motoru 2 yil kadar kullandim.
tam olarak nasil bir bot yada kayik ... nerde ne amacla kullanacaginiza bagli olarak uygun yada olmayabilir ..
ilanda yazildigi gibi kuru tip bir aku ile kullaniliyor.. akunun amperaji ve ne kadar yeni olup tam sarj edebildiginiz cok onemli.. kullanim suresi haliyle bunlara bagli.
""" Açıklama
2,5 BEYGİR GÜCÜNDE

5 İLERİ 2 GERİ VİTES, UZUN ŞAFT 4 MT ŞİŞME KATLANIR TABAN BOTUMLA 4 KİŞİ 10 KM KADAR YOL KAT EDEBİLİYORUZ.

BU KULLANIM YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRSEDE KİŞİ SAYISI, YÜK VE HIZ AZALTIRLIRSA 2 SAAT KADAR DAHA UZAYABİLİR SEYİR MESAFESİ.(60 AMPER 12 V. AKÜ İLE ) TAM ŞARJ. AKÜNÜN ŞARJINI ARACIMDA TAMAMLIYORUM BU ŞEKİLDE EVE GİDİNCEYE KADAR TAM DOLU BİR AKÜM OLUYOR. EĞER AKILLIK EDİP MOTORUN AKÜSÜNÜ TAKVİYE KABLOSU YAPARSANIZ Hİ BİR ÇALIŞMAMA SORUNU YAŞAMIYORSUNUZ ARAÇTADA. SAKLAMA KOŞULLARINDA BENZİNLİ MOTORLARDA OLDUĞU GİBİ DİK TUTMA MECBURİYETİNİZ YOKTUR. OLDUKÇA KULLANIŞLI VE HAFİFTİR

BİR ADET AKÜSÜNÜDE YANINDA VERECEĞİM ...
"""
motor hafif ama Aku degil haliyle :smiley: ..
ilan sahibinin yazdigi menzil, uygun aku ile bence dogrudur ama Denizde 10 km.. kisa bir mesafe (helede gidis-donus toplami olarak hesap ederseniz)
bu motor ve akuye guvenip denize acilmamaniz gerekir .. (kurekleriniz yaninizda mutlaka bulunsun)
ama Sessizdir isletmesi ( aku maliyeti haric) ucuzdur.. pratiktir..
Gölde balıkçılık gibi aktiviteler yada kısa süreli gezintiler için uygundur..
umarım bilgiler işinize yarar ..
kolaylıklar dilerim

5 ileri 2 geri vites olayı bana pek inandırıcı gelmedi,ancak matkaplardaki gibi hız ayarıdır odenizde vites olayı olmaz 1 ileri,1 geridir bu şekil motorların imalatını yapan yerli üretici nin www.kahramanregulator.com adresinden bilgilerine ulaşabilirsiniz

Kesinlikle bir ana motor değildir bu sadece balıkçıların kullandığı genelde baş tarafa takılan sessizliği için ve manevra ileri geri yapmak için geliştirilmiş bir sistemdir.Fakat bizim iç sularımızda kirlilik için yıllar önce alınan karar ile memleketimizde ana motor yerine kullanılmaya başlamıstırTatlı suda kullanılabilir ama kesinlikle küreksiz çıkmamak lazım tamamı ile elektrikli motora güvenmemek gerekir.Denizde ise hiç kullanılmamalı derim sert bir havada malum ancak sivrisinek vızıltısı kalır kanaatindeyim.Normal havalarda iç sularda tam dolu 60 amper bir akü ile 7-8 saat kullanıyoruz aralıklı olarak.marka olarak minn kota derim ayrıca diğer çin mallarına pek güvenmeyin birçok arkadaşınki bozulup çektiğimizi bilirim.

bu tip motorlar göl gibi durgun sular için üretilmiştir denizde pek kullanışlı olmaz 5 beygir motor alın daha iyi saygılar...

Ben kullandım markasıda MİN KOTA tatlı sularda gayet güzel kürek çekmekten iyidir yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım 5 ileri 2 geri vites degilde 5 kademeli sürat tir kademeyi yükselttikçe motorun sürati artmaktadır Gece zıpkıncıları için ideal bir motor çok sessizdir en azından yakıt derdi yok tam dolu bir aküyle (90) amper yaklaşık 12 saat çalışmaktadır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR