Eksoz Emisyon Değerinin Hatalı Çıkması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osman oruç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,554

osman oruç

2001 md.5 kapı manuel vitara
Yer
ÜZÜMLÜ-KONYA
Aracımın sibop ayarı yaklaşık 15.000 km önce yapıldı,Bujiler+ buji kablosu yenilendi.Yağ+hava filresi vb.rutin işlemleri düzenli yaptırıyorum. Boğaz keleği 5.000 km önce temizlendi. Çekiş + kaçış süper!!!Yakıt LPG Sehir içi 11 lt/100 km Şehirler arası 9 lt/100 km ,
Peki problem nedir ?
Vize öncesi veya yılda bir yapılan eksoz emisyon değerlerinin yüksek çıkmasının sebebi ne olabilir.
Ölçümü yapan kişi ((katalaitik konvektörde- Eksozun susturucusu ile motor arasında kalan kısımdaki yaklaşık 10x20x30 cm ölçülerindeki kapalı yassı bölüm - adı sanırım böyle)) problem olduğunu onun için uygun değeri yakalayamadığını söyledi .bir kaç kez lpg ayarı + tamirci nin müdahalesi, 4000 olmadı 5000 devire çık gibi talimatlardan sonra sonuç alddık.sonra normal ayarlarına döndük
Sizce problem ne olabilir.Teşekkürler.

Ynt: Eksoz Emisyon Değerinin Hatalı Çıkması

Özetle sorumu tekrar yazıyorum.
katalitik konvektör deki yada eksoz daki herhangi bir olumsuzluk emisyon değerlerinin hatalı çıkmasına sebep olur mu?
aynı sıkıntıları yeniden yaşamak istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

problem çözüldü: Bir ay önce eksoz emisyon ölçümü için istasyona gittim,sonuç olmsuzdu. Sebebinin katalitik konvektörden olabileceği söylendi. ekszcunun elinde bulunan ''bosal'' marka katalitik konvektörü taktırdım. tekrar emisyon ölçümüne gittim. anında görüntü, sonuç olumlu.... Orjinal katalitik konvektörün içi boşalmış.sökülünce içi 4 cm çapında tamamen boştu. sorumunda cevabını öğrenmiş oldum. belki ihtiyaç duyan olur.selamlar.

0 araca plakayı takıp tüv istasyonuna ceksen..eksoz dan gecermi bilmem.. : ???

hiç kacarı olmayan toleransı yok kadar az cihaz ..

muayeneden önce özelde yapılmasını tavsiye ederim..

egr valfini ucuna teneke conta koyup tıkadıydım ..anladı kaputu acmadan.. ;D ve gecemedim tabii ,,gittim dışarıda 2. sefer muayene oldum çuk gecti..

onlara uysam egr yi söktürüp bida gelçem bida başka bişiyi yazcak yollıyacakdı kesin..

Oguz bey önerin için teşekkürler, Eksoz muayene işlemini aynı gün özelde özelde yaptırdım. Rolanti + az biraz gaz işlem tamam.. sonrası ne olur,ömrü ne kadardır bilemem , Orjinalinin görüntüsü bile daha çok güven veriyor. ama ömrü bitmiş ne yaparsın ..?

Siz katalitigi degistirdiniz anladığım kadarıyla. Ne kadar bir maliyet çıktı?

Vitaram yok ama lpg kullandığım araclarimda katalitik arizalaninca (lpg'nin katalitigi daha hızlı bozduğu söylenir) yerine boş susturucu taktirdim hep. Yakitimiz zaten doğa dostu, ozeldeki emisyon degerleri de sorunsuz çıkıyor.