EGR Valfi - ne yapmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ercan3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,998

Ercan3

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba,

2005 model Grand Vitara AT bir aracım var. Bu aracı 21000 KM'de aldım ve şu an 32000 KM'de. Geçen gün arıza ışığı yanmaya başladı. Araç rölantıda hafif sarsıntı yapmaya başladı, orta ve yüksek devirlerde herhangi bir sorun görünmüyordu. Yetkili servise götürdüm, uzun araştırma sonucu sorunun EGR valfinden kaynaklandığını söylediler ve EGR valfinin değişmesi gerekiyor dediler. Ve sadece valfin 800 TL olduğunu ve yurtdışından gelmesi gerektiğini söylediler.

Bu sorun neden kaynaklanmış olabilir. Kötü yakıt mı buna neden oluyor? Hep yakıtımı aynı PO'dan alıyorum. Yoksa nedeni başka bir şey mi acaba...

Böyle bir sorun yaşayanınız oldu mu? Ne önerirsiniz? Bostancı sanayide bir yere mi göstermeliyim. Parçayı temizlediklerini söylediler ama değişmesi gerekiyor diyorlar, başka bir çözümü var mıdır bunu nasıl nereden öğrenebilirim. Bu konuda önerebileceğiniz servis varsa yazarsanız çok memnun olurum...

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim...

Etiketler
Ynt: EGR Valfi - YARDIM

Bu arada aracın 30000 bakımı yapıldı, yağ ve tüm filtreler değişti, EGR sökülüp temizlendi, arıza ışığı söndü, ancak rölantideki sarsıntı devam ediyor... Sanırım bir süre sonra arıza ışığı yeniden yanmaya başlayacak...

Ynt: EGR Valfi - ne yapmalı ?

selam arkadasım egr valf emin olmak için valf girisini bir contayla kapatıp egzos gazını direk cıkısa vererek deneye bilirsin sonuc olumluysa boylede devam edilebilir uzman veya usta degilim sadece deneyim sahibiyim saygılar..

teşekkür ederim. Yazmayı unutmuşum, serviste geçici olarak başka bir aracın EGR valfini söküp takmışlar, sarsıntı kaybolmuş. Yani sorunun EGR'den olduğu kesin. Ne önerirsiniz? Daha ucuza yaptırabilir miyim?

Selamlar...
2007 model bir Jimny sahibiyim.. Bahsettiğiniz sorun benim aracımda da olmuştu..
Tatilden döndükten sonra ki yaklasık 1000 Km yol yaptım, aracımı bi hafta kullanmadım. Sonra İlk marşa bastığımda
araç rölantide sarsıntı yapmaya başlamıstı ve çok rahatsız ediciydi ve sonrasında motor arıza lambası yandı.
Hemen Bostancı Sanayi de bulunan servise götürdüm.. Açıkcası hiç tatmin edici yanıtlar alamadım..
Göstermelik motora bakıp aracı devirli kullanırsam sorunun geçeceğini sölediler ve arıza ışığını söndürdüler..
Tabi en ufak bı düzelme olmadı araçta ve ardından arıza ışığı tekrar yandı..
Ben de Koşuyolunda bulunan Gökşenlere gittim bu sefer..Aracı aldılar arazı tespiti yaptılar..
Sorun bu EGR valfinin kurum bağlamasıymış.. Temizleyip aracı teslim ettiler ama değiştirmek gibi bir çözüm sunmadılar..
Aracımda normal haline dödü...
İnternette yaptığım arastırmalar sonucu bu EGR valfinin yeni model araçlara takıldığını gördüm..Sanırım iptal edilebiliyormus..
Ama çok bilgim yok açıkcası.. Bilgisi olan varsa paylaşırsa ben de memnun olurum:smiley:
saygılar

İptal ettirebilirsiniz. Tek sakıncası motor arıza ışığının sürekli yanması olur. Bu da başka bir arıza çıkarsa haberinizin olmayacağı anlamına geliyor.

olasiliksiz' Alıntı:
İptal ettirebilirsiniz. Tek sakıncası motor arıza ışığının sürekli yanması olur. Bu da başka bir arıza çıkarsa haberinizin olmayacağı anlamına geliyor.

egr sensorun beyne gönderdiği değerler bellidir.(her arac için farklı tabii) bu değerler öğrenilip (ki land cruiserlarda 1 kiloohm ile 4 kiloohm arasında değişir, ) sensorun yerine uygun bir direnç takarsınız lamba yakmaz.
arac beyni olayların sorunsuz ve olması gerektiği gibi devam ettiğini düşünür ve lamba yakmaz...

egr sensorun beyne gönderdiği değerler bellidir.(her arac için farklı tabii) bu değerler öğrenilip (ki land cruiserlarda 1 kiloohm ile 4 kiloohm arasında değişir, ) sensorun yerine uygun bir direnç takarsınız lamba yakmaz.
arac beyni olayların sorunsuz ve olması gerektiği gibi devam ettiğini düşünür ve lamba yakmaz...

Kolay görünüyor. Ben de yapsam mı acaba? ::smiley:

bende sorun yok 4-5 aydır.lamba yok, motora gereksiz yere giren tonla ısı yok.
çekiş farkı yok ,yakıt varsada ben pek bilemedim..egr varken boğaza elimi değemezdim.şimdi ılık ılık :D :D

kafam rahat şunlardan kurtulduğum için ..

Picture 1.jpg

Bende bunların hiçbiri yok ama lpg sebebi ile subap kırmaktan da korkmuyor değilim.. O yüzden EGR iptali mantıklı görünüyor..

bu konu ile ilgili egr valf temizleyici diye bir ürün var bardalh marka hem depoya atılan katkısı hemde sprey var,yalnız temizlik yapıldıktan sonra fitrelerin değişmesi grektiğini söylüyorlar çok fazla konuya hakim olmadığım için negatif yada pozitif yorum yapamıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR