Duster Yakıt Lambası Yandıktan Sonra.....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buddazer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,217

buddazer

bir şuh-i sitemkar yine saldı beni derde.
Arkadaşlar, 4x4 duster 1.5 90 hp. aracım var. Yakıt ışığı yandıktan sonra kaç km daha gidebilirim? deneyen var mı? gösterge bana çok güvensiz geliyor. depoyu fulledikten sonra yarım depodan itibaren yakıt seviyesi çok hızlı düşüyor. bu da seyehat esnasında özellikle şehir içinde tedirginlik yaratıyor..

Etiketler

Ynt: Duster Yakıt Lambası Yandıktan Sonra.....

Işık yandığında yol bilgisayarı 4 litre kaldıgını söylüyo ama şamandıranın alfılamadıgı 4 litre daha yakıt kalıyo.
Ben ışık yandıgında harcanan yakiti sıfırladım. 6.5 lite oldu daha yolda kalmadim ama korktum ve yakit aldim.

ben yaklaşık 80 km gittim :smiley: ama yinede zorlamayın

balık avı dönüşü 60 km geldim sanırım biraz daha giderdi

Bir ara ölçülmüştü. Galiba 100-150 km civarıydı. 100 km. kesin de, üstünden emib değilim.

En iyi ümiterkan bilir.

Depoyu sıfırlayarak ölçmeyi denemenizi önermem. enjektörlere kirli mazot giderse sorun çıkabilir.

Hava yapabilir.... Havasını almayı bilmiyorsanız sıkıntı olabilir. (Mesela ben bilmiyorum.)

troyexplorer' Alıntı:
Yeni nesil dizellerde hava yapma sorunu yok rahat olun

hava yapıyor ben ne kadar gider diye denemedim fakat bir kere mazotu bitirdim. :smiley:
fakat havasını kolayca alıyorsunuz. motor ıc kısmında bır el pompası var 3 pes pompalamadan sonra zaten ıcındekı havanın gittigini anlıyorsunuz. daha sonra marsa basar bazmaz motor çalışıyor.,

barbarosbasaran' Alıntı:
hava yapıyor ben ne kadar gider diye denemedim fakat bir kere mazotu bitirdim. :smiley:
fakat havasını kolayca alıyorsunuz. motor ıc kısmında bır el pompası var 3 pes pompalamadan sonra zaten ıcındekı havanın gittigini anlıyorsunuz. daha sonra marsa basar bazmaz motor çalışıyor.,
Hocam hava yapsa sen o el pompasıyla akşama kadar pompalasan alamazsın havasını ,depoda pompa var zaten senin ordaki elcikle pompalaman sadece marş süresini biraz daha azaltır.

troyexplorer' Alıntı:
Hocam hava yapsa sen o el pompasıyla akşama kadar pompalasan alamazsın havasını ,depoda pompa var zaten senin ordaki elcikle pompalaman sadece marş süresini biraz daha azaltır.

teknik olarak bilmiyorum fakat ben o pompayı pompalamadan marş almadı.
herneyse biyerlerde hava var yani ;D

Şöyle anlatayim, hava varsa alınması için biyerden çıkarmak lazım eski sistemde mazot pompası motorun üzerindeydi depodan kendi çekiyordu dolayısıyla enjektörlerin kafaları gevşetilip hava çıkartılıyordu , yeni sistemde depodan pompalanan mazotun hepsini yakması imkansız motorun ordan depoya geri dönüş var motor yaktığı kadarını alıyor gerisi depoya geri dönüyor . Hava yaptığı zamanda aynı yerden havayı da depoya geri gönderiyor. Ayrıca el pompası herhalde sadece duster yada renault grubunda var başka dizellerde el pompası yok ben görmedim herhalde depodaki pompanın marifetiyle ilgili bir konu...

troyexplorer' Alıntı:
Şöyle anlatayim, hava varsa alınması için biyerden çıkarmak lazım eski sistemde mazot pompası motorun üzerindeydi depodan kendi çekiyordu dolayısıyla enjektörlerin kafaları gevşetilip hava çıkartılıyordu , yeni sistemde depodan pompalanan mazotun hepsini yakması imkansız motorun ordan depoya geri dönüş var motor yaktığı kadarını alıyor gerisi depoya geri dönüyor . Hava yaptığı zamanda aynı yerden havayı da depoya geri gönderiyor. Ayrıca el pompası herhalde sadece duster yada renault grubunda var başka dizellerde el pompası yok ben görmedim herhalde depodaki pompanın marifetiyle ilgili bir konu...

Şimdi bu pompa dışarıya hava atıyor mu atmıyor mu ;D ;D ;D

El pompası kullanma kılavuzunda yazıyor diye hatırlıyorum. Kaputu kaldırınca -yolcu tarafında- farın ilerisinde bir yerdeydi. şekil olarak tansiyon aletlerindeki pompanın küçüğü gibi. Mazot bitince bikaç kez sıkıp havayı alarak motoru çalıştırabiliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR