Duster Satışlarının Düşme Nedeni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sozatman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,718

sozatman

Ana Kamp
http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/915033-nurhayatla-dacia-buraya-kadar
bu haberde avrupa da patlama yapan duster satışlarının ülkemize yansımadığı hatta geçen yıla göre gerilediği görülüyor. Sebep olarak ta parça temininde yaşanan güçlüğe dikkat çekiyor . Fiyatların artmasının bunun aslında en önemli nedeni olduğunu düşünüyorum , makyajlandı ama benzinli modelin baz fiyatı bile ne demek istediğimi açıklar herhalde , acaba tüketici başka modellere mi yöneldi merak ediyorum

Ynt: Duster Satışlarının Düşme Nedeni

makyajlı duster hoşuma gitti bir sonraki aracımda yine duster olacak bundan eminim ama dediğiniz gibi en büyük avantajı alınabilir fiyatı olan duster bu imajını yavaş yavaş kaybediyor gibi

sozatman' Alıntı:
makyajlı duster hoşuma gitti bir sonraki aracımda yine duster olacak bundan eminim ama dediğiniz gibi en büyük avantajı alınabilir fiyatı olan duster bu imajını yavaş yavaş kaybediyor gibi

2011 4x4 110bg Duster'im var. Yılbaşı kampanyasına çok asıldım alayım mı diye ama sonra ekonomik şartlarla vazgeçtim. Bende kesinlikle bir araba alırsam yeni DUSTER olacaktır. Bağımlılık yapıyor resmen. Her ne kadar sinir edici çok sayıda özelliği olsa da garip bir şekilde araca bağlanıyorsunuz. Fiyat konusuna gelince. Hala bu fiyatlara alabileceğiniz bundan daha iyi bir 4x4 aracı yok!

motor sesinin verdiği rahatsızlık yeni dusterda biraz olsun iyileştirildimi bunu merak ediyorum . Ayrıca artıları eksilerinden çok fazla olduğu için bağımlılık yaptığını söyleyebilirim :smiley:

sozatman' Alıntı:
motor sesinin verdiği rahatsızlık yeni dusterda biraz olsun iyileştirildimi bunu merak ediyorum . Ayrıca artıları eksilerinden çok fazla olduğu için bağımlılık yaptığını söyleyebilirim :smiley:

% 10 -20 arasında azaldığını facebook grubundaki bir arkadaş söylemişti.

Dacia satışlarının düşmesinin nedenleri sırasıyla...

1.Logan serisinin artık ithal edilmemesi...

2.Sandero serisinin özellikle cam açma düğmesinin göğüslükte olması...

3.Sandero ve Duster sersinin direksiyon sisteminin sert olması ve herhangi bir iyileştirme yapılmaması...

4.Fiyatlarının sürekli yükselmesi...

5.Dacia imaj olarak kötü durumda..ucuz otomobil ürettiklerini söyleyip fiyatları yükseltmeleri bardağı taşırdı...

Bunlar kendi gözlemlerimdir...

2012 ve 2013 ODD verileri

Ocak-Aralık 2012.jpg

Ocak-Aralık 2013.jpg

ümit hocam bu tabloya göre,dacia satışları düşmemiş.diğer araçlar satış adetlerini artırdığı için ,dacia yüzdelik dilimde düşük görünüyor.

Dolar kuru 2.2 civarında iken yeni arabaları bmw ve mercedesten başkası kolay kolay satamaz bence, onları da alanlar belli, biz değiliz.

Ynt: Ynt: Duster Satışlarının Düşme Nedeni

devit3' Alıntı:
ümit hocam bu tabloya göre,dacia satışları düşmemiş.diğer araçlar satış adetlerini artırdığı için ,dacia yüzdelik dilimde düşük görünüyor.

Aynen öyle, yapılan haber zaten başka bir hizmete hareket ediyor

Ben de yeni dusterı bekledim. Araç gelmeden önce beklenen fiyatın 60k civaarında olacağı söylendi. Ben de 67.000 tl ye subaru XV de karar kıldım. fiyat/fayda oranı duster lehine olsa da kalite/fayda oranı subaru dan yana. Aradaki 7000 tl yi de konfor ve güvenliğe harcamış oldum yani. Değer mi? bence değer.
Ha bu yazdıklarımdan duster kötü araçtır sonucu çıkartılmasın lütfen.

Ynt: Ynt: Ynt: Duster Satışlarının Düşme Nedeni

Öztürk FX' Alıntı:
Yani DACİA satışları düşemez..Dünayanın en iyi arabasıdır sonucunumu çıkaralım buradan...

Öztürk FX' Alıntı:
Yani DACİA satışları düşemez..Dünayanın en iyi arabasıdır sonucunumu çıkaralım buradan...
Tabii ki hayır. Sadece yapılan haberin görüldüğü üzere doğru olmadığını göstermek istedim.

ümiterkan' Alıntı:
Aynen öyle, yapılan haber zaten başka bir hizmete hareket ediyor

Pekala ticari rekabet dolayısıyla örtülü bir olumsuzlama olarak da görülebilir.

Belki de düşmüştür ve düşmeye de devam eder.... Onların sorunu. Babamın fabrikası değil ya.

:smiley:

eseber' Alıntı:
Ben de yeni dusterı bekledim. Araç gelmeden önce beklenen fiyatın 60k civaarında olacağı söylendi. Ben de 67.000 tl ye subaru XV de karar kıldım. fiyat/fayda oranı duster lehine olsa da kalite/fayda oranı subaru dan yana. Aradaki 7000 tl yi de konfor ve güvenliğe harcamış oldum yani. Değer mi? bence değer.
Ha bu yazdıklarımdan duster kötü araçtır sonucu çıkartılmasın lütfen.

benzinli değilmi aldığınız araç

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR