Duster Ön Yolcu Koltuğu Altındaki Döşemenin Su Alması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lysmhc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,097

lysmhc

Ana Kamp
Merhaba Arkadaşlar,
Aynı okulda çalıştığım Duster sahibi arkadaşım geçen sabah okula geldi.Duster' ın ön yolcu koltuğunun altındaki döşemenin komple su olduğunu söyledi.İndim baktım hakikaten aracın ön yolcu koltuğu alt döşemesi ve sağ arka alt döşemesi sular içindeydi.Aracı hakikaten o şekilde görünce çok canım sıkıldı.Son bir iki günü şiddetli olmak üzere bir iki hafta süren yağışlar vardı.Karadeniz Bölgesi malum...Biz baktık bir mantık yürütemedik aracın o şekilde su almasına.Arkadaşım servise gitti.aracın silecek yanlarındaki tahliye kısımlarını ve sağ ön kapı içlerini söküp su alan yeri araştırmışlar ancak pek tatmin edici bir şey söyleyememişler.Sadece sağ ön kapının altındaki tahliye kanallarından suyun içeri sızmış olabileceğini vs söylemişler.biraz kurutmuşlar döşemeyi ve arkadaşımın da acele bir işi olması dolayısıyla servisten ayrılmış.
Dün gece araçtan inerken içime bir kurt düştü ve ben de ön yolcu koltuğunun altındaki paspasları kaldırıp döşemeyi yokladım ve benim aracımın da çok az bir parça kapıya yakın bir kısmının nemli olduğunu gördüm ve canım çok sıkıldı.Yağmur suyunun aracın içine o şekilde sızması hakikaten çok ilginç ve talihsiz bir durum.Servise gitmeyi düşünüyorum müsait bir vakitte.İki Duster'da da irili ufaklı da olsa aynı sorunun görülmesi hakikaten akıllara soru işareti getiren bir durum.Şiddetli yağmurlar sonucu aracının döşemesini kontrol eden ya da başına bu tarz bir olay gelen arkadaş var mı acaba?Saygılar...İyi akşamlar.

Etiketler
Ynt: Duster Ön Yolcu Koltuğu Altındaki Döşemenin Su Alması

Merhaba,
Benim ilk arabam dacia solenza idi. bende sizinki gibi bir problemle karşılaştım. Servise gittiğimde kapılar söküldü ve kapı ile iç kaplaması arasındaki poşetin plastiğinden ayrıldığını gördüm haliyle su iç kaplamaya ordan da eteklerden içeriye giriyordu plastik yerine yapıştırılarak sorun giderildi. Birde kapılardaki tahliye sistemi gelen suyu karşılayamıyorsa kapı içinde bir birikme olur kara deniz dediğiniz için yağmurun şiddetini tahmin edebiliyorum. tahliye gelen suyu karşılamadığı için ilk müsait yerden içeri girmiştir su. kapı tahliyesi genişletilebilinir. Geçmiş olsun diyorum en kısa zamanda bu problemi servis de çözdürün zira araç içinde korozyon ve ağır bir koku bırakıyor.
iyi günler.

Merhaba. Daha önce kullandığım aracın ön camının su tahliye giderleri klima polen filtresinin altında toplanıyordu. Bu gider yazın tozları, kışın da dökülen yaprakları biriktiriyordu. Bu birikim yağmurla birlikte resmen balçıklaşıyor ve su akışını engelliyordu. Buradan tahliye olamayan su seviye yükselmesi nedeniyle polen fitresinin içinden kabin içine giriyordu. Bu giriş yolcu tarafından ( sağ ön) olup aşırı yağmurlarda sağ arka tarafa da geçiyordu. Dusterin hava kanallarını ve su tahliye kanallarını bilmiyorum ama bir bakmanızı tavsiye derim.

Selamlar
Aracınızda sunroff var ise onunda tahliyesinin açık olduğundan emin olunuz.

Kenan YAMA

Arkadaşlar,değerli yorumlarınız ve bilgileriniz için teşekkür ediyorum.Öncelikle aracımda sunroof yok.Henüz servise gitme fırsatım olmadı.Az bir ıslaklık vardı ama canımı sıktı açıkcası.Su giderlerini ve sağ ön yolcu kapısının içindeki naylon yapışkanı kontrol ettireceğim.Hayırlısı bakalım...

bu arabanın cam fitillerini kontrol ederseniz içeri çöküntü lü bir oluk şeklinde yapılmış diğer arabaların cam fitilleri cama yapışır yukarıya çıkıntılı bunun nedeninin krom cam çıtası takmak için bu şekilde yapıldığını düşünüyorum. bu oluk şeklinde yapılan cam fitilinde biriken suyun tamamı kapı içinden tahliye oluyor eğerki kapı içindeki ( söküp bakmadım) tahliye kanalları bu suyu kaldıramıyorsa bir taraflara taşacağı kesin

lysmhc' Alıntı:
Arkadaşlar,değerli yorumlarınız ve bilgileriniz için teşekkür ediyorum.Öncelikle aracımda sunroof yok.Henüz servise gitme fırsatım olmadı.Az bir ıslaklık vardı ama canımı sıktı açıkcası.Su giderlerini ve sağ ön yolcu kapısının içindeki naylon yapışkanı kontrol ettireceğim.Hayırlısı bakalım...
Aracı kontrol ettirebildinizmi?

1995 yılında iken sıfır aldığım UNO da benim de başıma gelmişti. Serviste halletmişlerdi. 2,5 yıl önce aldığım Duster'ı Antalya'da kullanıyorum. Malum Antalya'da çok yağışlıdır ama benim başımz sizdeki sorun gelmedi. Servise başvurun derim.

lysmhc' Alıntı:
Problem halloldu mu?

Evet hallettik çok ilginç bir yerden almıştı suyu.Şiddetli yağmurda radyo anteninin dibinden giren su anten kablosundan kayarak sağ ön döşemeye sızıyormuş.Anteni söküp dibini silikonladılar sorun kalmadı.

Evet, en ilginç arızalardan biri ve güzel bir bilgi. Teşekkürler..

Enterasanmış hakikaten kablodan aşağıya inene kadar tavan döşemesini hiç ıslatmadımı

troyexplorer' Alıntı:
Enterasanmış hakikaten kablodan aşağıya inene kadar tavan döşemesini hiç ıslatmadımı
Tavan döşemesinde en ufak ıslaklık olmamıştı.Bunun iki nedeni var bence.Birinci nedeni suyun sadece çok şiddetli yağmurlarda çok az miktarda sızması,ikincisi de anten kablosunun dışında süngerimsi bir malzeme var bu malzemenin suyu çekmesi diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri