Duster İç Mekan Sesleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,907

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Arkadaşlar aracı alalı 3 hafta bitmek üzere.

Genel memnuniyetim çok iyi ancak sanki araçtan bazı sesler geliyo.

Örnek olarak;

Bozuk zeminde, şöför kapısı içinden veya emniyet kemer ayar tokasından gelen tıkırtı.

Bozuk zeminde dereksiyon simidi içinden gelen takırtı. (Hatta simidin altına ve yanına tokat attığınızda aynı ses geliyo.

Vitesteyken araç yavaşmlarken durmak üzere debraja basıldığında taka taka taka uzaktan bir rolanti sarsılma sesi. (Soğuk havada rolanti düşüklüğünden olabilir).

Motor çalışır çalışmaz aracın sol ön tarafırda sürekli bir VIIIINNNN sesi...

Sizlerde de var mı bu sesler?

Etiketler
Ynt: Duster İç Mekan Sesleri

youngsun' Alıntı:
Arkadaşlar aracı alalı 3 hafta bitmek üzere.

Genel memnuniyetim çok iyi ancak sanki araçtan bazı sesler geliyo.

Örnek olarak;

Bozuk zeminde, şöför kapısı içinden veya emniyet kemer ayar tokasından gelen tıkırtı.

Bozuk zeminde dereksiyon simidi içinden gelen takırtı. (Hatta simidin altına ve yanına tokat attığınızda aynı ses geliyo.

Vitesteyken araç yavaşmlarken durmak üzere debraja basıldığında taka taka taka uzaktan bir rolanti sarsılma sesi. (Soğuk havada rolanti düşüklüğünden olabilir).

Motor çalışır çalışmaz aracın sol ön tarafırda sürekli bir VIIIINNNN sesi...

Sizlerde de var mı bu sesler?

Sayın Youngsun,

"..............emniyet kemer ayar tokasından gelen tıkırtı." ile ilgili olarak kemer ayar tokası koltuğa veya yanındaki sert plastik yere sürttüğünden ses çıkarabilir, servise gösterirseniz kolaylıkla halledilir.

"Motor çalışır çalışmaz aracın sol ön tarafında sürekli bir VIIIINNNN sesi..." ile ilgili olarak bu ses direksiyon pompasından gelen normal bir ses, her araçta bu ses gelir ama bazılarında biraz düşük olur duyulmaz. Netice normal bir sestir.

Diğer seslerle ilgili bir tecrübem olmadı. Servise danışırsanız size yardımcı olacaktır.

Saygılar

1) Bozuk zeminde, şöför kapısı içinden veya emniyet kemer ayar tokasından gelen tıkırtı.

2) Bozuk zeminde dereksiyon simidi içinden gelen takırtı. (Hatta simidin altına ve yanına tokat attığınızda aynı ses geliyo.

3) Vitesteyken araç yavaşmlarken durmak üzere debraja basıldığında taka taka taka uzaktan bir rolanti sarsılma sesi. (Soğuk havada rolanti düşüklüğünden olabilir).

4) Motor çalışır çalışmaz aracın sol ön tarafırda sürekli bir VIIIINNNN sesi...
4> Ümiterkan'ın açıklaması gibidir, bende de vardır; sorduğumda direksiyon ve mazot pompası sesi türü bir şey demişlerdi.

3> Bu durum bende de oluyor bazen; debriyaj balatası ayrıldı-ayrılacakken.... Hatta debriyajda bir problem var mı diye kontrol ettirdim. Normal. Devir ve basıp ayırmanın uyumsuzluğu ile ilgili. Debriyajı kontrol ettirmemdeki diğer amaç, araç hareket halindeyken, debriyal pedalına ayağımı hafifçe koyduğumda pedalda titreşim hissetmemdi. Onda da bir sorun olmadığı söylendi.

2>Bende yok; muhtemelen plastik aksamdan olabiir.

1> Bende yok; muhtemelen kapı ayarından kaynaklanabilir. Bir de ümiterkan'ın dediklerine katılırım.

benim araçta çukurlara girince tok bir tıkırtı sesi geliyordu arka bagaj kapağından geldiğini buldum kilit karşılığını biraz ileri alarak boşluğunu aldım ses gitti...

Cevaplar için teşekkürler...

Direksiyon simidinden gelen takırtı sesi, direksiyon göbeğinin kapağınğ iki elle sıkıca tutunca gelmiyo, yani o kapakla ilgili bir sorun..

VINNNN sesinin direksiyon pompasından gelmesi güzel (yani sorun olmaması güzel)

Emniyet kemer tokası veya kapı içinden gelen ses için bir süre bekleyeceğim ses de artma olursa muhtemelen kapı gergi vs. den kaynaklı. kemerle ilgiliyse artmaz zaten...

Sevgili youngsun,

Benim de ön kapıların içlerinden sesler geliyor.servise gidip kapıların içlerinden ses geliyor dediğimde bana kapıları dışardan yağlayıp geri verdiler saolsunlar tabi ki bişey değişmedi.
Tahminimce sesler kapıların içindeki kilit/cam mekanizmalarında zamanla oluşan yağsızlık ya da gevşemelerden geliyor. Vaktim olduğunda kapıların içlerini söküp gerekeni yapıcam. Sonrasında sizinle paylaşırım.

Ben de çok takıyorum seslere ama takmanın da bi faydası yok. en iyisi elinizden gelebilen yerlere müdahale edip sesleri susturmak.ses gelir,oluşur diye çekinmeyin arabayı zorlamaktan.Dusterin keyfini çıkarmaya bakın.:smiley:

Bu ufak tefek seslerde moralimi bozan şey; daha 1600 kmdeki bir araçta bu tarz sesler oluştuğunda 20-30000 lerde ne olucak? 50binlerde heryer tangır tungur mu olucak?

Ayrıca şu yolların üzerinde sarı kabartma işaretler kutucuklarda da, dün göğsün sağ tarafından tııırrrrıttt metal bir ses geldi... Bu ses her gün geçtiğim yolda ilk kez dün duyuldu.

Yani kmler geçtikçe sesler artıcak sanırım... :(

youngsun' Alıntı:
Bu ufak tefek seslerde moralimi bozan şey; daha 1600 kmdeki bir araçta bu tarz sesler oluştuğunda 20-30000 lerde ne olucak? 50binlerde heryer tangır tungur mu olucak?

Ayrıca şu yolların üzerinde sarı kabartma işaretler kutucuklarda da, dün göğsün sağ tarafından tııırrrrıttt metal bir ses geldi... Bu ses her gün geçtiğim yolda ilk kez dün duyuldu.

Yani kmler geçtikçe sesler artıcak sanırım... :(

Servise götürün, bu arada şunu düşündünüz mü hiç, aracınız çok yeni, havalar soğuk, yağın biraz alışması lazım mekaniğinin biraz oturması lazım, hani en azından 2000-3000'den sonra tekrar bakınız, servise kesinlikle gidiniz .

Arkadaşlar, sağa sola dönüşlerde diyelim hızınız 30-40 km vs. Tam dönülecek yerde yol bozuk tam o sırada direksiyon çevrik pozisyonda direksiyonun tam altından TANGIRT diye bir ses geliyo. Servise iki kez götürdüm. Birincisinde sıkılacak yerleri sıktık dediler. İkincisinde bu sesin direksiyon mafsalından gelidğini Clio 3 lerde, Megane 2 lerde Dusterlarda olduğunu söylediler.

Sizlerde bu ses var mı yok mu dikkat edermisiniz? Ona göre yine şikayet ile bölge müdürlüğünün yolunu tutucam.

Ayrıca bir kaç gündür tümseklerden geçerken arka koltuk geniş sırtlığından tangırtı geliyo. Kafalıkları söküp denedim yine ses var. Hatta orta kafalığın alt kısmından yumruklayınca da aynı ses var. Bunu da göstermem lazım.

Evet arkadaşlar bugün itibariyle servis sesin diğer Dusterlarda da olduğunu belirterek ve MAİSe İYİLEŞTİRİLMİŞ DİREKSİYON KUTUSU talebinde bulundu. Bakalım bekliyip görücez ne kadar zamanda bu kutu gelecek.

peki bu iyileştirilmiş direksiyon kutusu geldiğinde bütün dusterlerı servise çağırıp üzerindeki kutuları değiştireceklermi yani

duster10' Alıntı:
peki bu iyileştirilmiş direksiyon kutusu geldiğinde bütün dusterlerı servise çağırıp üzerindeki kutuları değiştireceklermi yani

Bana söylenilen; kendi araçlarımızda da bu sesin olduğu ve yedek parçadan direksiyon kutusu takmatıkları çünkü aynı sesi yapabileceğini bu yüzden merkezden İYİLEŞTİRİLMİŞ DİREKSİYON KUTUSU talep ettiklerini belirttiler. Ama merkez bunun kronik olduğunu onaylar vs. olursa belki de geri çağırma olabilir.

arkadan gelen ses bendede vardı aradım aradım en son bagaj kapağının kilit karşılığını öne aldım geçti bagaj kapağından geliyomuş ses bilginiz olsun.

youngsun' Alıntı:
Bana söylenilen; kendi araçlarımızda da bu sesin olduğu ve yedek parçadan direksiyon kutusu takmatıkları çünkü aynı sesi yapabileceğini bu yüzden merkezden İYİLEŞTİRİLMİŞ DİREKSİYON KUTUSU talep ettiklerini belirttiler. Ama merkez bunun kronik olduğunu onaylar vs. olursa belki de geri çağırma olabilir.
Sıfır araçlarda bu tip şikayetlerin olması çok kötü....

youngsun' Alıntı:
Arkadaşlar, sağa sola dönüşlerde diyelim hızınız 30-40 km vs. Tam dönülecek yerde yol bozuk tam o sırada direksiyon çevrik pozisyonda direksiyonun tam altından TANGIRT diye bir ses geliyo. Servise iki kez götürdüm. Birincisinde sıkılacak yerleri sıktık dediler. İkincisinde bu sesin direksiyon mafsalından gelidğini Clio 3 lerde, Megane 2 lerde Dusterlarda olduğunu söylediler.

Sizlerde bu ses var mı yok mu dikkat edermisiniz? Ona göre yine şikayet ile bölge müdürlüğünün yolunu tutucam.

Ayrıca bir kaç gündür tümseklerden geçerken arka koltuk geniş sırtlığından tangırtı geliyo. Kafalıkları söküp denedim yine ses var. Hatta orta kafalığın alt kısmından yumruklayınca da aynı ses var. Bunu da göstermem lazım.

Aynı sorunun benim laguna da vardı, özellikle parkeli yollarda, bozuk satıhlı yollarda düşük hızla dönüş yaparken geliyordu...servise ve ustama gösterdim, sorunu bulamadılar. ben de sattım arabayı kurtuldum..nasipse duster alıcam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri