Ynt: Doyasıya İtalya
Çizdiğimiz rotalar hemen hemen aynı.
Motosikletin dayanıklığında önce anladığım kadarıyla uzun yol tecrüben yok. Bu linkteki yorumları ve yorumlarımı okumanı tavsiye ederim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79982.0
Öncelikle tek başına alınabilecek bit yol değil, diğer bir konu ise bu yolculuğa çıkmadan önce birkaç kez Türkiye turu yapmış, çek çıkışta 6000 km devirmiş olman lazım . Sen ne kadar Ben dayanıklıyım, bana bişe olmaz, bir otoruşta bir kuzu yiyorum ben desende Uzun yol adamı hallaç pamuğundan beter eder, seni bir tırın altına sokar yada köprüden aşağı atar.
Böyle bir gezi halay ediyorsan önce vücüdunu beynini ve sinirlerini eğitmen gerekir aynı zamanda yol tecrübeni. Baban haklı, Bu yola büyük hacimli makianalar dayanabilir anacak. BMW F650, BMG 1200GS, Honda Transalp, Yamaha TENERE gibi uzun yola dayanıklı ve gittiğin yerdede yedek parça bulabileceğim modeller olmalı. Kanuni gibi motorlara güvenip sakın yola çıkma.
Gümrüklerde rüşvet falan yok, büyük motorlar ile de otobanlara girebiliyorsun fakat her ülkenin otobak kuralları var. mesela Bulgaristenda ve Slovenyada Vignette adı verilen pullardan alıp cama yapıştırıyorsun otobanlardan onunla geçiyorsun. Yapıştırmazsa gördükleri yerde 250 ero sana yapıştırıyorlar.
Gördüğüm kadarıyla yol tecrüben yok o yüzden bu geziyi en az 3 sene ertele. para olarak ta yakıt, yeme içme konaklama otoban vize falan cart curt 10 bin lira civarı