Doğada Başınızdan Geçen Olaylar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,086

Ynt: Doğada Başından Geçen Olaylar

İlk olay benden :smiley:

Arama kurtarma ekibine ilk katıldığımda kim kalacak kim gidecek diye esaslı bir aktivite yapmıştık. Bolu Başalan Yaylası'nda kar kıyamet bir gece ve günde 11 km yol almıştık. Bizi korkutmamak için 5 saatte biter dedikleri yolu toplam 12 saatte ve rezalet bir şekilde tamamlamıştık. Gece ikide başladığımız yolculuğun sonlarına doğru ben kamp evini görüp kendimi yere atmıştım. Orada bir halüsinasyon gördüm. Çıplak bir kadın elinde şampuan şişesiyle bana doğru yaklaşıyordu. Sonradan öğrendim ki yükseklik ve yorgunluğun etkisiyle erotik halüsinasyonlar ve rüyalar görmek normalmiş ;D

Ynt: Doğada Başınızdan Geçen Olaylar

1999 yılının kış aylarında üye olduğum arama kurtarma ekibi, periyodik eğitim çerçevesinde kışın hayatı idame eğitimi vermişti. Yapacağımız sadece 2-3 metrelik karda 10 saat kadar yürümekti (!). Bolu Başalan Yaylası'na doğru yürüyüşe geçtik. Gece saatler ikiydi. Bir ara (bu ilk faaliyetimiz olduğundan) ön grupla arka grup arası epey açıldı. Arkada ben ve üç arkadaşım yavaş yavaş geliyorduk. Birden önümüzde karaltı belirdi. Kocaman birşey, sipsivri kulakları var ve yolun ortasında durmuş bize doğru bakıyordu. Biz dört arkadaş ve dört yusuf yusuf (!), korkudan yerimizden kıpırdayamıyorduk. Karşımızdaki yaratık da bizden hareket bekliyordu. Ne olacaktı? Kim kimi öldürecekti? Elimizde buz kazmalarımız olduğu halde ufaktan hareketlendik. Birden korkunç karaltı dile geldi:

- Ya çocuklar nerdesiniz? Ben de size bakmaya geldim, neden bön bön bakıyorsunuz?

- Offfffffff Orhan abi...

diyerek yerlere yığıldık ;D ;D ;D ;D ;D

2006 subat ayında yagan acayıp karlarda ızmıtte ıkı arkadas sureklı etrafta gezınıoruz derken arkadasımın kız arkı aılesı bızı yemege caardı gıttgımız yerde ızmıtın dısında mansukıye taraflarında bı sıte herneyse bız ıctık ıctık derken gıdeılm fln durun gıtmeyın cok kar var kalırsınz dedıler bızde erkeklıge krem peynır surdurmııcezya gıderız dedık cıktık :D bızden baska kımse yok yolda zevkıne savuruyorum benım kechıyı :D derken hafıf gaza basıp yandakı kar kutlesının ıcınden gecerın dıe bısı gectı aklımdan :D ıste o an oldu hersey lööönk dıe sag taraftan kutlenın ıcnde kaldık sag taraf acılmıo soldan cıktık gecenın 1 ı ööle bakıoruz yan tarafımz mezarlık yusuf yusuf edıoruz daha sıteden de 250 mt uzaklastık gerıde donemıoruz gıderız dedık maalum erkeklık dıf lok arazı marazı hıcbı ıse yaramıo kurek flnda yok camdakı buz kazıma sopasyla ayalkla elle sag on ve arkayı kazdık :D tbı donumuza kadr ıslandık saat 2,30 fln oldu bızım kechı kurtuldu bıde bı koylu gectı yanımızdan
demezmı
- lan o arabayla ordada kaldınızya yuh sıze dedı gıttı fln
gece 3,30 da eve donebılmıstık

ertesı gun arkadas kar paletı almıstı arabasına onu denemek ıcın aynı yere gıttıgmızde baktıgımızda
daldıgımız yere hendek kazmıslar kanalızasyon borusu koycaklarmıs :D bıdaha aslaa yolun sagında ve solunda gordugum kar kutlelerıne vurmmamaya karar verdım :D

Berk senin başına gelen olayın aynısı benim de başıma geldi ama benim durum daha komik ;D
Siteden Yol ve Iceman Kıyıköye gitmişiz dönüş yolundayız, o zaman discovery i daha yeni almıştım
lastikleri kabaktı hatta çatlamıştı :p, etrafta pek kar yok sadece kıyıda köşede kar yığınları kalmış
ben tabi test yapacam ya, yoldan çıkıp sağdaki kar kütlesine dalıp çıkayım dedim, baya bi yan eğim var ve kar kütlesi çok derinmiş, zemini de balçık, oraya yatırdık aracı, sağa doğru yan yatıp kapının yarı seviyesine kadar kara yaslandı :eek: işin komik yanı etrafta hiç kar yok biz 5 metrekarelik kar kütlesine saplanmışız :D
tüm lastikler karın içinde ama sol taraf daha sağlam bi zeminde, iceman camdan çıkmak zorunda kaldı kapı açılmadığı için ;D yoldan geçenler de "onlar noolsa çıkar" mı diyo, "belalarını bulmuşlar" mı diyo kimse durmuyo, dedik çıkaracaz bunu burdan, iceman ile yol aracın sağına geçtiler ve ben arazi viteste diff lockta geri yaparken onlar da silkeliyorlar aracı sol tekerlere tutuş sağlamak için ama lastikler kabak olduğu için baya zorlanıyor araç milim milim yol aldırıyoruz ileri geri yaparak, yaklaşık yarım saat uğraştan sonra çıkmayı başardık, yalnız sevinç gösterilerimiz görülmeye değerdi, çok iyi bir ekip çalışması oldu ;) çamurluklar ve jant karla kaplıydı haliyle yolun devamındaki köy halkı bize bakıyordu bunlar hangi dağdan indi diye ??? etrafta dağ da yok ki :D

abı bende yazmayı unuttum kechı yı cıkardıktan snra arkadsla yolun ortasında sarılıp yerde yuvarlanıyoruz fln sevınc yumagu olmusuz tımsah yuruyusu fln yapıoruz :D bu arada da sıtenın bekcısı bızı seyredıomus ertesı gun kzın butun aılesı ve kız bızımle bayaa dalga gectıler :D

2002'de ki bir kış kampında Hasan liderin kullandığı 3kapı LandCruiser ile köylülerin "o yoldan keçüler iniverüü sen nassı iniveceen asan abüü" dediği yola benzer yerden aşağı doğru iniyorduk. Araçta arkada karşılıklı 2 katlanır yan koltuk vardır önde de sürücünün yanında 2li koltuk var. Ön taraf dolu ben arkada tek başımayım ve tutunacak yer olmadığı için ön koltuklara tutunuyorum. O kadar çok zıplıyoruz ki inerken sadece gövdemi sabitleyebiliorum ayaklarım kafam her yerim başka türlü zıplıyor...Derken birden kaputtan alev çıktı ve çok seri araç kullanan Hasan Liderim kazık fren yaptı bayır aşağı. Sonra ne mi oldu?
Araba durmak için hamle yaptığında bende arka taraftan aynen öne koltukta oturanların kucağına düştüm. ne olduğunu anlamadılar tabi :smiley: İndik kaputu açtık baktık ki somunlarla akü üzerinden tutturulan demir o sallantıda somunların olduğu demiri koparmış ve kutup başlarına değerek alev çıkarmıştı. Sonra imdadımıza cırt diye tabir edilen kilitli plastik kablolar yetişti ve onlarla aküyü sabitledikten sonra yola devam ettik.
:smiley:

Arkadaşımla Kerpe bölgesinde 30-40 kilometrelik günübirlik bir bisiklet turuna çıkmıştık. Kefken-Kandıra karayoluna çıktıktan sonra bir benzin istasyonunda arka lastiğe biraz hava basma kararı aldım. Lastiğin biraz fazla şiştiğini görmüştüm ama umursamadım. Neyse bir-iki kilometre gittikten sonra arka lastikten sürtünme sesi gelmeye başladı ve hemen sağa çekip sesin kaynağını araştırmaya başladım. Tam inceliyordum ki lastik sıcağın etkisiyle bomba gibi patlayıverdi. Patlama o kadar kuvvetliydi ki jantın fren yanağının 30-35 santimetrelik bir kısmını koparttı. Kerpe oldukça uzakta olmasına rağmen başka çare yoktu. Elle götürmek zorundaydık. Kefken-Kandıra yoluna ayçiçek tarlalarını görüntülemek için girmiştik. Ayçiçek tarlalarının olduğu kısma doğru bir-iki kilometre daha elde götürdüm ve çekimlerimi yaptım. Oradan itibaren Kerpe' ye kadar 6-7 kilometreyi daha elde götürmek zorunda kaldım ve zoraki bisiklet macerası sona erdi. Jantın yenisi bana 76 liraya patladı.

2001 yılında Iceman nickli arkadaşla oymakbaşı kursundaydık. O gece bulutlar göğü sarmıştı, havanın patlayacağı belliydi. Bizim gibi birkaç deneyimli dışında herkes hayatlarında ilk kez kampa geliyor, ilk kez çadırda kalıyordu. Hasan liderin birkaç kez anlatmasına rağmen hala çadırlarını hatalı kuranlar oluyordu. O gece müthiş bir fırtına koptu. Gece nöbetimiz de olmadığı için İbrahim ile yağmur sesi altında uyumanın zevkine vardık. Fakat sabah olduğunda bizim çadırın dışının hiç de umduğumuz gibi olmadığının farkına vardık ;D Bizim ekipten birkaç kişi gece çadırlarını su bastığı için ilerdeki kulübelere taşınmıştı ama herşeyleri ipe asılı kurumaktaydı. Asıl ilginç olan, bizim ekipten birinin çadırında 3-4 parmak su olmasına rağmen horul horul uyumasıydı ;D ;D ;D ;D

Benim olay doğada değil fakat komik .

bizim sanayi sitesi hafif dağbaşındadır kar sağlam yağar . ve yol acma maksadıyla iş makınaları hayvani boyutlarda kar tepecikleri yapar bu tepecikler en az 20 günde erir neyse bende her kış olduğu gibi ozaman 5 kapı patrolüm vardı yaklaşık benim yaptığım ön tamponla birlikte 2.5 ton olan aracımla tepelere kaptırıp kaptırıp cıkıp iniyorum. karda kalkmış sadece tepeler kalmış yani asfalt kabak gibi meydanda . Asfaltdan kaptırıp langur lungur inip çıkarken tam tepenin üzerinde iken iş yerinin önünde iki takım elbiseli tip gelip yanıma benim firmanın adını söyleyerek nerde biliyomusunuz dedi. Bende biliyorum hatta aradığınız benim ne oldu dedim ve arkadaşlar maliyeden geliyoruz diyince ben tutuşup arabayı tepede bırakıp atlayıp indim arabadan 3 saat sonra işleri bitti neyse kazasız belesız sınavıda verdık fakat tepe güneşi yemiş gevşemiş arabada bigüzel yer yapmış kendine difransiyellerin üstünde takoza alınmış gibi lastiklerin 4 düde havada.. aman allahım bu durum sanayideki tüm karizmamın yıkılmasına neden olabilirdi . Bende bizim bahçeden hortumu uzatıp kar kütelesinin tam ortasına sakladım :smiley: bir gün boyunca aralıksız suyu acık bıraktım ama kimseyede çaktırmıyorum sanki arabayı tepeye park etmişim gibi :smiley: hehhe ertesi gün su sayesinde kar eridi ve arabayı kimseye çaktırmadan kurtardım ama su faturası herzamankinden 100 ytl fazla geldi:smiley:

Malesef yok belgelemektense unutmayı tercih etmiştim ozaman heheheheee ;D

daha yenı almsım benım kechıyı daha oncede arazı vıtesı vs nedır bılmıorum neyse topladım arkadaslarımı cıktık ızmıtın teplerıne bıyere ufak bı su bırıkıntısı bulduk habıre ıcınden gecıoruz bı arkadasda kameraya cekıo :D neyse zırt pırt gecınce patırt dıe egzozum koptu kokunden tabı bu arada araba les gıbı oldu sadece camda sılecek ızı var o arada da bıraları sonuna kadar dıbıne vurduk ardından sehre ındık :D tam caddenın kenarında bı kafe var mıllet boole kokos kokos gıder slk lar fln bızde elımızde egzozla park ettıkmı zaten cakır keyııfz :D polıs caarmıslar megersem geldı yunus bunu cekın burdan cevre kırlılıgı yarartıo dedı tabı bu arada egzozu tavana koymusuz adama ıce coffe ıstedık bızede soda getırmıstı :D sureklı vukaatız bız zaten tanıolar yunuslarda patlak egzosa bıle bısı demedıler :D

Geçtiğimiz Ağustos ayında Kaçkarlar'daydım. Orada çok ilginç bir manzara görmüş fakat fotoğraf makinemin pili bittiği için fotoğraflayamamıştım. Zirvedak mail grubunda bir arkadaş sağolsun bu durumu sizlerle paylaşmama imkan verdi ;D ;D ;D ;D ;D

ay___tuza____.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.