Dodge 4x4 100S - Kilitli Diferansiyel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,260

ersel

Kamp II
Yer
istanbul
arkadaşlar S100 içinkilitli difransiyel hakkında bilgisi olan veya uygulamış kimse varmı varsa bizle paylaşırsa çok sevinirim

foto0036.jpg

Etiketler
Ynt: Dodge 4x4 100S - Kilitli Diferansiyel

selam arkadaşlar dodgenin kilitli diff i hakkında bilgisi olan yokmu diff in fotolarıda yayınlıyorum bir bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

21092010176.jpg

21092010175.jpg

21092010177.jpg

sanırım bu diff. dana 44.
limited slip olarak bulunan bir parça.Çıkma yada sıfır rahatlıkla bulunur.

evet ön diff dana 44 ama benim sorunum arka diff kapağı açık olan foto onun kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyo herkes çok yaygın olarak 100 lük doç diff bu diyo ama kimse adı sanı ne buna nasıl kilit uygularız gibi sorulara cevap veremiyo bende arka diff e kilit koymak istiyorum o yüzden bu diff in ne olduğunu bilen veya kilitli diff uygulamış birileri varmı bilgisini paylaşacak diye araştırıyorum

arka diferansiyelin kapak takılı halde fotosunu ekleyin siteye.Ben size söylerim. Ön dana ise arkada danadır muhtemelen. Ancak dodge araçlarda chrysler 9.1/2 ( yani dokuz birbölü iki), yada 8 .3/4 (sekiz üççeyrek) tabir edilen diferansiyellerde çıkar.

Eğer öyleyse istanbulda taksimde kenan bıçakçı'dan yada ankaradan jeepçi rauf yalçından bulabilirsiniz kiilitleri.

[attachment=1][attachment=2]

http://www.drivetrain.com/parts_catalog/ring_and_pinions/

verdiğim linkte diferansiyel kapakları var. markalara göre conta şekillerine göre tipini belirleye bilirsiniz.

chryslerdiffgaskets_large.jpg

gmdanadiffgaskets_large.jpg

Örneğin birinci resimde üst soldan ikinci olan 7.25 yazılarak ifade edilen yedi bir çeyrek diye tabir edilir piyasada.

dostum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim . verdiğin bilgiler ışığında benim arka diff 9.25 yani dokuz çeyrek önde dana 44 çıkıyo benimde araştırmalarım böyleydi. ama sizin verdiğiniz bilgilerle pekiştirdim sağolun . birde varsa bu arkadaşlarların varsa telefonunu alabilirsem çok sevinirim . saygılar

jeepçi rauf usta yada oto yalçın ankarada hurdacılar sitesinde telefonu yok malesef forumda servis tavsiyeleriniz gibi bir konu başlığı olacak orada bulabilirsiniz. Kenan bıçakçı istanbulda taksimde teli şu an yok ama internetten bulunabilir .bulamazsanız bende araştırırım biraz daha.
Kolay gelsin.

sarı oto; ali sarı'ya sorun önce telefonu 0 312 3964782. Benim yönlendirdiğimi söyleyin gerekli ilgi ve alakayı gösterecektir.Camianın içinde rastlayacağınız nadir özel kişilerdendir kendisi.

ilginize teşekkür ederim . ali bey tatildeymiş evet ankarada başka bir arkadaşda buldum ostimde hüseyin usta diye bir arkadaş sağolsun çok ilgilendi . ama ben istanbuldada bir araştımak istiyorum çünkü bana ist daha yakın bir sorun olursa çözebilmek adına . birde bu işe giridiğimde nedense işlerim çok yoğunlaşdı o yüzdende istanbulu pek araştıramadım . birde orayı araştırıp bulup takıp araziye öyle çıkıyım diye düşünüyorum.malum bizim araçlar 2.5 tonluk araç batınca bizi öyle ufak tefek lada mada gibi araçlar çekemez . MALUM AMERİKAN KASI :smiley:

arkadaşım benim doçu 100 de 100 kilit yaptım bilgi için 0216 6340581 oto saruhanlar baki saruhan

görselleri paylaş bakalım dostum 100de 100 kilit dediğin nasıl çalışyomuş bir görelim zira bilgi için tel açtım ama net bilgi olmadı

selam yavuz bey. ali usta gelmiş kendisiyle görüştüm görselleri inceliyip araştıracağını söyledi çarşamba günü bir aksilik olmazsa yine konuşucaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR