Diyarbakır - Mardin Turu Önerisi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan farslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,383

farslan

Yeni Üye
merhabalar...

benim de kısa bir diyarbakır mardin turu var gündemimde. 21-23 nisan tatilinde diyarbakır a gidiyorum. kesin gitmek istediğim yerlerin başında mardin geliyor. bana bu kısa tur için o yakınlarda önerebileceğiniz güzergah var mı? yakınlarında olup da göremediğim yer kalsın istemiyorum :smiley:)

teşekkürler...

Etiketler
Merhaba,
Biz de arkadaşlarla Mardin Urfa Turu düşünüyoruz. İş arkadaşlarımızla gideceğimiz için ya hafta sonu ya da 23 Nisan tatilinde katılabiliriz.
Birkaç Tur şirketinden fiyat aldık. Düşünürseniz birbirimizle bilgi paylaşımında bulunalım.

merhabalar,

açıkçası ben uçak biletlerimi aldım. 21-23 nisan aralığında oradayım. tur şirketlerini düşünmemiştim hiç. oraya gidip bir araç kiralamak ve gezebildiğim yerleri gezmekti amacım. dilerseniz sizlerde gelin hepberaber gezelim orada :smiley:) veyahut sizin turunuza biz orada dahil olabilir isek olalım...

hoşçakalın.

Siz biletleri almışsınız iyi yolculuklar diyeyim şimdiden.
Biz birlikte plan yapmaktan bahsetmiştik geç kalmışız:smiley:
Gezi sonrası izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bitlis yolunu kullanarak Batman üzerinden Mardin'e gitmenizi öneririm, yola erken çıkarsanız yol üstünde Malabadi köprüsü görür, Hasankeyf'i gezersiniz ve Mardin'e gelirsiniz, önceden yerinizi Erdoba Otel'den ayarlayın derim. Bölgenin en güzel taş yapılarından bir tanesidir. 2. gün de Mardin'i gezip Urfa'ya geçebilirsiniz. Balıklıgölü ve Harran'ı gezip Urfa'da geceledikten sonra Diyarbakır'a dönersiniz.

farslan' Alıntı:
merhabalar...

benim de kısa bir diyarbakır mardin turu var gündemimde. 21-23 nisan tatilinde diyarbakır a gidiyorum. kesin gitmek istediğim yerlerin başında mardin geliyor. bana bu kısa tur için o yakınlarda önerebileceğiniz güzergah var mı? yakınlarında olup da göremediğim yer kalsın istemiyorum :smiley:)

teşekkürler...

merhaba deep,

öneriniz için çok teşekkür ederim. tavsiyeni dikkate alacağım. güzel bir güzergaha benziyor :smiley:

Ben Mert'in rotasına Nemrut'u da ekleyin derim :smiley: İlk gün Diyarbakır'ı gezerseniz, ikinci gün erkenden kalkıp Hasankeyf ve Mardin'i turlar, Mardin'de konaklarsınız. Ertesi gün yine erkenden kalkıp Urfa'yı gezer, Nemrut'ta gün batımını izler Diyarbakır'a dönersiniz... Yalnız sabahları oldukça erken yola çıkmanızda fayda var ;) Rotayı aşağıda çizdim, umarım yardımcı olabilmişizdir...

image_map-3.gif

Ynt: Diyarbakır - Mardin Turu Önerisi?

merhabalar,
gerçekten çok yardımcı oldunuz. ancak sanırım nemruta zamanım yetmeyecek. çünkü son gün 18'de uçakta olmam gerekecek...
bilmem tavsiyelerinizin ne kadarını sığdırabileceğim :smiley:)
tekrar teşekkürler...

Malabadi köprüsü için Silvan üzerinden Batman'a gitmek gerekiyor

yol' Alıntı:
Ben Mert'in rotasına Nemrut'u da ekleyin derim :smiley: İlk gün Diyarbakır'ı gezerseniz, ikinci gün erkenden kalkıp Hasankeyf ve Mardin'i turlar, Mardin'de konaklarsınız. Ertesi gün yine erkenden kalkıp Urfa'yı gezer, Nemrut'ta gün batımını izler Diyarbakır'a dönersiniz... Yalnız sabahları oldukça erken yola çıkmanızda fayda var ;) Rotayı aşağıda çizdim, umarım yardımcı olabilmişizdir...

image_map-3.gif

Eğer gitmek isterseniz verdiğim rotayı tersten yaparsanız uçağa yetişirsiniz. Ama daha önce kiraladığım bir aracın yolda arıza yapmasıyla kaçırdığım uçak aklıma gelince ısrar edemiyorum :D

sanırım dediğinizi uygulayacağım...
arıza yapması ihtimali de işin heyecanı olsun artık, napalım :smiley:
teşekkür ederim...

merhabalar,

gittim, gezdim ve gördüm... süper yerlermiş, kesinlikle gidilip görülmesi gereken yerler. çok kısa zamana çok fazla şey sığdırmamdan dolayı her yere hak ettiği zamanı ayıramadım, bazılarını (malabadi ve harran)göremedim ancak, çok memnun kaldım. tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim ve gitmeyenlere kesinlikle gidip oraların havasını solumalarını tavsiye ederim...

hoşçakalın...

Hocam hoşgeldiniz...

Yanlız öyle Sezar gibi ''geldim-gördüm-yendim'' , ''veni-vidi-vici'' demekle kurtulamazsınız :D

Sizden en kısa zamanda bizlere bu güzel geziyi yaşatacak yazı ve fotoğrafları bekliyoruz...

Görüşmek ümidiyle...

keyifli bir yolculuk geçirmene sevindim ancak özellikle Harran'ı görememene üzüldüm, umarım bir dahaki sefere :smiley: Bu arada kısa kısa da olsa gezi notlarınızı ve fotoğraflarınızı görmek isteriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR