Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altug onaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,780

Etiketler
Ynt: Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

şu var ki depoyu aşağı indirince mecburen araç muayeneye gidecek o zaman ne olacak?
LPG'yi bilhassa kontrol ettiklerini gördüm (Edirne için) sıkıntı olabilir depoda tadilat yapıldığı ortaya çıkacaktır.
MMO benzin deposu tadilatına müsaade etmiyor.

ilkakdeniz' Alıntı:
bnzin deposu ile oynadıktan sonra kaç litrelik bir lpg alanı kazanacağız peki?
ben bu kısmını merak ediyorum. benim bu konudaki en büyük sıkıntım menzil?

90 litrelik benzin deposundan boşalan bölüme 2x40 veya 2x50 litre tank girebiliyor. Sağ arkaya yaptırılacak benzin deposu da yaklaşık 45 litre hacimli. 40 litrelik LPG tankı ile 170-180 km yol yapılabiliyor. İki tankla kullanım şeklinize bağlı 300-350 km yol yapılabilir. LPG ikmal şansı yoksa 45 litrelik benzin tankı da ilave 200-250 km yol yaptırabilir. LPG artı benzin 500 km'den fazla bir menzil oluyor

ilkakdeniz' Alıntı:
şu var ki depoyu aşağı indirince mecburen araç muayeneye gidecek o zaman ne olacak?
LPG'yi bilhassa kontrol ettiklerini gördüm (Edirne için) sıkıntı olabilir depoda tadilat yapıldığı ortaya çıkacaktır.
MMO benzin deposu tadilatına müsaade etmiyor.

Bu konuda kafamda net bir aksiyon planı yok işin gerçeği. En son muayeneye gittiğinde benim Disco'ya iki yıllık vize verdiler. Bir sonraki vizenin hemen akabinde yaptırırım diye düşünüyordum. Sorunu çözemezsem de vizeye girerken söktürürüm diye akılcılıktan biraz uzak bir düşünce tarzı geliştirmiştim zira koca Disco'nun bagajına bebek pusetini tank yüzünden çapraz koymaya çalışmaktan sıkıldım.

mildseven' Alıntı:
Bu konuda kafamda net bir aksiyon planı yok işin gerçeği. En son muayeneye gittiğinde benim Disco'ya iki yıllık vize verdiler. Bir sonraki vizenin hemen akabinde yaptırırım diye düşünüyordum. Sorunu çözemezsem de vizeye girerken söktürürüm diye akılcılıktan biraz uzak bir düşünce tarzı geliştirmiştim zira koca Disco'nun bagajına bebek pusetini tank yüzünden çapraz koymaya çalışmaktan sıkıldım.

sıkıntılar benzer ugur bey bende de puset sorunu var bende sol katlanır koltugun önüne dik koyup kayışla sabitliyorum.
aslında MMO ile gidip konuşmak gerek. bende mayıs ayında 2 yıllık vizeyi aldım. 90 litre tank aslında yer sorunu olmasa şahane antalyadan aracı aldıgım zaman sadece 3 ikmalle geldim hoşuma gitti durmayı sevmeyen bir adam olmak da kötü :(

MMO'yu çok da haksız bulmuyorum aslında. Depo tadilatına izin verilse düşünün ne kadar suistimal edilebileceğini. Benim ikmal ile ilgili çok sıkıntım yoktu. Şaseye montajını yaptırdığım tank 20 lt idi. Sağ alttaki boşluğa sığabilen en büyük hacimli tanktı. Daha küçükleri artık motorsikletler için oluyor sanırım. 20 lt tankı her 100 km'de yani aşağı yukarı hergün doldurmak gerekiyordu. Yine de razıydım da tankı sığdırmak içn ACE sensörünü yerinden oynatmak zorunda kalmıştık. ACE ışığını söndürmeyi başardık ama koca Disco kasislerde 56 Chevrolet gibi sallanıyordu. Ben de inat etmekten vaz geçtim.
Puseti dik koyup kayışla sabitlemek de iyi fikirmiş. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR