Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altug onaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,780
Ynt: Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

fastjunkie' Alıntı:
benim tank da 80 litre. İmkanı yok başka türlü koymanın :-\
Acaba rica etsem dik tank uygulamasının bir fotoğrafını ekleyebilir misiniz..? Acaba benim RRC nin de arkasına uygulayabilir miyim merak ettim..?

Etiketler

bsayil' Alıntı:
tam olarak bilmiyorum sedatcımama standart boy bir depo

vaeco nun 50lt lik dolabı sığıyor senin dolap gerçekten azman ama aynı kapasite vaecoda daha az yer kaplıyor

Senin depo muhtemelen 40 veya 50 litredir, eskiden 50 litre konulabiliyordu, simdi depo etrafinda 10 ar cm bosluk kalmasi gerekiyor bu nedenle en fazla 40 konulabiliyor. Bende bu nedenle koltuga paralel 70 litre depo koydurdum.

Vaeconun dolabi daha zarif, bendeki indel, Cihaninki ile ayni ebatta. Aklimda birkac fikir var donunce degerlendirecegim, belki dolapta bir degisiklige giderim.

ilkakdeniz' Alıntı:
Sedat Bey Disco 2'deki bagaj sorunu 1'den farklı değil, çok böyle aman aman bir kazancımız yok. akşama benim depomun resimlerini eklerim.
araç altı LPG hadi uygulandığını düşünsek bile Ahmet beyin eklediği linkte o vatandaş Td5'e yapmış uygulamayı Dizel-LPG %70 gaz %30 mazotla işliyor sistem. 23 litrelik iki adet depo var, V8 için düşünürsek bu da totalde 35-40 litre gaz kapasitesi demektir ki, benim D2 ile şehir içi maksimum 150-170 km, şehirlerarası 250 km civarı bir menzil demektir, sizin aracınızda tabii daha düşük olacaktır modifikasyondan dolayı. atılan taş ürkütülen kurbağaya değer mi?

Ibrahim bey dediginiz gibi atılan taş ürkütülen kurbağaya degmeyecek gibi ama yinede bir umit, belki bir arkadas guzel bir fikir atar ortaya. :D

site normale dönmüş kötü ya alışkanlık haline gelmiş :smiley:

sedat bey konu ile alakalı değil biliyorum ancak sizdeki yükseltme sanırım 2" lastik ebatlarını ve güncel yakıt değerlerini paylaşabilir misiniz? Bayram sonu benim tosunla ilgili planlarım var da :smiley:

geçen akşam bir arkadaşımla tankın yeri üzerine bir paylaşım yaptık kendisinin muhteşem fikrini buraya yazmak istedim.
bagaj kapağını açtı ve "cıkk olmaz çok yer kaplıyor" dedi sonra bagaj kapağını kapattı, kolunu stepneye dayayıp bana "ya neden stepne yerine koymuyorsun hem yerden de kazanırsın" diye çok hoş bir fikir verdi ve bu arada hala stepneye dayanmaya devam ediyordu. sanırım aşırı sıcaklardan....
;D ;D ;D ;D

:smiley: Evet sıcaklardandır :smiley: :smiley:
Ben tankı dik koyabilmenin yollarını araştıracağım, hem yer kazanma hem de tekli koltuğu yatırma şansı adına denenmeye değer gibi geliyor..

Neden bagaja sıkıntı yaratmayacak boyda bir depo ile arabanın altınıda düşünmüyorsunuz? Böylece hem bagajınızı fazla kaybetmezsiniz hemde yeterli menziliniz olur. Hay Td5'in gözünü seveyim :D

ahmet bey bundan 2-3 hafta kadar önce gelibolu lapseki arası feribotta römokta tekne ile seyahat etmiş olma ihtimaliniz var mı? :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
site normale dönmüş kötü ya alışkanlık haline gelmiş :smiley:

sedat bey konu ile alakalı değil biliyorum ancak sizdeki yükseltme sanırım 2" lastik ebatlarını ve güncel yakıt değerlerini paylaşabilir misiniz? Bayram sonu benim tosunla ilgili planlarım var da :smiley:

2inch yukseltme + arka yaylarin altinda 3 cm ilave parca var. Arkaya cok yuk bindiginden yayin kapanimini telafi etmek icin parca koyduk. Lastik ebadi 245/75/16
Abartmis olmayayim ama yaklasik 400-500 kg ilave yuk ve 3 kisi ile sehir disinda 100 km de 26-27 litre gaz tuketiyorum, bu rakam otobanda belki 25 e duser.

sanırım sizinkini biraz da tavan çadırı etkiliyor aerodinamik düşmanı

ilkakdeniz' Alıntı:
ahmet bey bundan 2-3 hafta kadar önce gelibolu lapseki arası feribotta römokta tekne ile seyahat etmiş olma ihtimaliniz var mı? :smiley:

O ben değilim. Zaten çeki demirimde yok. :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
sitede uğur (mildseven nickli) isminde bir D2 V8 kullanıcısı bir arkadaş bunu denediğini kompresörün yerini değiştirdiğini ancak sıkıntı cıkardıgını ve tekrar eski yerine almak zorunda kaldıgını yazmıştı,

linkteki araç D2 haklısınız benim şimdiye kadar gördüğüm bütün D2'ler kompresöre sahip indirme kaldırma özelliği olan araçlardı
ama yurtdışı nasıl olur onu bilemem tabii, belki kit uygulayıp tamamen kaldırmış olabilir,

bende 90 litrelik özel sipariş tank var ve bagajda % 40 kayıp yaşıyorum küçültmeyi düşünmedim değil ama sağladığı 450-500 km arası mesafe tadında bir etki yarattığı için vazgeçiyorum hemen ;D
SLS kompresörü değil sorun çıkaran ACE sensörü olmuştu. Kompresörün bulunduğu yere girebilecek bir tank yok. Uzun aramalar sonunda Tuğra makinadan 200 mm çaplı silindir tank bulup taktırmıştım. ACE'nin arıza ışığını söndüremeyince sensör yerine tank da bagaja girdi. D1'de şasi altında çift tank koyacak yer var sanırım. Nette bulduğum bir kaç resim. Underslung tank ve sill tank diye aratırsanız değişik alternatifler var. İkinci resim sanırım bir RRC'ye ait.

Sill_Tanks.jpg

99-lpg-discreet-tanks.jpg

Twin_underlsungRR.jpg

DII'ye şu tarz bir montaj yaptırmak niyetindeyim ama montajı yapacak usta bulamadım henüz. Benzin deposun imal edilmesi, benzin pompasının adaptesi ve çift tank çalıştıracak multivalf yaptırılması gerekiyor. Tüm bunları yapabilecek bir usta lazım o da İzmir'de yok. Ya da henüz bulamadım. Ben gözümü karartmıştım MMO ile tartışmaya filan da hazırdım. Hala rafa kaldırmış değilim, bir ara fırsat bulup yaptıracağım. Benden önce yaptıran olursa ve deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
Selamlar

b5.jpg

b8.jpg

b9.jpg

DiscoIITank.jpg

lpg_discovery_8.jpg

Selam Uğur abi, nasılsın ?

MMO benzin deposu tadilatına izin vermiyor diye aklımda kalmış, eğer bunun önüne geçilecekse ben de fullemek nasip olmayan 45 ltlik benzin depomu küçültüp oraya da bir LPG tankı koyup menzilimi arttırmayı ya da zula :smiley: yapmayı düşünüyorum. Ola ki halledemezsem, uzun şasi defenderların mazot tanklarının olduğu yere 40 lt lik silindir LPG tankı taktırmak niyetim var, ama 2 tank birden nasıl çalışacak bilmiyorum, nette LPG çift tank uygulaması diye aradım bulamadım...

Selamlar, Sevgiler

İyiyim Özgür. Sen nasılsın?
Tadilat yaptırdığını söylemezsin sen de... Benim söylemeye pek niyetim yoktu.

bnzin deposu ile oynadıktan sonra kaç litrelik bir lpg alanı kazanacağız peki?
ben bu kısmını merak ediyorum. benim bu konudaki en büyük sıkıntım menzil?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR