Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altug onaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,790
Ynt: Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

ilkakdeniz' Alıntı:
ben standart olarak 75 litre gaz alıyorum her seferinde ve 430 ila 480 km arasında sonuçlar elde ettim ancak şehirlerarası tabii
az mı cok mu bilemiyorum araca göre, 2.5 tonluk 4.0 V8 bir araç için normal geliyor, yoksa değil mi? :smiley:

yukarıdaki mesajımda söylemiş olduğum 450-500 km ifadesi tankın vazgeçilmezliğini anlatmak için kullanılmıştır, asli sonuçlar değildir, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek istemiyorum.

Sizin aracin yakit tuketimi cok guzel, ben bu duzeyde tuketimi hayal bile edemiyorum. :smiley:

Etiketler

hsbasar' Alıntı:
Sizin aracin yakit tuketimi cok guzel, ben bu duzeyde tuketimi hayal bile edemiyorum. :smiley:

Aynen..
Ben 110-120 liralık gazla 350-370 gidiyorum.
Beyefendinin ölçümde gözden kaçırdığı birşeyler olmalı.

fastjunkie' Alıntı:
Aynen..
Ben 110-120 liralık gazla 350-370 gidiyorum.
Beyefendinin ölçümde gözden kaçırdığı birşeyler olmalı.

Onur verdigin rakamlara gore senin tuketimde ayni.

110 liraya 350 km yaparsan, km de 31.4 kurus eder.
gazin fiyatini ortalama 1.9 alsak 100 km de 16.5 llitre yakmis olursun, ki bu cok guzel bir rakam.

Verdiğiniz değerler ile benim değerlerimin arasında nasıl bir fark var neye istinaden benim bir şeyleri gözden kaçırdığımı düşünüyorsunuz artı olarak ne kaçırmış olabilirim anlamış değilim,

gözden kaçırdığım bir nokta yok eminim çünkü ben ölçümü yaparken gaza geçmeden önceki benzinle gidilen mesafeyi bile not alıp totalden düştüm (ki çoğu ölçüm yapan araç sahipleri bu kısmı es geçerler) 480 km mesafeyi bir defa yakalayabildim genelde 430-460 çıkan sonuçlarım,

ayrıca eklemek isterim sürat standart olarak 90-110 km tutulmuş sollamalar haricinde belirtilen süratin üstüne çıkılmamıştır. 100-140 arası değişen süratle yapılan seyahatlerde (otoban) 45-65 Krş sarfiyat gözlenmiştir tarafımdan.

LPG fiyatı 2.00 TL, Şehir Edirne, Araç standart Disco 2 V8 herhangi bir işlem yapılmamıştır, lastikler 255/65/16 asfalt tipi, lpg sistemi Prins. aracın oksjien sensörleri arızalı bu nedenle çalıştırmada ve yakıt sarfiyatında % 5-10 gibi artış olacaktır demişti bir usta bildiğim için değil öyle söylendiği için yazıyorum.

ayrıca bence ben fazla yakıyorum sitede hala 25 krş yapabilen üstadlar varken benim yakıtımın düşük olduğunu söylemek mantıksız biraz ;)

benim araç standart haliyle 80 tl lik lpg ile 210 km yol yapmıştı uzun yolda son hali ile ilgili bi yorum yapamıyacağım daha denemedim ama 350 - 400 km ler mükemmel olsa gerek diye düşünüyorum

hsbasar' Alıntı:
Onur verdigin rakamlara gore senin tuketimde ayni.

110 liraya 350 km yaparsan, km de 31.4 kurus eder.
gazin fiyatini ortalama 1.9 alsak 100 km de 16.5 llitre yakmis olursun, ki bu cok guzel bir rakam.

abi 350- 370 nere 430- 480 nere. ::smiley: ben bir de Ankara'nın gaz fiyatı üzerinden konuşuyorum.

ilkakdeniz' Alıntı:
yani sonuç olarak bana ne demeye çalışıyorsun????

Size birşey demek istemiyorum beyefendi :smiley:
Kıskandık aracınızın az yakmasını o kadar :smiley:
Hoş benimki de az yakıyor. Ama bende de lastik ölçüsü sizinkiyle aynı ve aracımı sıkıştırmıyorum hiç. Sıkıştırsam heralde daha fazla yakar. Ayrıca ben aldığımda aracın ağır bakımları yeni yapılmıştı, bunun da etkisi vardır diye tahmin ediyorum..

Onur arkadasım cümlelerindeki iğnelemeleri anlamıyor değilim ancak sana şu kadarını söylüyorum ben litre bazlı sen lira bazlı konuşuyorsun,
biraz daha dikkat edersen memnun olurum.

ilkakdeniz' Alıntı:
Onur arkadasım cümlelerindeki iğnelemeleri anlamıyor değilim ancak sana şu kadarını söylüyorum ben litre bazlı sen lira bazlı konuşuyorsun,
biraz daha dikkat edersen memnun olurum.

Pes, Ne iğnelemesi yahu ??? ???

Son derece ciddi ve samimi yazdım ben tüm yazdıklarımı. Neyse en iyisi ben birşey yazmayayım başka, konu da sapmasın..

bsayil' Alıntı:
benim araç standart haliyle 80 tl lik lpg ile 210 km yol yapmıştı uzun yolda son hali ile ilgili bi yorum yapamıyacağım daha denemedim ama 350 - 400 km ler mükemmel olsa gerek diye düşünüyorum

Senin arac normal yakmis kardes, bu arada avatarin guzel olmus, iyi gunlerde kullan :smiley:

Sevgili Ibrahim ve Onur sizin aranizdaki fark depo buyuklugunden kaynaklaniyor. ;)

Araclariniz standart oldugu icin benden az yakiyorsunuz, Barbaros kardesimde sizin kadar yakiyordu ama benim yanima gelecek yakinda ;D

Neyse bu konuyu burda kapatip depo isini ne yapacagimizi tartisalim, Disco II icin sorun olmasada Disco I icin bagajdaki depo ciddi sorun.
Ben sirf bu yuzden buzdolabini yukseltmek icin MDF dolap yaptirdim, o da ilave agirlik yapti. Eger depoyu alta alabilirsek MDF dolabi sokme sansim olur, Buzdolabimida alta indiririm.

[attachment=1]

DSC06858.jpg

sedatcım ben depoyu diklemesine koydurdum daha başarılı oldu kalan mekana dolap ve küçük bir bavul sığabilecek kadar yer kaldı

bsayil' Alıntı:
sedatcım ben depoyu diklemesine koydurdum daha başarılı oldu kalan mekana dolap ve küçük bir bavul sığabilecek kadar yer kaldı

Depo kac litre?

Ben buzdolabini alirken nasil olsa discom var diye en buyugunden almistim. Depoyu dik koysam bile buzdolabi sigmiyor :smiley:

hsbasar' Alıntı:
Depo kac litre?

Ben buzdolabini alirken nasil olsa discom var diye en buyugunden almistim. Depoyu dik koysam bile buzdolabi sigmiyor :smiley:
tam olarak bilmiyorum sedatcımama standart boy bir depo

vaeco nun 50lt lik dolabı sığıyor senin dolap gerçekten azman ama aynı kapasite vaecoda daha az yer kaplıyor

aradaki fark litre- lira bazında hesaplamadan kaynaklanıyor.
ben 75 litre gaz = 150 TL ile (Edirne LPG Fiyatı: 2.00 TL) 430-460 km menzilden bahsediyorum.

110-120 lira = 55-60 litre aradaki 30-40 lira LPG 15-20 litre daha fazla (hatta Ankara fiyatları ile bir miktar daha fazla LPG demektir) bu da menzilde asgari 80-120 km arası fark demektir.
hesap alenen ortada demek ki aynı yakıyoruz Ankar'daki fiyatlar hatta avantaj bile sağlamakta

Sedat Bey Disco 2'deki bagaj sorunu 1'den farklı değil, çok böyle aman aman bir kazancımız yok. akşama benim depomun resimlerini eklerim.
araç altı LPG hadi uygulandığını düşünsek bile Ahmet beyin eklediği linkte o vatandaş Td5'e yapmış uygulamayı Dizel-LPG %70 gaz %30 mazotla işliyor sistem. 23 litrelik iki adet depo var, V8 için düşünürsek bu da totalde 35-40 litre gaz kapasitesi demektir ki, benim D2 ile şehir içi maksimum 150-170 km, şehirlerarası 250 km civarı bir menzil demektir, sizin aracınızda tabii daha düşük olacaktır modifikasyondan dolayı. atılan taş ürkütülen kurbağaya değer mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR