Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altug onaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,784
Ynt: Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

Altuğ bey, bu uygulama ile ilgili var mı yeni bir gelişme..? 88 RRC kullanıcısı olarak birbirine benzer iki aracın uygulaması da benzer olacaktır diye düşünüyorum.. kendi aracımda da uygulayabilir miyim acaba araç altı böyle bir sistem..

Etiketler

Devrim abi o 23 litrelik tankları TR de bulunabilirliğini bilmiyorum, toplamda 45 litrelik gaz ile yaklaşık 250 km menzile sahip olur RRc

Eğer tankı dışardan getirtmeyi düşünürseniz bir ingiliz forumunda görmüştüm koltuk altı benzin deposunun olduğu yere sığan RRc için depo vardı .. koltuk altı depoya ve benzin deposu tadilatına sanırım TR de izin vermiyorlar ama araştırmakta fayda var gibi...

Selamlar

Sevdili Özgür,
Öğrenmek istediğim çift tank uygulamasından öte araç altı uygulama idi. Bagajdaki o çok yer kaplayan depodan kurtulmak çok işime gelirdi doğrusu.. Simit ve daha az litre de olsa araç altı uygulamayı yaptırmak istiyorum gerçekten.
Sevgiler, selamlar..

Ben biraz araştırdım, hatta gidip birebir aracı göstererek ustalara danıştım (kayışdağı çevresi) ve hep olumsuz yanıt aldım. Bu söylediklerim RRC'nin alt yapılanması için geçerli tabi.. yerden en az 20 cm. boşluk kalacak şekilde yerleştirebilmenin tek şartı benzin deposunu çıkartmak/küçültmek gibi duruyor. Ancak araştırmalarım sürüyor, işi teknik olarak sağlıklı bir biçimde çözebilsem kanuni kısımlarını da araştıracağım..

debarande' Alıntı:
Ben biraz araştırdım, hatta gidip birebir aracı göstererek ustalara danıştım (kayışdağı çevresi) ve hep olumsuz yanıt aldım. Bu söylediklerim RRC'nin alt yapılanması için geçerli tabi.. yerden en az 20 cm. boşluk kalacak şekilde yerleştirebilmenin tek şartı benzin deposunu çıkartmak/küçültmek gibi duruyor. Ancak araştırmalarım sürüyor, işi teknik olarak sağlıklı bir biçimde çözebilsem kanuni kısımlarını da araştıracağım..

Teknik kisim halledilebilirse prosedur kismi kolay, Zaten halihazirda bircok toyotanin gaz deposu aracin altinda, benim onceki aracimda da alttaydi ve ruhsata isletmekte bir sorun yasamamistik. RRC ile Disconun alt yapisi ayni sanirim.

hsbasar' Alıntı:
Teknik kisim halledilebilirse prosedur kismi kolay, Zaten halihazirda bircok toyotanin gaz deposu aracin altinda, benim onceki aracimda da alttaydi ve ruhsata isletmekte bir sorun yasamamistik. RRC ile Disconun alt yapisi ayni sanirim.

Evet, disco 1 ile aynı.. bildiğim kadarıyla disco 2 lerde elektronik donanım eklendiği için altları daha dolu.. Son konuştuğum usta benzin tankını tamamen çıkarırsak yerine simit LPG deposu takabiliriz dedi.. Bu anlamda çekincelerim var, şöyle ki; 1) benzin deposunun yerine takılacak bir simit tank en çok 40lt olabilirmiş yani çok az, ancak şehir içi gidilebilir.. 2) kamp alanı gibi yerleşim yerlerinden uzak gezilerde yedek gaz taşıyamayacağımıza göre büyük handikap.. 89lt benzin tankımızı yarı yarıya küçülttüğümüzde 40lt LPG tankı da olabilse süper olacak, yani benim işimi görür.. Hafta sonu İçerenköy'deki bir ustanın atölyesine gideceğim, söylediklerine göre böyle uygulamalar yapmış daha öncede.. Olumlu bir gelişme olursa hemen yazacağım..

bildiğim kadarıyla benzin deposu ile oynama yapmaya müsaade edilmiyor
D2'de işi ACE kompresörü bozuyor maalesef

ilkakdeniz' Alıntı:
D2'de işi ACE kompresörü bozuyor maalesef

1. sayfada verdiğim linkteki araç D2. Belki ACE yoktur onda, belkide başka yere taşımışlardır. HSE olmadığını düşünüyorum arabanın çünkü jantları 18" değil.

irimi' Alıntı:
1. sayfada verdiğim linkteki araç D2. Belki ACE yoktur onda, belkide başka yere taşımışlardır. HSE olmadığını düşünüyorum arabanın çünkü jantları 18" değil.

sitede uğur (mildseven nickli) isminde bir D2 V8 kullanıcısı bir arkadaş bunu denediğini kompresörün yerini değiştirdiğini ancak sıkıntı cıkardıgını ve tekrar eski yerine almak zorunda kaldıgını yazmıştı,

linkteki araç D2 haklısınız benim şimdiye kadar gördüğüm bütün D2'ler kompresöre sahip indirme kaldırma özelliği olan araçlardı
ama yurtdışı nasıl olur onu bilemem tabii, belki kit uygulayıp tamamen kaldırmış olabilir,

bende 90 litrelik özel sipariş tank var ve bagajda % 40 kayıp yaşıyorum küçültmeyi düşünmedim değil ama sağladığı 450-500 km arası mesafe tadında bir etki yarattığı için vazgeçiyorum hemen ;D

ilkakdeniz' Alıntı:
bende 90 litrelik özel sipariş tank var ve bagajda % 40 kayıp yaşıyorum küçültmeyi düşünmedim değil ama sağladığı 450-500 km arası mesafe tadında bir etki yarattığı için vazgeçiyorum hemen ;D

90 litrelik tankin 80 litresini kullandiginizi varsayarsak, 450 km yol yaptiginizda tuketim 17.7 lt/100km olur, 500 km yaparsaniz 16lt/100km olur.
Bu hesap dogrumu?

hsbasar' Alıntı:
90 litrelik tankin 80 litresini kullandiginizi varsayarsak, 450 km yol yaptiginizda tuketim 17.7 lt/100km olur, 500 km yaparsaniz 16lt/100km olur.
Bu hesap dogrumu?

ben standart olarak 75 litre gaz alıyorum her seferinde ve 430 ila 480 km arasında sonuçlar elde ettim ancak şehirlerarası tabii
az mı cok mu bilemiyorum araca göre, 2.5 tonluk 4.0 V8 bir araç için normal geliyor, yoksa değil mi? :smiley:

yukarıdaki mesajımda söylemiş olduğum 450-500 km ifadesi tankın vazgeçilmezliğini anlatmak için kullanılmıştır, asli sonuçlar değildir, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek istemiyorum.

Bence gayet normal yakıyor aracınız.. bir hafta kadar önce 35lt. gazla İstanbul'dan Bursa'ya körfezi dolanarak sanırım 240 km kadar gidebildim.. Ortalama 15-16 lt. yaktı.. Bu miktar şehir içinde bir anda 25-30 lt lere çıkabiliyor.
Selamlar..

Not: Eski bir okul arkadaşımın Acıbadem'de açılan yeni bir benzin istasyonunda çalıştığını şans eseri gördüm ve epey bir konuştuk.. sıra gaz almaya geldiğinde bir takım uyarıları oldu.. Şöyle ki; kesinlikle tamamen doldurma, sistem bir süre sonra kendini kitler ve gaz değil hava basmaya başlar ancak pompa sanki gaz basıyormuş gibi saymaya devam eder, sen de hava parası vermiş olursun dedi. 60lt. depoya en fazla 40lt. almamı önerdi. Sonra benim çok ta inanmadığımı görünce, gaz yerine nasıl hava basabileceğini deneyelim dedi ve denedikte.. Arkadaşlar gaz pompasının 60lt. depoya 59,2 lt. basabildiğini gözlerimle gördüm.. Bu bilgiye ilk defa ulaşıyor olmamın yanısıra gözlerimle gördüğüm şeyin şaşkınlığı ile ayrıldım.. Artık 70 (35lt) liralık doldur diyorum.. ???

debarande' Alıntı:
Not: Eski bir okul arkadaşımın Acıbadem'de açılan yeni bir benzin istasyonunda çalıştığını şans eseri gördüm ve epey bir konuştuk.. sıra gaz almaya geldiğinde bir takım uyarıları oldu.. Şöyle ki; kesinlikle tamamen doldurma, sistem bir süre sonra kendini kitler ve gaz değil hava basmaya başlar ancak pompa sanki gaz basıyormuş gibi saymaya devam eder, sen de hava parası vermiş olursun dedi. 60lt. depoya en fazla 40lt. almamı önerdi. Sonra benim çok ta inanmadığımı görünce, gaz yerine nasıl hava basabileceğini deneyelim dedi ve denedikte.. Arkadaşlar gaz pompasının 60lt. depoya 59,2 lt. basabildiğini gözlerimle gördüm.. Bu bilgiye ilk defa ulaşıyor olmamın yanısıra gözlerimle gördüğüm şeyin şaşkınlığı ile ayrıldım.. Artık 70 (35lt) liralık doldur diyorum.. ???

Tamam da LPG de bir gaz olduğundan ve gazların da sıkışma eşikleri hayli yüksek olduğundan böyle bir durum da olmuş olabilir.. Basılanın hava olduğunu nerden anladınız ?? Bence böyle birşey araçta arıza çıkartırdı..
Depoların %80'ini doldurma uyarısı, yine LPG gazının genleşmesiyle doğru orantılı olarak, güvenlik sebebiyle varolan birşey benim bildiğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR