Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altug onaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,784
Yer
Bolu
arkadaşlar sahip olduğumuz 90 model discovery I 3.5 EFI için lpg araştırıyordum prins veya brc düşünüyoruz tavsiyer üzerine ama şimdilik biraz askıya aldık çünkü

araştarırken lpg tankının araç altına takılmasına bazı bölgelerde izin verildiği ve bazı bölgelerde de izin verilmediğini duydum konu hakkında bilgisi olan var mı?
makine mühendisleri odası yerden 22cm yüksekliği uygun bulup izin veriyolar diyenlerde oldu

disco veya defender için böyle bir uygulama yapan oldumu acaba bagajı küçültmek istemiyoruz

bir diğer merak ettiğim nokta da basınç sorunu olur mu?

teşekküler

Altug ONARAN

Etiketler
Ynt: Discovery'de Araç Altı Lpg Tankı ?..

araç altı lpg tankına izin vermeyen illerden birisi Kocaeli' idi,
dün akşam lpg montajı yapan bir firma artık Kocaeli'de de MMO nın araç altına muhafazalı olmak kaydıyla izin verdiğini beyan etti,
araç altına kaportayı keserek yada kesmeyerek iki şekilde montaj edilebildiğini ve her iki şekilde farklı simit tüp kullanılması gerektiğini de belirtti,
konuyu biraz daha araştırın lütfen,

lpg konusunda aşağıdaki linkten de faydalanabilirsiniz.

selamlar.
Mesut

http://forum.donanimhaber.com/forumid_376/tt.htm

teşekkürler Mesut Bey

diğer siteleride inceledim ama model bazında pek bi veri bulamadım onun için yardım istemiştim kullanıcı arkadaşlar bizim sitemizde de var çeşitli konuların içinde yüzeysel olarak değinilmiş fakat uygulayanı bulamadım

bu arada ben lc, 4500, 6 silindir motorumda tartarini kullanıyorum, 3 ay oldu herhangi bir sıkıntı yok,
prins inde iyi olduğunu bizzat benim montajı yapan firmadan duymuştum,

selamlar.
Mesut

kafamı kurcayan kısmı tüpün yeri aileye ikinci bir lr (defender 110' 2.5 benzinli) eklenicek gibi ama tüpü araç altına koydurulabilirse istiyorum yoka dizel aramaya devam

Tüp olayını hiç bilmesemde ,aracın altına konulmasının araç sahibine tehlike yaratacağına inanıyorum.Sürtünmenin en fazla olduğu yer..koruma yapılsa bile tehlikeli diye düşünüyorum..Heleki bugün bir taxinin yandığını(kaçak tüplü) tv de gördükten sonra..saygıyla.

dedikleri doğru limit 22 cm. benim araca taktırırkende aynısını söylemişlerdi.
FJ40 da deponun yerden yüksekliği 40 cm den fazla olduğundan sorun çıkmadı. Birçok FJ80 de arka alt tarafa koyuyor.
Discoda bildiğim kadarı ile Yavuzun arabasında altta, istersen bir ona danış.
Biz çok sert off road yapmadığımız için alttaki depoyu sorunsuz kullanıyoruz.

Demin yazmayı unuttum, depo altta olursa koruyucu bir sac yapılmasını istiyorlar.
Maliyeti biraz arttırıyor ama güvenlik için önemli

ne yani benim cj 5 de ben deki tanl tüp tank birde benzin deposunun sökerek deponun yerine alta koydum özel 4mm bi muhafazayla koruma yaptım benzin deposunu şöför koltugunun altına içeri özel yaptırdım normal muaineden ve sızdırmazlık testinden geçdi araç 2010...11 ayınakadar işlem tamam
şindi tüvde ne derler sökecekmiyizz yani ne dersiniz

hepinize teşekkürler bu duyduklarım içimi rahatlattı

zaten muhafaza kesinlikle şart bu konuda maliyet söz konusu olamaz

benzin deposunu küçültmeye gerek kalmadan sığdırılabilir o zaman peki çift depo nasıl olur dengelemede büyül bir sorunla karşılaşılır mı acaba

bugün yaşandı bu olay önce tankı yukarı takdırdılar sonra aynı yer alta alın muhafaza ile dedi gelin siz çıkın işinden ...üstelik önce simit olacak dediler şimdide silindir olup alta gelecek koruma muhafazası olacak dediler karar sizin

yarın makine mühendisleri odasına uğraya çalışıcam sorucam bakalım onlar ne diyecekler

ama sistemi yaptırdığım bölgedeki makine mühendisleri odası önemli galiba çünkü nerde yaptırılırsa ilk oradan sızdırmazlık almak gerekiyormuş

bugün lpg tankının yeri hakkında bilgi alabilmek için TÜV e gittim ve bana söyledikleri biz kesinlikle tüp sistemine bakmıyoruz makine mühendisleri odası onay verirse bizim için hiçbir sorun yok biz sadece evraklarda işli mi değil mi yoksa işlenicek mi ona bakıyoruz dediler.

TÜV den çıkar çıkmaz makine mühendisleri odasına gittim eskiden izin vermediklerini ama bazı yerlerin verip bazılarının vermemesinin sorun olduğunu şimdilerde ise şartlar sağlanırsa hiçbir sorun olmadığını belirttiler.

gereken şartlar ise

1- tankın en alt noktasının yerden en az 20 cm yukarda olması
2- aracın en alt noktasının tank olmaması gerektiği ve en alt noktada araca ait bir donanımın daha olması
3- tank üzerindeki yazıların ve şamandıra bağlantı noktasının açıkta olması (kontrol açısından)
4- gerekli korumanın yapılması

çift tank olayını sorduğumda ise şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadıklarını söylediler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR