Discovery Td5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ohuzan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,654

ohuzan

Yeni Üye
Merhabalar,
2006 civarı Hyundai Santafe 2.0 crdi bakarken 2000 civarı LR Discovery TD5 e rastladım. Daha yeni olmalarına ragmen Santafe ler km olarak genelde daha fazla kullanılmış. Fiyatları karşılaştırırsak kafa kafaya olmasından ve LR nin daha karizmatik görünüşünden dolayı aklım iyice TD5 e kaymış durumda. Konu ile ilgili sizlerden de yorum ve karşılaştırma alabilirsem çok sevinirim. Amacım haftasonları arkadaşlarla rahat bir şekilde köy, orman gezmek (ağır offroad düşünmüyorum, köy yolları-toprak yollar genelinde...), seyrek olarak da gerektiğinde şehiriçi kullanmak. Yıllık km olarak 10000 km den az kullanacağımı düşünüyorum. Konfor, rahatlık ve güven benim için çok önemli. Yorumlarınızı, yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler..

Etiketler
discovery
Ynt: Discovery Td5

santa fe kullandım bir dönem rahat konforlu bir araç fazla zorlamazsanız hafta sonu planlarınızı gerçekleştirmekte sorun yaşamazsınız

disco td5 efsane araçlardan biri arazide 4x4 olarak en kaliteli üretimlerin baş sıralarında gelen bir araç klasman farkı zaten ortada karşılaştırma yapmak biraz zor

santa fe size arıza konusunda daha sıkıntısız bir ortam sağlayabilir ama yorulmamış yani çok arazide dolaşmamış bir disco da arıza çıkarmaz

bence duygularınızı dinleyin bana göre hafta sonları yapmayı planladığınız gezileri daha eğlenceli geçirtecek araç disco td5 standart hali ile bile santa fe yi arkasına takar dağ bayır gezer

Yorumunuz için teşekkürler,
Açıkcası da benim düşüncem de şuan TD5 tarafında... Sadece artı eksi konusunda bilgi bekliyordum. Sonuçta Santafe de TD5 de 200000 üstü kmlere sahip olacaklar, dolayısıyla iki araç da sorun çıkarabilecekler. Yorumunuz benim için çok faydalı oldu teşekkür ederim.
İyi günler

discovery hakkında land rover başlığı altında çok geniş bir bilgiye ulaşabilirsiniz

sn ohuzhan
santa fe ile td5 i kiyaslamak iki araca da fazla olarak da td5 e haksizlik olur zira birisi hyundai digeri land rover bir tanesi ingilterede ilk gundern beri 4x4 uretiyor digeri kac yilinda kuruldu bilemiyorum fakat o yıldan beri her turlu segment de herseyi uretiyor umarim anlatabilmisimdir esen kalin

kıvanç beyin dediği gibi kalite alınabiliyorsa gerisi hikaye ne yazsak ne yorum yapsak arazinin belli başlı kralları vardır arazi kralı ile önümüzdeki 20 sene içinde arazi kralı olmaya aday bir markayı tartışıyoruz 20 sene içerisinde baya yol alması gereken bir marka ....

Land Rover imalata başladığı yıldan beri insaların ve orduların 4x4 araç ihtiyacını karşılayan bir marka birkaç segmentte bir de

burada mukayese belki oda mümkün değil kendimce freelander ile santafe karşılaştırılabilir onu da arazi için değil şehir içi kullanım kolaylıkları ve rahatlığı olarak

hele birde TD5 alınabiliyorsa ben düşünmem bile

TD5 alınan bütçelere belki bir mitsubishi pajero ya da toyota ürünlerine bakarım alternatif olarak ama sante fe bir alternatif değil

Merhabalar,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim için çok değerli yorumlar oldu.

Selamlar.2. sahibi olduğum 2001 model 230.000 km'de ki HSE donanımlı Discovery 2'mi satıyorum.Donanomına ek olarak Borusan çıkışlı yaklaşık 5.000 Euro tutan aksesuarları mevcuttur.Uzun zamandır zevkle kullanıyorum ve işyerine araç almak için satıyordum ki denk geldiğim çok temiz Discovery 3 kanıma girdi.İgilenenirseniz görüşebiliriz ve de umarım bu veya başkası aradığınızı bulursunuz.Bu başka türlü bir zevk inanın diğer aracıma binesim gelmiyor (2008 model Passat CC).Santa Fe mi TD5 mi demişsiniz emin olun kıyas kabul etmez.Kısa bir örnek vereyim,geçen sene bir arkadaşımla Bursa'ya yer bakmak için arkadaşımın Bmw X5 3.0 aracıyla gittik.Tüm ısrarlarıma rağmen araziye aracı soktu ve yaklaşık 600 metre kadar sonra aracı köyden bulduğumuz bir traktörle çektirdik.Adam 15 dakika bizimle dalga geçti,düşünün ki bu Bmw teknolojisi! ile üretilmiş bir araç,kısaca bunlar salon arabası maalesef.Eğer arazi aracı,gerçek anlamda! jeep arıyorsanız alınacak araçlar belli.Saygılarımla.

SON KONULAR - FORUM