Discovery TD5, Maksimum Sürat ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,839

Tempus

Nissan Patrol SD33 Turbo
Yer
istanbul
Merhaba, 2000 td5 sahibiyim , otobanda 3000 devirde 120-140 arası bir süratle gidiyor. ama 2500 devirlerde 120 civarı süratte araç daha rahat ediyor. Bu ekonomik modda kullanım değerleri sport u hiç denemedim. sadece otobanda bolu dağı ve toroslar gibi yerlerde bazı tırmanışlarda güç kaybı yaşadım ve 80 lere düştüm.

bu araca sahip olanlardan bilgi almak istiyorum ekonomik modda tırmanışda otobanda güç ve hız kaybı normalmidir, ve max. süratleri nelerdir.

teşekkürler

Etiketler

Ynt: Discovery TD5, Maksimum Sürat ?..

peki otobanların tırmanış kısımlarında güç ve hız kaybetmesi normalmidir, aslında mantıken düşününce baya ağır bir araç normal olarak görüyorumda yinede sormak istedim.

birde forumlarda 175 km yaptım bir saatte diyenleri okyunca benmi fakrlı bir araba kullanıyorum yada benimkinde sorunmu var diye düşündüm
:smiley:

Bende çamur lastiği var bir nebze daha fazla güç kaybediyorum ama taktırmadan önceki halini düşündüğümde aynen dediğiniz gibi zaman zaman 2.5 dizel yetmiyor hissi veriyor.
Size chip takmayı önerebilirim bu tür güç kayıplarında devreye girerek arabaya devir kazandırıyor. Fakat chip araba 180 km yapacak anlamı taşımıyor sadece 0-100 arası hızlanma çabuk oluyor..Tam ölçmedim ama yakıt tüketimi artıyor tabii ki

yok zaten ben bu genişilik ve yükseklikdeki bir araçla 120-140 arası kilometreleri geçmeyi asla düşünmüyorum. daha geçen gün hurda satışda takla atmış bir discovery gördükden sonra özellikle

ben aracın hızından memnunum zaten yüksek sürat istesem binek otomobil alırdım. sadece merak ettim açıklamalarınız içinde çok teşekkürler.

Standart bir Discovery TD5 için 170 km sürat normal bir sürattir. GPS verisinde benim kaydetmişliğim var.

Ancak rampa tırmanışlarında verdiğiniz değerler çok normal değil, aracımda 32 inch Discoverer STT çamur lastikleri, vinç, koruma plakası,
7 koltuk, 3 inch yükseltme var. Otoban seyir hızım genelde (hergün Hadımköy-Erenköy arası) 130-140 arasından inmiyor.
Yokuş yukarı (behçeşehir çıkışını takip eden uzun tırmanış) 100, devirli ve normal vitesinde girerse 110 filan gibi zorlamadan oluyor.

Bir kaç ay önce, şanzıman revize edildi, fark ediyor önemli ölçüde,
Turbo revize edildi, önemli fark yapıyor.
Motorun kondisyonu, özellikle hava filtreniz önemli fark yapıyor.

Vs.Vs. Ancak asla bir V8 veya otomobil performansı sunmayacaktır ki zaten verilen değerler yeterlidir.

Geçmiş zaman ola ki, Disco 1 MPI ile GPS verisi olaraktan 176kmh görmüşlüğüm mevcut. :smiley:

Serdar bey teşekkürler,

benimde şanzımanı elden geçirmem gerekli hiçbir problem yok ama yağını kontrol ettiğimizde biraz bozulma görünüyor. turbo ile ilgili ne yapılabilir bilemiyorum ama onada baktırırım. hava filtresi daha yeni değişti, motor 170 000 de görünürde sorunu yağ eksiltmesi yok.

130-140 ları bende görüyorumda 170 hayal gibi geliyor. fakat şöyle bir durum var benim lastikler ferrari jant ve 255/60/18 takılı üstünde okudugum kilometrede ne kadar fark yaratır bu?

orjinal lastiğinizin boyutu nedir?

şuanki lastiğiniz 30 inch. orjinaline göre kıyaslamak lazım.

18 inç Ferrari jantın orijinal ebadı 255/55 R18 olsa gerek...
Güzel Jantlar, bir set bulabilsem yazlık jant lastik takımım bu olur.

Benim lastiklerim ise 265/75 R16'dır, konuşulan tüm veriler GPS verisidir. Takometre bende % 8 filan hatalı gösteriyor.

orjinali bilmiyorum ama stepne lastiğim 255/55/18 diğerleri 255/60/18 zaten durum saçma oldu geçen gün stepneyi takalım dedik söktüğümüz lastik stepe yerine sığmadı

Stepneniz orijinal, diğer set belki ebat bulunamadığından satın alınmış gibi...
Aracınız gücü ve fiziksel uygunluk açısından mevcut lastikleri kaldırır sorun olmaz.

Selamlar,

yok, sanırım görüntüsü için 60 lık alınmış zira ikiside aynı lastik aynı model şimdi bende yeni set lastik alıcam hangi ebat alsam kararsız kaldım sanırım 60 yerine 55 tercih edicem

Aracınızı yol dışı ortamlarda kullanmayı düşünüyorsanız 16 inch jant ve uygun lastik seti kullanmanızda fayda var.
Yanak derinliği yeterli olmayan lastik ölçüleri sorun yaratacaktır ve uygun ebatta arazi kullanımına uygun lastik bulmanız daha güç ve pahalı olacaktır.

16 inch çok yaygın bir ölçüdür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR