Discovery TD5 İçin Acil Yardım !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan genco1973 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,399
Ynt: Discovery TD5 İçin Acil Yardım !

Tüm hepsi bir maliyet aslında bu hoby için bunları göz önüne almak gerekli.

Etiketler

iyi günler 2000 model td5 bir discovery almayı düşünüyorum 180 binde motorda bi problem yoksa bana senelik masrafları ne kadar gibi olur 180 binde almak mantıklımıdır yoksa ömrü dolmuşmudur? yıllık 10 bin km ye yakın yol yapıyorum..

düşündüğüm araç budur..

http://www.sahibinden.com/arazide_ancak_bukadar_keyifli_olurrr-70WQQaXQQ22147988WQQpXQQdisplayitem

sudi' Alıntı:
iyi günler 2000 model td5 bir discovery almayı düşünüyorum 180 binde motorda bi problem yoksa bana senelik masrafları ne kadar gibi olur 180 binde almak mantıklımıdır yoksa ömrü dolmuşmudur? yıllık 10 bin km ye yakın yol yapıyorum..

düşündüğüm araç budur..

http://www.sahibinden.com/arazide_ancak_bukadar_keyifli_olurrr-70WQQaXQQ22147988WQQpXQQdisplayitem

Bu araçda 4-5 parça boya varsa kazalı olduğu zaten aşikar, ama önemli olan kazanın boyutu ve toplanmasının nasıl yapıldığı. Bende kazalı bir araba aldım hemde ağır kazalı ama şimdi piyasadaki TD5 lerin %90 ından daha iyi durumda olduğunu idda edebilirim. benim aracımda 180 000 de ve motoru bir o kadar daha rahat götürür. Düzgün bakar yapına suyuna dikkat ederseniz. Filtrelerini zamanında değiştirirseniz. Ama tabi bunların hepsi kağıt üstünde laflar iyi birkaç ustanın görmesi lazım. TD5 lerin ne masraf çıkartacağı hiç belli olmaz, ben aldım araziyede sokuyorum, uzun yolda yapıyorum, benim aracın aynı yaş daha az kilometresinde hiç araziye sokulmayan bir araç benim araçdan 4 kat fazla masraf çıkarttı. Birazda şans faktörü var. Ama ortalama birşey söylemek gerekirse 2010 model alacağınız ortalama bir binek otomobilden çok daha fazla masrafı yok. Yaşının getirdiği beklenmedik arızalar çıkmadığı sürece.

Tempus' Alıntı:
Bu araçda 4-5 parça boya varsa kazalı olduğu zaten aşikar, ama önemli olan kazanın boyutu ve toplanmasının nasıl yapıldığı. Bende kazalı bir araba aldım hemde ağır kazalı ama şimdi piyasadaki TD5 lerin %90 ından daha iyi durumda olduğunu idda edebilirim. benim aracımda 180 000 de ve motoru bir o kadar daha rahat götürür. Düzgün bakar yapına suyuna dikkat ederseniz. Filtrelerini zamanında değiştirirseniz. Ama tabi bunların hepsi kağıt üstünde laflar iyi birkaç ustanın görmesi lazım. TD5 lerin ne masraf çıkartacağı hiç belli olmaz, ben aldım araziyede sokuyorum, uzun yolda yapıyorum, benim aracın aynı yaş daha az kilometresinde hiç araziye sokulmayan bir araç benim araçdan 4 kat fazla masraf çıkarttı. Birazda şans faktörü var. Ama ortalama birşey söylemek gerekirse 2010 model alacağınız ortalama bir binek otomobilden çok daha fazla masrafı yok. Yaşının getirdiği beklenmedik arızalar çıkmadığı sürece.

Konu başlığını yeni gördümve tüm sayfalrı birkaç saatte okudum. Ben de 2.0 td4 freelander dan 2003 2.5 td5 bir discovery ye geçiş düşünenlerdenim. görüştüğüm birkaç araba var henüz hiç birine elden bakmadım, baktırmadım. ama okuduğum yazıların hepsinde alan kullanan genel anlamda memnun. benim sorum ise 2002-03 modellerinde bazılarının arkasında körüksüz çıktığı konusu. Körüksüz olduğunda alçaltma ve yükseltme olmuyor sabit oluyor. körüğün pompası ve körüklerin sıklıkla arızalndığını belirtiyorlar yurtdışı kaynaklar. benim bakıcağım aracın hepsinin orjinal körüğü yokmuş. hatta burada iptal ediliyormuş bazı araçların. ben körüklü olan kullanan arkadaşların bunlardan yana sorun yaşayıp yalamadığı merak ediyorum açıkçası. genel anlamda yakın zamanda td5 alıp kullanan veya baktıran arkadaşlar da bana nelereine nasıl baktırmam gerektiği konusunda bazı tiyolar verirse çok memnun olurum.

Saygı ve selam ile...

Aracınızla römork çekmeyi planlıyor musunuz? eğer sabit römorklara geri geri yanaşıp bağlamak gibi bir niyetiniz yoksa, arka körüğün çok bir esprisi yok. çalıştığı sürece konforlu olduğu kesin.

2003 den sonrasında körük fabrikasyon olarak yok diye biliyorum. körük sakat mevzuu. alırsanız ve üzerinde olursa aracınızın her an arıza yapma ihtimalini gözönünde bulundurun. bir nefes kadar yakındır. ben aracımı aldığımda bu arızayı her an yapma ihtimalini biliyordum bunu hesaplayarak aldım, son nefesini verene kadar kullandım şimdi 2" yükseltme ile kullanıyorum BFG lastiklerle standart hali de neymiş canım :smiley:

Merhabalar,
Ben de gectigimiz yaz 150.000 km'de 2001 model TD5 almistim, sanirim Genco Abi'nin TD5'indeki ventil sorunundan benimkinde de var. Musait yolda veya sollamaya kalktigimda hizlanmak (genelde 60'dan 100'e cikmak) icin gaza bastigimda bazen (pek istikrarli degil gozlemledigim kadariyla) hizlanamayip gaz kesmeye basliyor ve sanki ben gaz pedaliyla ritim tutuyormusum gibi tik tik tik kendini silkeliyor. Yillardir gittigimiz (yetkili servis degildir kendisi) usta 2.5 motor bu kadar agir araci kaldirmaz dogaldir dedi ama benim icime pek sinmiyor. Acaba bu durum normal midir, yoksa baska birine gostermek gerekir mi? Ben de spor araba gibi hizlanmasini beklemiyorum dogal olarak ama bu durum hantalliktansa chip taktiranlar bu tarz durumlarda ne kadar randiman aliyor, bilen varsa paylasirsa cok sevinirim.
Tesekkurler

chip uygulaması aracın karakterini inanılmaz değiştiriyor. 136 bg'den 180 bg'e çıkan bir aracı düşünün artık. hangi ildesiniz belirtmemişsiniz ancak aracınızı bu araçlardan anlayan kişilere emanet etmeniz daha iyi olacaktır.

bir de kendinizi tanışma köşesinde tanıtırsanız hepimiz sizi tanımış oluruz.

Pardon Ibrahim Abi, tanistirma kosesini atlamisim, simdi ordan da tanistirdim kendimi.
Aslen Istanbul'da oturuyorum, su an yurt disindayim ama Mayis basinda doner donmez benim Discovery'mi bir Huseyin Usta'nin elini opturmeye goturmeyi planliyorum. Cok sukur henuz buyuk bir sorun cikartmadi ama bu yaz Istanbul-Mardin arasi 2.5 haftalik bir gezi yapmak niyetindeyim. Yola cikmadan once isi bilen birinden destur almak gerek, bir de chip taktirirsam deme keyfime. Chip taktirmak icin nereyi onerirsiniz? Kendim arastirdim, genelde gidilen 3 adres var Istanbul'da ama teknik, kalite ve maliyet olarak aralarindaki farklar nedir tam olarak kestiremedim.

TD5'lerin chiplenmesi hakkında marka olarak pek bir bilgim yok ama superchips yapılıyor sanırım. sadece chip değil. EGR iptali, Ecu remap artı chip bu beygirleri getiriyor.
hüseyin usta LR konusunda en önde gelen isimlerden birisidir. ben de aracımın yükseltme işlemini kendisine yaptırmıştım.
kazasız belasız kullanın :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR