Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fatihk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,772
Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

fatihk' Alıntı:
Kürşad bey tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alıcam. Az önce sizin aracın modifiye sürecine baktım.Maşallah süper olmuş, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. İzmitte 2001 model bir araç var az önce telefonda görüştüm. Konsolosluktan çıkmaymış araç, sağ tarafı komple boyalıymış. Linki aşağıya veriyorum inceleyip bana tavsiyede bulunursanız sevinirim. Sizede zahmet veriyoruz böyle ama, kusura bakmayın lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_td5_takasla_ilgilenmiyorum_-84WQQaXQQ11870169WQQpXQQdisplayitem

fatih bey eger agir offroad yapicaksaniz bu arac baslangic icin guzel bir arac, cunku manuel vitesli, ve CDL takilmis. CDL hicbir standart discovery de bulunmaz bende ingiltereden getirdim, 1000 lira civari maliyeti var. 2 inc yukseltilmis, orta halli tum offroad aktivitelerinde yeterli olur, daha buyuk lastik takmak isterseniz biraz daha yukseltmek ve tamponlari degistirmek sarttir.

bu aracin motor ve sanzumaninin vede yururunun sorunsuz oldugunu dusunursek. hicbisey yapmadan cok rahat soft offroad a girersiniz. Biraz daha iyi offroad yapmak isterseniz

snorkel,vicn ve celik tamponlar, yan slide barlar, chip tuning, ekstra aydinlatmalar, daha buyuk lastik ve 2 inc daha yukseltme gibi seylere girersiniz, benim arac gibi olur, bunlarda yaklasik 9000-10000 lira ekstra masraf demektir.
yok ama ben fazla offroad yapmam, yayal gezisi koy yollari gezisinde kalirim diyorsaniz duz vites almayip otomatik vites alin, cok basarili ve rahat bir otomatik sanzumani var.

unutmadan bu aracin turbo degisme zamani gelmis, 1800 lira civari maliyeti, yakit blogu 500 civari %90 sizdiriyordur. sanzuman rekorlari sizdiriyorsa onlarda 600 civaridir.

ha birde unutmadan araci askiya alip 4 tekerinde poryalarini kontrol ettirin :smiley:

uzakdan ne desem bos aslinda cunku distan bisey anlasilmaz esas problemler aracin motor, elektronik ve yururundedir, distan guzel arac, ama disi beni ici sizi yakabilir :smiley: kendi aracimin tum ceteresini degisenini sorunlarini, siradaki param oldugunda yaptiracagim revizyonlari, off road donanimina harcadigim paralari cok iyi biliyorumda, baska bir arac tamamen bilinmez. En temizinde bile her zaman risk var.
 

Etiketler
Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

Kürşad bey slm

Yazdıklarınızın hepsinin çıktısını aldım. Ustamla beraber araca bakarken söylediklerinize baktrıcam. Yarın kısmetse bu araca bakmaya gidicem izmit e , birazda ikince el aracta kısmet önemli. Biz elimizden geleni yapıcaz, gerisi şans..

Şimdilik ağır offroad düşünmüyorum ama gün geçtikçe ilgilenmeye başlıyorum. Herhalde ileride başlarım diye düşünüyorum. Hafif geziler ve şehir içi kullanıcam, sezon geldiği zamanda ava gidicem tabiki :smiley:

Teşekkürler..
 

Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

Bu arada simdi farkettim bu aracin ilani 2008 de verilmis, ve 2 senedir satilamadiysa aracda mutlaka bir problemler vardir ki alicilari kacirmis. normalde makul fiyata satilan, sorunsuz hicbir TD5 in bir aydan daha fazla ilanda kaldigini gormedim.
 

Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

Evet bende şimdi siz söyleyince gördüm. Fakat ben sahibinden.com da bayadır geziyorum bu ilanı bugün gördüm. Acaba pasif miydi ilginç. Evet düzgün araçları 1-2 aydan fazla kalmıyor ilanlarda hemen satılyor farkettim onu.
 

Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

Fatih Bey,

Ben Erzincan kemahlıyım keklik konusunda haklısınız erzincanda gündelik off road da bile görüyorum hatta bitanesine çarpmamak için kaza yaptım.ama ben erzincanda dürbünlü sauver le keçi avını tavsiye ederim
 



Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

Öncelikle umarım içine sinen bir disco alırsın. Ben de 1-2 aydır disco td5 arıyordum. 1999-2001 modelleri arasında baktım hep. Herhalde 5-6 tane ciddi olarak bizzat yanına giderek inceledim. İstanbuldakilerin içine bindiğimde elimi bir yere süremedim (pislikten :smiley: ) Anıl otoya soktuğumuzda elektronik aksam 2binden, motor ve mekanik aksam 2-3binden başlayan masraflar karşılıyordu hep beni. Disco 2'nin elektronik aksamının çok olması ve hep 5bin civarı ilk masraflarının çıkması beni önce soğuttu. Bir ara v8 almayı düşündüm ama sonra benzin(lpg) masrafları yüzünden hemen vazgeçtim. Tam pes ettiğim gece mitsubishi L200 ilanlarına bakarken anneme ben asıl bunları istiyorum diyerek disco ilanlarını gösterirken Disco 1 ilanlarına baktım. Gece 23 gibi yeni bir Disco ilanı buldum. Disco 1 300Tdi :smiley: Zaten Disco 2'den vazgeçmiştim ve hemen Disco 1'lere bakmaya başladım. 2-3 tanesini beğendim ertesi sabah arkadaşlarıma baktırdım. Çıplak halde 25bin'den başlayan fiyatları, mekanik aksamlı olması ve cebimdeki paranın 35binlerde olması beni iyice Disco 1'e yöneltti. İkinci gün ise gece 11'de ilanı verilen Disco 1'i gidip Bodrum'dan satın aldım ;D Servis her şeyinin orijinal olduğunu, motorunun ve kasasının sağlam ve boyasız olduğunu onayladı. Şasi numarası ile sigorta üzerinden tramer kontrolü yaptırdım değişeni hatta kazası bile yoktu.
Neyse sana önerim Disco 1'lere de bakman. O kadar gidip baktığım Disco 2'lerden daha temizdi baktıklarım. Hem arta kalan paran ile üzerine bakım ve modifiye yaptırabilirsin :smiley: Şimdi baktım da diğer Disco 1ler satılmış :smiley: sanırım fiyatlar da artmaya başlamış. #16036848 , #16560739 , #18293412 numaralı sahibinden sitesindeki ilanlara baktın mı hiç? Bunlardan bir tasnesi Disco 2.

Bu arada yeni aracımda safari şnorkel, el yapımı ön tampon ve 6 sis farı, 12500'lük T-max vinç, çeki demiri ve Goodyear Wrangler lastikler üzerinde şu an. Yanında 4 adet Goodyear MT çamur lastiği, 4 adet Goodyear kar lastiği (normal jantlı), 2 inç yükseltme kitini (helezon, amortisör bearmach) ve orijinal ön tamponunu sahibi bana verdi. Tek sorunum çeki demiri borusan çıkışlı olmasına rağmen faturasında gösterilmemiş olması ve vinçin faturasını sahibinin henüz bulamaması. Faturayı bulmasını bekliyorum ki ruhsata işleteyim hemen ardından yükseltme kitini ve çamur lastiklerini takacağım.

Aldığım günden sonra sadece patlak bagaj hoparlörlerini değiştirdim. Cd changer'ın kafasını sildirmek için çıkartırken zemin döşemelerin altında su olduğunu fark ettik. Süngerlere parmakla basınca su çıkıyordu. Ön kısım, arka kısım ve bagaj kısımları komple ıslak hatta yaştı. Hemen söktük ve kapı fitillerinin içine macun koyduk. Sağ arkada saç arasından su alıyormuş onu önledik ve ön kaputun cama doğru olan kısımın altından direksiyon altına doğru su sızdırması ile sol ön emniyet kemerinin takılı olduğu yerden su sızmasını fark ettik onları da hallettik. Fakat her seferinde her yeri kurulayıp içine girip dışarıdan su tutturduk. Su gelmemesine rağmen bir müddet sonra yine ıslanma oldu önden. Bir baktık ki motor su eksiltiyor (radyatör suyu). Araç altına su damlatmıyor ama antifrizli su özellikle sağ öne sızıyor. Herhalde havalandırma, kalorifer borularından sızdırma yapıyor. Bu noktada tıkandık. Sökmedik yeri kalmadı ama o kısma giremiyoruz :smiley: Bursa'dayım ve burada iki tane özel Landrover servisi var. Herhalde onlardan birine soracağım. Araçta Bodrum'dan Bursa'ya gelirken ve şehir içi kullanımda hiç hararet yapmadığı gibi gösterge de yükselmedi. Orta seviyede kalıyor. Bana bir tavsiyede bulunabilir misiniz?
 

Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

Gürkan bey slm

Disco 1 lere hiç bakmadım. İlanlara bi göz gezdirmeyi düşünüyorum tavsilerinizden dolayı. Fakat siz su sızdırmaları konusunda baya sıkıntı çekmişsiniz sanırım. Umarım aracınızı istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz.

Allah kazasız belasız günlerde kullanmak nasip etsin..
 

Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

Fatih bey ben bugün Bursa'da aracıma güzel bir servis buldum (su akıtma problemi için). Ben aracımı yeni aldığımı söyledim. Temiz Disco II bulamadım falan dedim o sırada 2000 veya 2001 model temiz bir Td5 olduğunu söylediler. Sahibi 35bin TL istiyormuş. Eğer isterseniz sormak istediğiniz soruları kendilerine sorabilirim.

Bu arada sanırım iyi bir usta buldum Bursa'da. Camel Thropy'nin İsviçre'deki teknik ekibinde yıllarca çalışmış birisi. 2000 yılında Türkiye'ye dönmüş ve Teknik otoda çalışmış yıllarca ve 6 ay önce kendi özel servisini açmış. Sorunumu anlattım 2-3 dakika içinde akıntı yapabilecek yeri tahmin edip hemen buldu ve gösterdi. Abs sorununu anında çözdü. Test sürüşüne çıktık aracı beğendim yolu uzatabilir miyim dedi hoşuma gitti tabi :smiley: Alırken nelere bakmamız gerektiğini yukarıda bize söyleyen deneyimli arkadaşların dediklerine bakacağını söyledi (ben söylemeden). Neyse gereksiz uzattım eğer aracı incelememi isterseniz sormak istediğiniz soruları buraya yazın ben hem sorayım hem de inceleyim.

Değiştirme : Araç fiyatı eklendi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,277
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst