Discovery TD5 Acil yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yumarca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,029

yumarca

Yeni Üye
Arkadaşlar foruma yeni katıldım o yüzden herkese çok selamlar şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Aşağıdaki linkteki araç için bugün kaporo veriyorum o yüzden görüşlerinizi rica ediyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-2003-model-167-000-km-de-land-rover-discovery-2-5-td5-hse-paket-100991338/pasif-ilan/#classifiedTitle

Dün aracı sanayide bilgisayara bağlattım silindir şanzıman motor kontrolü yaptırdım herhangi bir sorun çıkmadı. SRS uyarı ışığı yanıyordu onun da hatası silindi ve tekrar çıkmadı.

Şuanda kafamda tek bir soru var ustayla birlikte test sürüşü yaptık araç olduğu yerde veya yürür halde gaz kesildiğinde bir uhultu sesi geliyor bunun normal olduğunu ve aktiflerin sesi olduğunu söylediler. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Bir de bu aracın arka lastiklerinde yay var orjinali bu şekildeymiş. Bu durumda forumlarda okuduğum yükseltme ve devrilme engelleyen sistem bulunmuyor mu bu araçta ? Bu konuda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Discovery TD5 Acil yardım

Resimlerden aracın full akesuarlı modeli olan HSE serisi gibi duruyor, o yüzden körük sisteminin olmaması tuhaf. Aşağıdaki linkten şase numarasını girerek aracın gerçek modelini bulabilirsiniz

http://www.clifton.nl/index.html?calvin.html

Bunun haricinde Borusan'a da sordurabilirsiniz, tahminimce bütün aksesuar listesiyle birlikte size bilgi verebilirler

Aracın arıza kayıtları ECU'da silinmediyse ortaya çıkar, SRS hatasının silinmesi gibi diğer hatalar da geçici olarak silinmiş olabilir. Sanayide biligisayara bağlattığınızı söylüyorsunuz, yetkili bir servis mi?

TRAMER'den de kaza kayıt baktırın

Bu uğultu sesi neye benziyor nereden geliyor bir fikriniz var mı? Aktif sesi ne olduğunu anlayamadım

Merhaba çok teşekkürler linkten baktım ama modelini göremedim aşağıda gönderiyorum.
SAL Manufacturer code: Land Rover
LT Model: Discovery Series II
G Wheel base: 100 inch
M Body type: 4-door station wagon (LWB)
8 Engine type: 2.5 litre Td5 diesel, exhaust gas recirculation (EGR), catalyst
4 Steering and transmission: Left-hand drive (LHD), 3-, 4-, 5-, or 6-speed automatic
3 Model year: 2003
A Assembly location: Solihull, UK
809177 Serial number

Plaka ile sorgulama yaptım çok yüksek bir hasarı gözükmüyor km bilgileri de tutarlı çıktı.

Borusandan sorgulama yapabileceğim bir link var mı ?

Bunun dışında ne düşünüyorsunuz araç ile ilgili bugün kaparo verdim.

Uğultuyu nasıl tarif edeyim bilemedim :smiley: gaza basıp çekince motor sağ kısımdan tok bir uğultu gelyor gaz düştükçe sesi azalıyor.

Üstad şimdi borusan'ı aradım araç Borusan çıkışlı ve SE paket gözüküyor. Bunun HSE paketten farkı nedir ?

NOT :Aktif dediği ACE sistemi sanırım Ali Usta söyledi bunu Atatürk Sanayide. Bu uğultu normal bütün discoverylerde var dedi.

Araç 2003 model, catalysator var, 809177 numaralı araç
Şöför koltuğunda otururken sağ tarafta şanzıman var, motor tarafından bakarsan sağ taraf turbo. Bu ikisi de motor deviriyle çalışır. Arazi vitesine takın yokuş aşağı HDC çalıştırın (Sarı Düğme), bir de arazi vitesinde iken Mode düğmesi ile M getirin ve her vitesi deneyin. Normal vites te de her vitesi deneyin 1,2,3. Birazcık zorlayabilirseniz iyi olur uğultu nereden geliyor belli eder.
Turboyu kontrol edebilirsiniz yağ alma var mı yok mu diye
Aklıma şu an bunlar geliyor, başka bir şey de olabilir bilemiycem.
Az buz bir para değil, bence 150TL-200TL civarı gibi bir rakama düzgün yetkili bir serviste kontrol yaptırın, çıkabilecek olan masrafları düşersiniz ya da kaporayı iade alırsınız

Aksesuar farkı var pek önemli değil sizinkinde herşey var gibi gözüküyor. Benim ACE ses yapmıyor, eğer usta bey ACE ses yapar normal diyorsa, bir zaman sonra size şunu diyebilir bu kilometrede bunların ACE bozuluyor normaldir gel yenisini yapalım. Dizel araçta duyacağın tek şey motor gürültüsüdür, eğer motor gürültüsünü bastıran bir ses varsa bir şeyler yanlış gidiyordur.

Araç anıl otonun kendi aracı birşey çıkınca yapıyorlar. dün ben mazot kaçağı tespit ettim yaptırdılar cam, kilit vesaire baya bir şeyi kendileri yaptı ama ekpertiz raporunu da inceledim keçe döşeme korna vesaire dışında kayde değer birşey göremedim. O raporu yarın alıp buradan paylaşırım. Başımı ağrıtacak birşey görürseniz yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Dixie' Alıntı:
Aksesuar farkı var pek önemli değil sizinkinde herşey var gibi gözüküyor. Benim ACE ses yapmıyor, eğer usta bey ACE ses yapar normal diyorsa, bir zaman sonra size şunu diyebilir bu kilometrede bunların ACE bozuluyor normaldir gel yenisini yapalım. Dizel araçta duyacağın tek şey motor gürültüsüdür, eğer motor gürültüsünü bastıran bir ses varsa bir şeyler yanlış gidiyordur.

Motor sesini bastıran bir ses değil tok bir rüzgar sesi gibi boşta ya da giderken ayağını gazdan çekince belki de motorun sesidir ben de ilk defa discovery kullandım açıkçası :smiley: kulağım alışık olmayabilir.

Merhabalar,
Bahsettiğiniz sesi ACE'ye yordularsa, dediğiniz koşullarda kendi aracımda öyle bir ses duymuyorum.
Ayrıca düz giderken ACE'de ses çıkaracak şekilde çalışan bir şey yok anladığım kadarıyla, çünkü valfler kapalı durumda oluyor.
Tork konverterinden böyle bir ses gelir mi bilmiyorum ama Sn. Dixie'nin ekli linkte paylaştığı testi yapabilirsiniz. Motorun durumu hakkında fikir verecektir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93720.0 Bu testi motor normal sıcaklığına ulaşınca yapın. Testten sonra motor çalışırken yağ doldurma kapağını yavaş yavaş açıp üfleme diye tabir edilen, dışarıya buharla karışık bir hava kaçışı var mı diye kontrol edersiniz.
Motor soğutma suyu seviyesi ve içerdeki suyun durumu da incelenbilir.
Sunroof'lardan içeriye kaçak var mı diye tavan döşemesini ve zemin döşemelerini kontrol edebilirsiniz.
Arkalar orjinalinde helezon yaylı demişsiniz, olabilir. İçerde buna yönelik kontrol düğmesi olmaması gerekir, kontrol edersiniz.
Benim aklıma gelenler bunlar.

SLS.jpg

BENİM ARABADA DA SES VAR. KONTAĞI BİR KEZ ÇEVİRİNCE YANİ DAHA ARACI ÇALIŞTIRMADAN ARKADAN VE ÖNDEN BİR SES GELİYOR. BU SES SANIYORUM ACE SİSTEMİNİN SESİ. BENİM ARAÇTA DA KÖRÜKLER İPTAL EDİLMİŞ YAY TAKILMIŞ DURUMDA.

Ynt: Discovery Td5 Acil Yardım

Merhaba ,

Çok teşekkürler aracı almanın heyecanı iş güç derken yardımlarınız için teşekkür edemedim.

Bu arada linkteki testi yaptım 2750 devire kadar çıktı sabit bir şekilde kaldı. Boşta tam gaz yaptığımda da 4750 devire çıktı.

O uğultu kesildi çünkü ACE'de ve başka yerlerde baya yağ kaçağı vardı hepsini yaptırdım. Şuanda 15TL yakması dışında bir sorunum yok .

Bu arada hala iyi bir servis bulamadım isim vermiycem ama ne zaman içeri girsem 1000TL bıraktığım bir servise gidiyorum tavsiye edebileceğiniz bir usta varsa çok sevinirim periodik bakım yaptırıcam.

4750 devire aracınızın çıkacağını zannetmiyorum, 4250d/d fabrika verisi. Şehir içinde normal şartlarda 10Lt ile 13Lt arasında yakıt yakar aracınız, uzun yolda da 7Lt ye kadar düşebilir.

Periyodik bakım demişsiniz, aracınız kaç kilometrede? Bazı şeyleri kendiniz de yapabilirsiniz. Araç 7,8lt yağ alır, yağ filtresini değiştirmek işkence, mazot ve hava filitresi kolay. Difransiyel yağlaması için pompa lazım çünkü doldurma yeri yukarıda karpuzun üstünde.
Otomatik şanzıman yağı değişimi forumda anlatıldı, bakarsanız bulabilirsiniz.
Fren ayna ve padleri durumunuz konusunda bilgim yok.
EGR MAF/MAP sensör temizliği de forumda var.

Bu yukarıda yazılanlar biraz anahtar tutmaya beceriniz varsa kendi başınıza yapabileceğiniz işlemler. Eğer böyle bir imkanınız yoksa servise gitmenizi tavsiye ederim.

Orjinal LR parçaları gereğinden fazla pahalı bunu yurtdışı parça satan sitelerde de görebilirsiniz. Muadil parça kullanırsanız işiniz biraz kolaylaşır. LR kendi bünyesinde fazla bir üretim yapmıyor Delphi, Johnson Controls, Wabco gibi dünya devi firmalardan tedarik ediyor yani aslında aynı ürünü üstünde LR yazmayan olarak yeri geldiğinde 1/4 fiyatına alabiliyorsunuz.

Merhaba çok yardımcı oluyorsunuz açıkcası sizin bilgilerinizden faydalanmak için tanışmak isterim mümkünse.

Şimdi tekrar denedim neredeyse 5000 devire dayanıyor devir saati.

Benim el becerim var evde elektrik su tüm tesisat işlerini kendim yapıyorum ama araçta ne nerede çok iyi bilmiyorum ve uygun anahtarlarım var mı ona da çok emin değilim. Bu filtre vesaire nereden temin ediyorsunuz ben e-bay'den service-kitler buldum ama siz nereden alıyorsunuz öğrenebilirsem çok iyi olur. Sol ön lastikten ses geliyor tam durmaya yakın sanırım frenler de bitmek üzere.

Mesela burada böyle hazır kitler var ;

http://www.ebay.co.uk/bhp/landrover-discovery-td5-service-kit

Ben en son genel bir bakım yapsak diye sorduğumda gittiğim servis o bu şu derken yine 1000TLye bağladı fiyatı :smiley:

Yakıtla ilgili olarak benim hesaplamama göre 14,5TL yakıyor ama bakımdan sonra tekrar bakmak lazım 10TL'lara düşerse havalara uçarım.

Aracım 170.000 KM'de 2003 TD5 SE ama aksesuarları full arkada körük ve yükseltme yok.

LAND ROVER-RANGE ROVER-FREELANDER-DİSCOVERY- BMW-MİNİ COOPER
YUKARIDA BELİRTİLEN MARKA ARAÇLARIN TÜM SERVİS YEDEK PARÇA VE ACİL YOL YARDIM HİZMETLERİNİ VERMEKTEYİZ
SERVİSİMİZE KAPORTA VE BOYA DAHİLDİR. BİZİMLE BİR KAHVE İÇİP TANIŞMAYA NE DERSİNİZ...
EXPERTİZ HİZMETİMİZDEN YARARLANARAK ARACINIZIN NE DURUMDA OLDUĞUNU ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.
ARACINIZ ARACIMIZDIR MİSYONU İLE ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA SİZLERE DAHA KALİTELİ VE DAHA GÜVENLİ HİZMET VERMEK İÇİN BİR TELOFON UZAKLIKTA OLDUĞUMUZU BİLDİRİR SİZ DEĞERLİ ARAÇ SAHİPLERİNİ EN KISA ZAMANDA SERVİSİMİZE BEKLERİZ. SAYGILARIMIZLA.... YILDIZ SERVİS ADEM KARNUÇU
GSM: 0536-287-75-56
ADRES: ATATÜRK OTO SAN.SİT.2.KISIM 32.SOK NO:1351 MASLAK/İSTANBUL

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR