Discovery TD5 -2002- 255/55/R18 Lastik Önerisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cuneytmetin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,884

cuneytmetin

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar,

Geçtiğimiz ay LR Discovery TD5 alarak aranıza katıldım. Aracın aldığımda sadece üzerindeki lastikleri 255/557 R18 Bridgestone Blizzakk LM22 Kış lastikleri vardı. Malum yaz yaklaştığı için lastikleri değiştirmek zorundayım. Aracı genelde asfaltta kullanıyorum ve araziye de girmiyorum. Günde 100 km ayda 2000-2500 km yol yapıyorum.

Lastikçilerde genelde aşağıdaki lastikler çıkıyor. Özellikle bir bayi Sava markayı çok övdü. Goodyear'in yeni satın aldığı bir marka ve 4x4 lastiği yeni çıktı ve çok iyi dedi.

1) Michelin Latitude Tour HP - 470 TL

2) Sava İntensa SUV - 330 TL
3) Federal (Modelini hatırlamıyorum) - 240 TL

Ne önerirsiniz?

sava.jpg

Etiketler
Ynt: Discovery TD5 -2002- 255/55/R18 Lastik Önerisi

Cüneyt Bey;

Aracınızı iyi günlerde kullanın. Buradaki 4x4 kullanıcılarının genel lastik tercihi MT veya AT'dir. Birebir size uygun HT tipi lastik öneremeyebilirim. Ama genel itibari ile Michelin lastikleri iyidir, diyebilirim.

Kolay gelsin.

edaghan' Alıntı:
Cüneyt Bey;

Aracınızı iyi günlerde kullanın. Buradaki 4x4 kullanıcılarının genel lastik tercihi MT veya AT'dir. Birebir size uygun HT tipi lastik öneremeyebilirim. Ama genel itibari ile Michelin lastikleri iyidir, diyebilirim.

Kolay gelsin.

Bu lastiklerle çamurlu yada karlı bir araziye çıkmayacağımdan AT veya MT gibi diş derinliğine ihtiyaç duymayabilirim diye düşünüyorum. Ama yine de siteden gelecek tüm yorumlara göre karar vermek istiyorum. Özellikle aracı B.Çekmece - Ikitelli arasında kullanıyorum. Yaz geldiği için Ege tarafına 3-4 kez giderim. Yoğun olarak asfalt ve kuru yolda kullancağım. Belki bir kere Bozcaada yapabilirim. Ama alacağım lastik hiç araziye giremez tipten de olursa o zaman ne anladım 4x4 araç kullanmaktan :smiley:

Cüneyt bey merhaba ben discovery td5 sahibiyim, aracımın üstündeki lastikleri değiştirip MT aldım, eğer düşünürseniz elimde 4 tane yeni gibi 255/60/18 goodyear wrangler HP lastik var, ben arazide kullandığım için aracı bu lastiklere ihtiyacım kalmadı. Uygun bir fiyata anlaşırız.

valla araziye bir kere girersen bir daha çıkamazsın ;)

bence siz binek bir araca dönüş yapın... bende alalı yaklaşık 2 ay oldu... ama şu anda arada 3" yükseltme, 285 stt var.. ön arka çelik tampon vinç vs vs vs...

araziye girmeni tavs,ye etmiyorum... ;D

bu arada sana lastik önermektense lastikçi önermeyi tercih ederim. forumlarda CDM-Subaru yazan arkadaşı bul... erkan... continental bayisi... ve inan sana çok yardımcı olacaktır..

Tempus' Alıntı:
Cüneyt bey merhaba ben discovery td5 sahibiyim, aracımın üstündeki lastikleri değiştirip MT aldım, eğer düşünürseniz elimde 4 tane yeni gibi 255/60/18 goodyear wrangler HP lastik var, ben arazide kullandığım için aracı bu lastiklere ihtiyacım kalmadı. Uygun bir fiyata anlaşırız.

Kürşat Bey selam,

Teklifinizi değerlendirmek isterim elbette. Lastiğin durumu fiyatı vs. ile ilgili bana özel mesaj atarsanız sevinirim.

Kürşad bey selam,

Yeni üye oldugum icin size özelden mesaj atamadım. İletisim bilgilerinizi alırsam sizinle irtibata gecmek isterim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR