Discovery mi? Land Cruiser mi? Hodri Meydan!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ULTRABA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,267

ULTRABA

Ana Kamp
Yer
İzmir
disco td5 vs VX80/100
disco td5 vs FJ70
hangisi hangi konuda daha ustun? daha zayif?

benim bu konuda cok teknik bilgim yok fakat bana gore;

disco hafif siklet ,landcruiser agir siklet diye dusunuyorum
td5 motorunun cok iyi oldugunu dusunuyorum fakat disco kolay kirilacakmis gibi geliyor bana

siz ne dusunuyorsunuz?

Ynt: Discovery mi? Land Cruiser mi? Hodri Meydan!

ahiret sorulari kumesi 1:

ama neden daha ustun?

td5 daha modern degilmi? sehirler arasi daha cevik, rahat degilmi?

fj70 i td5 ten daha zayif kilan unsur nedir? nasil giderilir?

Konuya teknik yaklaşmak gerek sanırım. Ben iki aracıda tanımam ama burada sayenizde öğrenmek isterim. Defender cj mukayesesine bakınız.

Bence Disco LC'ın karşısına çıkartılabilecek bir araç değil. Dizellerinin sıfır fiyatlarına baktığında aralarında 35 bin euro gibi bir fark var. Bu iki aracı kıyaslamak Disco'ya haksızlık olur. Eğer eskilerden konuşuyorsak, 2000 model TD5 35.000 YTL seviyesindeyken, 2000 model dizel LC 50.000 Euro seviyesinde, daha eskilere gittiğimzde 1994 model LC dizel 40.000 YTL seviyesinde, 1994 Disco 2.5TD 25.000 YTL seviyesinde, bu kadar fiyat farkının bir nedeni vardır değil mi? Daha fazla kıyasa gerek var mı? LC'ı Nissan Patrol ile falan kıyaslamak gerek, zira karşısına Pajero bile çıkartsanız hafif kalır.

Teknik detaylara girmeden kısa yoldan çözüm budur sanırım, dayanıklılık, sorunsuzluk falan diyince Toyota'ya rakip olabilecek bir araç bulmak çok güç çünkü.

Murat bey'in dediklerinin altına direk imzamı atarım...
Yanlış anlaşılmasın benim LC var, en iyi LC gibi demek istemem.
Asıl olan, en iyi araba altınızdaki arabadır. ;D
Ben LC aramalarımı bir yıl sonunda bitirdim, piyasada ki LC'lardan
inanın 15-16 yaşındaki temiz!!! bir aracı 40'ın altına
alamazsınız...Bu araçlar hakkında en iyi fikir alacağınız
kişiler "Orman işletme" şöförleridir.Kırılması zor bir araçtır,
çok rahat bir şekilde uzun yol gidebilirsiniz, en önemlisi
Pakistan'dan tutun, aklınıza gelmiyecek yerlerde kullanılan
bir araçtır...
Böyle kıyaslamalar biraz yanlıştır aslında, dediğim gibi
"En iyi araç altınızdaki aracınızdır." ;)

Sevgiler, saygılar...

Discovery td5 araçlar TR'de çok fazla sayıda satılmış olduğu için şimdiki fiyatları düşük...

Ancak doğrudur sınıf farkı vardır.
LC 100 muadili Range Rover'dır, Discovery bir alt segment aracıdır.

cok guzel cok guzel

Landcruiser ve TD5

devam edelim arkadaslar...

"disco td5 vs VX80/100 "

Bence VX80 4.2 Turbo Dizel (VX 100 önde bağımsız helezon kullanıyor arazide bu ağırlıktaki araç için zayıf kalır onu çıkarıyorum, benzinlilerin yakıt maliyetleri çok yüksek, diğer yandan motor hacimleri çok farklı olduğundan vergileri arasında uçurum var, Toyotaya aksesuar ve parça bulmakta çok zorlanırsınız. Disco II de ACE ve TC var Biri arazide yüzünüzü güldürür(TC), ACE ise japonların bile hayran kaldığı bir sistem bu araçtaki yok tutuşunu spor araçlarda bile bulamazsınız. youtube da japonlar tarafından çelilmiş bir belgesel var, ACE ile ilgili, arkasında bir römorkun üzerinde Defender 90 bağlanmış disco II TD5 in slalom ve viraj testleri, Römorktaki aracın salınımlarını ve Disco II nin yol tutuşunu mutlaka izleyin. Disco alüminyumdur, LC saçtan yapılmıştır, hatta çoğunluğu galvanizli saç ile üretilmiştir Buna rağmen Boyutları arasında çok büyük fark vardır fakat ağırlıkları birbirine çok yakındır. Yürüyen aksamları birbirinin kopyası gibidir, LC de arka A arm yoktur öndeki traveling arm lar sabit değil hareketlidir, Discoda gereğinde sabit gereğinde hareketli olabilir. Discoda amortisör helezonun içindedir (bu avantaj sayılır, helezon fırlayıp gidemez), LC de ikisi yan yana dizilmiştir. LC in şasisi Discodan % 30 daha hafif ve incedir. Ama sonuç olarak LC nin heybeti, dayanılıklılığı ve sorunsuzluğu bambaşkadır.)

"disco td5 vs FJ70"

Bence Disco II TD5 (Biri 7 kişilik 5 kapılı, diğeri genelde 3 kapılı,TD5 de TC var ön arka diff lock gibi çalışıyor, sürekli 4 çeker, FJ 70 çoğunlukla Seçmeli 4 çeker , standard halinde difflock yok, FJ 70 e aksesuar bulamazsınız. Toyotanın küçük hacimli dizelleri hele birde turboluysa sanıldığı kadar dayanıklı değil. Bunları kıyaslamak biraz LC 70 e haksızlık olur arada klasman farkı var.)

Selamlar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.