Merhaba,
Discovery almayı düşünüyorken yaptığım araştırma sonucu bu foruma rastladım. Öncelikle foruma emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.
Araç seçimi konusunda sizlerin tecrübesinden faydalanmak istiyorum. Ben 2002-2004 arası Discovery II TD5 düşünüyorum. Aşağıda yazdıklarıma göre bu araç bana uygun mu? Değilse ne önerirsiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
- Öncelikli olarak Off-Road yapmayı düşünmüyorum. Aracı çoğunlukla asfaltta, nadiren düzgün arazide ve kış şartlarında kullanacağım. Asfalt veya parke yol üzerinde yaklaşık 30-40cm kar ve buzda oldukça dik ve virajlı rampaları kış lastikleriyle güvenle inip çıkabilmeliyim. Bu benim için çok önemli. Kar ve buzda yolda kalmamalıyım.(Daha önce 2000 model Vitara -uzun kasa- kullanmıştım, kış performansı ban göre orta idi)
- Asfaltta hız merakım yok, 120'yi pek geçmem. Bu yüzden TD benim için daha ekonomik olur diye düşünüyorum. Bu motor problem çıkarır mı? Masrafı ağır mıdır?
- Bu modelin kronik problemleri, ağır masrafları var mı? Temiz bir araç bulabilirsem ekonomik olarak 8-10 sene sorunsuz kullanabilirmiyim?
- Kaza anında ailemi koruyacak güvenli ve geniş bir araç olmalı.
- Son olarak biraz konforlu olması iyi olur.