Discovery Hakkında Tavsiyeler..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salihbostancioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,902

salihbostancioglu

Yeni Üye
selamunaleykum

Arkadaslar ben yenı bır ofrot tutkunuyum yenı bır araba alıp bu sporu yasamak ıstıyorum bunun ıcın yorum ve ofrot sıtelerınde en cok land rover dıskoverıy tutuldugunu gordum bu aracın hakkında sız degerlı arkadslarımızdan deneyımlerınızı paylasmanızı ıstoyorum...

1: Araba arazı terfermonsı
2: Arabanın yakıt durumu
3: Parca malıyetı
4: Aksesuar malıyetı ve uyumlulugu
5: Yol tutus ve kabılıyetı
6: Hangı yıllar arası tercıh etmemı onerırsınız.
7: Araba kac km ıken alım.

Etiketler
Ynt: Discovery Hakkında Tavsiyeler..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60463.0

linkteki aracı yeni topladım ben ayna mahrutiler dereceli kollar 35 lastık 20 cm yükseltme ve görselde gördüğünüz herşey yeni yapıldı yaklaşık 12.000 tl para harcadım gayette memnunum konfor hariç tabi

600 krş yakıyor normaldir diye düşünüyorum bu modifiyeden sonra en güzel yanı bakım ve yedek parça maliyetinin düşük olması arazidede gayette başarılı

konforuda tutsaydı hayatta satmayı düşünmezdim ama ınututturamadık bakalım zaman ne gösterecek ;D

Salih bey;

performans konusu araca ve sürücüye bağlı. bazen standard bir araç bile birçok yeri rahat geçerken, full modifiyeli bir araç geçemeyebilir. sorun yok, mühim olan insanların beraber eğlenebilmesi. kimse tek başına araziye çıkmıyor.

V8 alırsanız, benzinde 60-70krş, LPG'de 35 krş civarı yakıyor. TDI alırsanız 35 krş civarı yakar.

Parçaları genelde ucuzdur. en pahalı aksamları kaporta ve iç döşeme. parça maliyeti konusu sizin için önemli ise 1995 - 1998 arası Discovery Seri 1 alın. 1989 - 1994 arası da olabilir.

Aksesuar maliyeti ve uyumluluğu konusu her araçtaki ile aynı. sonuçta vinç, kilit vs aşağı yukarı aynı fiyatlar. Ama Disco sahibi olmak bazen satıcılar tarafından Defender kullanmaya benzetilmiyor. bazı aksesuarların fiyatı Defender'a göre yüksek: örneğin snorkel. bu da aracın kıvrımlı hatlarından ve sayıca Defender'dan az olmasından dolayı.

Standart hali ile yol tutuşu gayet iyidir. Benim aracım 4" yüksek, geniş lastik, spacer vs taşıyor. Ve hala "benim beklentilerime göre" iyi yol tutuyor. ama Passat ya da A4 kullanan birisini direksiyona geçirseniz, belki de nefret edebilir.

Alacağınız aracın km'sinden ziyade geçmiş bakımlarının nerede ve hangi düzende yapıldığını öğrenmeye çalışın. km'si düşük bir çok bakımsız araç gördüm. tersi de geçerli. mutlaka yetkili bir servise götürüp makinaya bağlatın. Ne tür sorunları var ise, size gösterirler.

Şimdiden iyi günlerde, zevkini çıkararak kullanmanızı dilerim.

edaghan' Alıntı:
Barbaros bey,

eksik kalan "konfor" hangisi?
Engin bey nasılsınız ???

ya konfor eksikliği şu uzun yolda çok yorucu olur burda bile gidip gelirken fazla tangır tungur asıl mesele toyota kıvamında olmaması konfor anlamında

ama arazisi ve vaşarısı na laf yok ;D

konfüçyüs ne demiş

''En mükemmel insan, sözlerinde mütevazi, hareketlerinde aşırı olandır.''

toyotayı ayırdıkta konuşuyoruz. ;D
yoksa cihan abinin 100 kasa limuzin gibi gidiyor 35 ile.

arkadaş birazcık zaman ayırıp forumu gezse topicleri okusa bu soruları sormasına gerek kalmazdı

land rover aracı ıle ılgılı bayagı yer dolastım ve gezdım 1 yıldır bu konu hakkında bılgı topladım bıraz tıtız ve temıs bır arac ortaya cıkarmaya calısıyorum.
Hem ıstanbulda hemde hafta sonu kullanmak ıstıyorum tekstılle ugrasıyorum ıst bu yuzden.
Ve bu aracla ılgılı olarak arastırmalarım sonucunda dıscover aracında karar kıldım gezmedıgım okumadıgım forum kalmadı bu kadar yogun bır forum bulunca burdakılerın benım fıkrıme tam olarak yon verecegını dusundum ılkakdenız lınklı arkadasım.

Örnek ben bugunden once hep v8 motor dusunuyordum v

e kıme sorduysam 400 veya 500 yakar denıyordu edaghan lıklı arkadasımın verdıgı bılgıye dayanarak servısle gorustum 600 700 dendı demekkı bu benı yanıltan bır konu duzelmıs oldu aklımda.edaghan lınkıne zaman ayırıp bu bılgılerı paylastıgı ıcın tesekkur ederim.

Bsayıl lıklı arkadasın arabası bayagı guzel olmus benım o aracta tek daha ıyısı olabılır dıyecegım aracın modelı bıraz daha yuksek olsa daha guzel bır goruntu ve performans ala bılırmıyız.

Bsayıl lıklı arkadasın arabası bayagı guzel olmus benım o aracta tek daha ıyısı olabılır dıyecegım aracın modelı bıraz daha yuksek olsa daha guzel bır goruntu ve performans ala bılırmıyız.
[/quote]98 e kadar var disco 1 ler ve görüntü aynı daha iyi bir görüntü alma nız mümkün değil o yüzden bu arada benim aracım en full modelidir çift klima çift eirbag deri koltuk otomatik vites gibi yürüründeki yıpranmışlık açısından ise zaten modifiyeye girdiğinizde bir çok şeyi yeniliyorsunuz performans olarakda aynı v8 makina karşınıza çıkacağından farkeden bir şey olacağını pek zannetmiyorum ....

umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz bütçenizi geniş tutun dediğim gibi bana maliyeti 32.000.-tl ...

bulamazsanızda biraz beklerseniz ben zaten satarım bu aracı alırsınız ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

tekrar hayırlı olsun

önceki mesajımda ne yazdıysam hala da aynı şekilde ısrar ediyorum sayın salihbostancıoğlu.

Barbaros abicim, bunlar gerçek arazi şeysi olduğu için sabit akslı araçlar, pek konfor beklememek lazım. :smiley:
Navaradan sonra da fazla etkilememesi lazım seni.. Benim hilux'ın arkasında oturulmuyordu :smiley:

fastjunkie' Alıntı:
Barbaros abicim, bunlar gerçek arazi şeysi olduğu için sabit akslı araçlar, pek konfor beklememek lazım. :smiley:
Navaradan sonra da fazla etkilememesi lazım seni.. Benim hilux'ın arkasında oturulmuyordu :smiley:
onurcum hiç arkada oturmadım ki ;D ;D ;D

ön gayette konforluydu ama

şaka bir yana inşallah gelince test ederiz beraber Antalya da ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR