discovery gaz kesme sorunu , motor arıza lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokhansd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,449

gokhansd

Yeni Üye
Herkese selam aranıza yeni katıldım . Aracı yeni aldım 2001 td5 daha bir hafta oldu geçen gün yolda giderken birden motor sarı ışığı yandı motor rolantide çalışıyorken araç gaz yememeye başladı neyse dedim yeniden stop edip çalıştırdım devam ettim daha sonra bi kaç kez daha yaptı servise gittim hava filtresini deiştir geçer abi dedi ben pek inanmadım bilgisayara bağladık 3141 - driver demand has been faulty - hatası veriyordu .Sizce sorun nerede olabilir??? internette gaz pedalına giden kablolar falan bişey yazmışlar ama pek anlamadım yardımcı olabilirmisiniz.***

Etiketler
Ynt: discovery gaz kesme sorunu , motor arıza lambası

Merhaba,

Sorun kendini sadece uyarı ışığının yanmasıyla göstermiş olsaydı belki kabloları kontrol etmeniz işinize yarayabilirdi. Dizel Kangoo da böyle bir sorun, koltuk altındaki kabloları söküp takarak çözülmüştü. Üstünden 2 yıl geçti ama hala ışık yanmadı :smiley: Ama siz "motor rolantide çalışıyorken araç gaz yememeye başladı" diye belirttiğiniz için bir serviste göz attırmanız daha iyi olabilir.

Belki yardımı olur;
http://forum.landrovernet.com/showthread.php/180683-Help-me-please..-engine-light-coming-on-while-driving..-I-m-desperate

dostum teşekkürler bulamadım kaynağını bugün yine oldu . Araç giderken oluo bide sorma sinir bozucu servis anlamıo ne yapıcaığımı bilmiyorum arabayımı satsam acaba

Hangi şehirde olduğunuzu belirtmekte yarar var. Belki yaşadığınız yerde bu problemi anayabilecek iyi bir usta bilen birileri vardır ?

Umarım aracı satmaya gerek kalmadan sorunu halledersiniz. :-\

arkadaslat egr valfini iptal ettik cekiste artti problemde simdilik yok ilgilenenlere tesekkurler

gokhansd' Alıntı:
arkadaslat egr valfini iptal ettik cekiste artti problemde simdilik yok ilgilenenlere tesekkurler

TD5 güzel bir makinedir, Ankara yada İstanbulda olsanız Anıl oto sizin probleminizi çözer diye tahmin ediyorum, TD5 rolanti durumuna geçiyor ise ECU makineyi korumaya alıyor demektir,

Hararet durumunda ECU rolanti durumna geçer,
Yakıt sisteminde problem varsa ECU rolanti durumuna geçer, Katalitik Konvaortör varsa sorun burda olabilir,

EGR yi nasıl iptal ettniz bilemiyorum, ben Defender TD5 için Anıl Otodan EGR iptal kiti getirtmiştim.

Kolay Gelsin,

iptal kitiyle olmadi bir tane sac kestirdi usta hortumun arasina vidaladi 10 dakika surmedi, sonuclari yazmaya devam edecegim ben cektim baskalari daha az ceksin :smiley:

arkadaşlar bu problem gaz pedalından kaynaklanıyor ve bir çok usta bunu atlıyor bu çok az olan bir arıza araçlarımızın gazı algılaması için gaz pedalına bağlı sensör var bu sensörünüz arızalı muhtemelen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR