Discovery 2003 Td5 Yakit Sarfiyati Hakkinda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BOBO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,229

BOBO

" ONE LIFE LIVE IT "
Yer
ISTANBUL
Merhaba,

Henuz Discovery 300 TDI aracimi satmadan , ikinci bir Discovery daha aldim.

2003 TD5 aracim 106.000. KM. de.
Sizle paylasmak istedigin konu 300 km lik sehir ici sehir disi karisik yakit tuketimi 33 litre yani 100 km de 11 litre cikti.
Aracin uzerinde chip var. Ve lastikler 255-70-16 Yokohama AT-S.
Bu tuketim degeri bana cok normal geldi .
siz ne dersinizi ?

Burak.

Ynt: Discovery 2003 Td5 Yakit Sarfiyati Hakkinda

Selam, aracınız hayırlı olsun. Normal kullanımlarda 13/14 litreye kadar yolu var, 11/L bence çok iyimser bir tüketim, belki de uygulamadan kaynaklanıyordur. Bu arada chip uygulaması EGT (Exhaust Gas Temp) yükselttiğinden araçtaki intercooler yeterli kalmıyor ve kapak contasıyla egzoz manfold ömrü kısalıyor. Size tavsiyem bir tane de yeni büyük bir intercool taktırmanız. Tabi taktırınca tekrar ayar yapmanız gerekecek.

Sayin Dixie tesekkurler cevabiniz icin.
Bende sasirdim tuketime ama hata yapmis olamam zira iki kere doldur bosalt yaptim.
Sanirim chip uygulamasindan sonra intercooler da degistirilmis ama aklimda kontrol edim .

Normal bir değer.

300 tdi yedek mi satıcakmısın üstad,

İyi pazarlar

Derinderin' Alıntı:
300 tdi yedek mi satıcakmısın üstad,

İyi pazarlar

Sayin Derin satiyorum zira hanim eve almayacak en sonunda

Sayın Burak bey
Chip uygulaması (1. stage) normalde tüketimi attırmaz ancak o hantal araç canavarlaşınca basasın gelir ve böylece tüketim artar sende de böyle bir durum söz konusu olabilir Normalde 10lt civarı olması gerek çok gazlamıyor isen. Veya hava filtresine bir bak derim.

Mertim banada az geldiydi
10 diyorsan filtreye bakim ama bu durumda benim TDI dan az yakiyor TD5
Chipsiz halini kullanmadim ama cok farkli diyorlar haklisin insanin basasi geliyor

Çok güzel soru. Ben gerçek cevabı vereyim. Bu LR hastalık gibi birşeydir, bulaştımı sahibini "kaşıntı" tutar. Bu kaşıntı araca "değer katma" ile başlar ve hiç bitmez. Bir tanesinde yapılacaklat bitince yenisi alınır. Neden Td5 sorusunun da gerçek cevabı "kaşıntı"dır.

fazlasıyla açıklayıcı ve netti...kolay gelsin o halde.teşekkürler.

Sevgili Eşmde bu soruyu sormuştu ve " ne farkı var ki ? "
Aynen Nejat ın dediği gibi. 300 TDI herseyi yaptim snorkelin den vincine, çift aküsünden turbosuna kadar yeniledim.
Artık yapacak birsey kalmadı.
Biraz da TD5 in tadına bakayım dedim.
Aklımda hep vardı ama bu camianın içindeki tüm dostlarım aman haa satma dediler TDI motorlu aracını. İşin gerçeği biraz korkuyordum TD5 in elektronik problemlerinden ve temizini bulmak zor gibi idi taki yakın bir dostum aracını satışa çıkarana kadar.
Bildiğim bir araç olduğu için kaçırmak istemedim.
Şimdili iyi gidiyor.

peki v8 disco için ne düşünürsün.

yani şöyle sorayım çanak soru olmasın.bu hastalık motor gücüyle alakalımı?

.daha güçlü daha güçlü demiyorsun galiba.

cevabına göre kendime pay çıkaracağım.çünkü yaşanılanlar anlatılanlar hikayeler sorunlar derken bir yılı aşkın süredir bir çoğunuzu

takip eder oldum.bir yerden başlayacağım artık.

Erdinç Bey;

Benim için motor gücü öncelikli konu değil. Benim için ilk önce aracın yakşıklı ve güvenli olması
Çok ağır offroad yapmadığım için hatta aracı özellikle expedisyon için hazırladığım için bana TDI yetiyordu.
Discovery modeli çıktığından beri çok beğenirdim. Ne mutlu bana ki almak kısmet oldu.
Bu yüzden araç araştırırken bence mantığınızla değerlendirme yapın ancak iş satınalmaya geldiğinde mutlaka kalbinizi dinleyin zira bu araçları kalben sevmeniz lazımki uzun süreler beraber vakit geçirebilin.

Kolay gelsin. ZOr ve zevkli bir süreçtir.

Burak

Evet farklı bir süreç,
teşekkür ederim paylaşımlarınız için ..
Görüşmek üzere .

SON KONULAR - FORUM