Discovery 1 Şanzuman Konsülünün ısınması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,157

nrlates

GAZROVER (Nurullah Ateş)
Yer
İstanbul
Telsiz Çağrı Kodu
123
Değerli Land Rover seven Discovery 1 Kullanan arkadaşlar yada abileri,
Yakın bir zamanda sahip olduğum ve sizlerin yardımıyla aracımda yaptığım değişikliklerin ardandan aracımı her geçen gün sevmekteyim.
Aracımı kullandıkça sizlere sormam gereken bazı sorularım oluyor.

Bunlardan en önemlisi Şanzuman konsülünün orası içerisen çok aşırı derece ısınıyor olması. Öyleki arkada oturanların dizleri kızarıyor.
Bir kaç kişiye sormama rağmen farklı cevaplar gelince aklım karıştı. Böyle bir sorunun olası sebepleri nelerdir.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Discovery 1 Şanzuman Konsülünün ısınması

nrlates' Alıntı:
Değerli Land Rover seven Discovery 1 Kullanan arkadaşlar yada abileri,
Yakın bir zamanda sahip olduğum ve sizlerin yardımıyla aracımda yaptığım değişikliklerin ardandan aracımı her geçen gün sevmekteyim.
Aracımı kullandıkça sizlere sormam gereken bazı sorularım oluyor.

Bunlardan en önemlisi Şanzuman konsülünün orası içerisen çok aşırı derece ısınıyor olması. Öyleki arkada oturanların dizleri kızarıyor.
Bir kaç kişiye sormama rağmen farklı cevaplar gelince aklım karıştı. Böyle bir sorunun olası sebepleri nelerdir.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Çok fazla ısınıyor şanzumanları, içeriden konsülü söktürüp yalıtımını bir eldne geçirmekde fayda var, ön vites kolunun ordan arkaya kadar, yalıtımları özelliklerini kaybetmiş olabilir artık.

Şanzuman yağının eksik olmasından da yapabilir diyenler olmuştu.

nrlates' Alıntı:
Şanzuman yağının eksik olmasından da yapabilir diyenler olmuştu.

Şanzumanın hararet yapması başka şey , o ısıyı yapıcak kadar hararet yapiyorsa zaten şanzumanı dağıtırsınız, yağı zaten kontrol etmediyseniz edin hatta eski ise hemen değiştirin, özelliğini kaybetmiştir. Arabaların genelde normal yağını düzneli değiştirip şanzuman ve difransiyel yağlarını himal ediyor çoğu kullanıcı. Ondan emin değilseniz zaten ona hemen baktırın. Ama yalıtım malzemeleride artık ömrünü tamamlamıştır muhtemelen onlarıda elden geçirmekde fayda var.

Çok teşekkürler Kürşat bey,
İlk fırsatta yağların hepsini kontrol ettirip konsülüde söktürücem. Sten bi elden geçmesi gerekiyor. Çünkü çok gacur gucur yapıyor.

Bi konuda daha bişey sormak istiyorum.
Benim aracın üstündeki lastikler 235 85 16 bu lastiklerle LPG de 50 TL sına 80-90 km yol yapabiliyorum.
Bu lastiklerle muhtemelen göstergedekinden daha fazla yol gidiyorum. Tüketim normalmidir.

nrlates' Alıntı:
Çok teşekkürler Kürşat bey,
İlk fırsatta yağların hepsini kontrol ettirip konsülüde söktürücem. Sten bi elden geçmesi gerekiyor. Çünkü çok gacur gucur yapıyor.

Bi konuda daha bişey sormak istiyorum.
Benim aracın üstündeki lastikler 235 85 16 bu lastiklerle LPG de 50 TL sına 80-90 km yol yapabiliyorum.
Bu lastiklerle muhtemelen göstergedekinden daha fazla yol gidiyorum. Tüketim normalmidir.

Şehir içi için normal, ama şehir dışı 90 km sabit hızlarla 2000 devirlerde otobanda giderseniz 35 kuruşlara düşmesi lazım, göstergenizin gösterdiğinin %5- %10 daha fazlası gidiyor olmanız lazım kilometre olarak. şehir içi şehir dışı karışık tüketimde fazla dur kalk yapmıyorsanız biraz fazla yakıyorsunuz.

Bahsedilen şanzıman otomatik ise:
Yüksek sıcaklık şanzıman yağının ömrünü kısaltır (hemde tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlı bir şekilde, üstel fonksiyonla ;) ). Ömrü dolmuş şanzıman yağı da şanzımanın bozulmasına sebep olur. Zaten bozulursa otomatik şanzıman iki sebepten bozulur, ya bir tasarım hatası vardır (ki az bir olasılık ta olsa görülebiliyor), ya da yüksek sıcaklık, ki yağı bozmak dışında şanzıman içindeki parçalara da zararı olur. Karavan çekmek, off road sırasında çamura batan araçları çekmek vs de şanzımanın normalden fazla ısınmasına ve zamansız bozulmasına sebep olabilir.

Benim aracım Manuel vites.
Isınma ise sadece uzun mesafe gittiğimde oluyor.
Kısa mesafelerde veya arazide aynı sıcaklığı hissetmiyorum.
Arazide nekadar zorlarsam yinede oto yolda giderken ısındığı kadar ısınmıyor. Öyleki konsülün üstüne bişey koyamıyorum.

O zaman çok fazla edişe etmeye gerek yok ama yine de bir baktırın ısınması normal gelmedi bana.

merhaba, aracın harareti de biraz çıkıyorsa fanın termiği bozulmuş olabilir, fan normalden yavaş dönerse şanzıman da ısınır, offroad yaparken arazi vitesindeyken araç yüksek devirde çalışır ve fan bozuk ta olsa hızlı döner, fakat uzun yolda araç düşük devirde gittiğinden fan termiği (civalı fan) bozuk ise fan yavaş döner ve aracı soğutamaz, bu yüzden hararet ve şanzımanın sıcaklığı yükselir.

Bu ısınmadan dolayı gözüm sürekli hararet göstergesinde oluyor. Ancak en ufak bir yükselme olmuyor. Uzun yolda da, çok dik çıkışlı arazi şartlarında.
Yinede hepsini kontrol edicem ama budurumda yalıtım gibi sanki.

Yazdıklarınızı tekrar düşündüm mantıklı geldi. Uzun yolda motor düşük devirle gittiği için fan tam çalışmıyor olabilir.
Bi ara kaputun da fazla ısındığını fark etmiştim. Ama dediğim gibi hararet göstergesinde hiç oynama yok.
Ama hepsini kontrol etmek gerekecek kadar önemli bir durum.
Bilgi için teşekkürler.

Land Rover Ustalarına bir sorun daha olacak.
Benim araç kontağı kapattıktan sonra çalımaya devam ediyor.
Kontağı kapatıp anahtarı elime alıyrom. Araç 20 sn kadar sonra kendiliğinden stop ediyor.

Araba çalışmazkende kontağı kapattığımda gösterge ışıkları yine 20 sn. kadar sonra sönüyor.

Bu durum hakkında bilgisi olan varmı??

araç hareket halinde iken motorun ve eksozun tüm sıcaklığı şanzıman tüneline dolmakta.aracınızın konsolünü söküp alt yalıtımını yenileyin derim.nereden biliyorsunuz diye sorarsanız konsol sökük vaziyettede aracımı kullandım ve eksoz ve motorun sıcağı insanı bunaltacak derecede içeri sıcaklık ve rüzgar vermekte.şanzımanda gereğinden fazla ısınıyorsa aracınızda mevcutsa soğutucu radyatörü temizlettirin ve yağını yenileyin derim.

Teşekkerler tüm söylenenleri yapıcam.

nrlates' Alıntı:
Teşekkerler tüm söylenenleri yapıcam.

Merhaba, aynı sorun bende de var. Şehir içi veya dışı uzun süre araçla yol yaptığımda konsol epey ısınıyor. Acaba sorunu çözme fırsatınız oldu mu? Çözdüyseniz anahtarı neymiş paylaşırsanız sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR