Disco Td5 Yağ Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,948

johnplayer

Kamp I
Yer
ankara
Arkadaşlar

disco td5 için en iyi yağ hangisi? forumda araştırdım ama bulamadım . Yurt dışı sitelere baktım herkes farlı şey söylemiş kafam karıştı :smiley: tavsiyeleriniz olursa sevinirim .

Etiketler

Ynt: Disco Td5 Yağ Seçimi

eğer araç yüksek km de ise motordan yüksek performans bekliyorsanız 10w60 daha geniş viskozite aralığına sahip olduğundan öneride bulundum tabiki tercih sizindir,alternatif yağları da kullanabilirsiniz,kolay gelsin

Ekli dosyalar

• Resim2.jpg
    Resim2.jpg
    70.1 KB · Görüntüleme: 251

bende bu ara buna takildim ve arastirma icerisindeyim viskozite araligi yasadigimiz yerle inilti misal ben Antalya dayim bu demek oluyorki soguk kismi yani W ibareli (winter) olan kisim beni ilgilendirmiyor min /40 olan kullanmaliyim esas kafama takilan konu kullanim kitapcigindada ACEA A1/B1 kullanin diyor ki B1 kismi biz td5 kullanicilarini ilgilendiriyor arastirmalarimda castrol haricinde B1 secenegi yok ama bu urununde 5w/30 haricinde urunu yok ve su sorunun cevabinida bulamadim ACEA B2.B3 yada B4 olan urun B1 de kapsiyormu

10w40 olanlar ucuz ve yarı sentetik. 5w40 edge yada mobil kullanırsanız sıkıntı çıkarmaz. a1/b1 dışında birde api sl,cf,cg ,ch gibi standartlarda yazması lazım. C ile başlayanlar dizeller için. castrol ve mobilin sitesinde aracınız için uygun yağ seçici katalogda var.

C ile baslayan ibareler DPF olan araclar icin gerekli olarak bilgi edindim

http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/products/car/engine-oils/castrol-magnatec.html

bu urun yari sentetikmidir MAGNATEC 10W-40 A3/B4

c2 c3 ibarelerinden bahsetmiyorum hocam. cf, cg, ch gibi standartlar var dizeller için. Benzinlilerler sl,sm,sn diye gider.

biri acea standardı benim dediğimse api standardı.

10w40 yarı sentetiklerde ihtiyacı karşılar ama sentetikler daha iyi temizleme ve daha uzun ömür sunuyor.

ok anladim simdi ;) acaba benim aracimda catalytic converter varmi 2004 td5 varsa zaten yine ACEA C olanlardan kullanmak lazim diye dusunuyorum dogrumudur acaba

katalitik olması lazım diye düşünüyorum. 98 model arabalarda bile var çünkü. Ama katalitikle dpf birbirinden farklı şeyler. euro 5 motorlarla beraber geldi diye biliyorum.
O yüzden c2 c3 standartlı yağa gerek yok ama kullanırsanda pişman etmez gayet mutluda edebilir. Benim araçtada dpf yok ama mobil 1 esp 5w30 kullanıyorum ve aracın sesi gerçek anlamda azaldı. Diğer 5w30 yağlardan 25-30 lira fazla tek dezavantajı bu.

suanda benim aractada mobil1 esp formula 5/30 var ama antalya icin 40 kullanmaliyim mobilde 5/40 yok sadece 0/40 ve 5/50 var

http://www.n11.com/mobil-super-3000-x1-5w-40-4-litre-tam-sentetik-motor-yagi-P52838914?cid=604001&gclid=COGlmt6t0cUCFQrJtAodH3kAZQ
super 3000 serisinde 5w40 var mobil 1 serisinde 0w40 var

ayrıca castrol edge fst 5w40 var
http://www.n11.com/castrol-edge-5w40-4-lt-P30313462

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR