disco 2 low range kolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,904

saitnuh

Kamp I
ben dısco 1 sahıbı oldugum ve dısco 2 dusundugum ıcın sormak ıstedım.
bazı ilanlarda gördugum kadarıyla dısco2 lerde low range kolu var ama gorebıldıgım kadarıyla sadece ılerı gerı konumu var (diff lock olarak sola yatırma ışlevi) yok gibi gördüm.
disco 2 lerde orta dıff kılıt yokmu yada bunun yerıne baska bır dugme falan mı var.

Etiketler
Ynt: disco 2 low range kolu

doğru bizim araçlarda low ve high konumu var ancak orta kilit yok, Traction control mevcut. aslında orta kilit mevcut ancak aktif değil. bunu bir kablo aparatla aktif hale getirebiliyorsunuz. hafızam beni yanıltmıyorsa 2003 modellerde orta kilit yok.

Disco II'lerde onceki seriden farkli olarak orta differansiyel kilidi standart donanim degildir. Aslinda is biraz karisik. Adamlar ozellikle erken Disco II modellerinin hepsinde CDL mekanizmasinin temelini yapip butun araclara koymuslar fakat aktive edebileceginiz ara kablo ve kolu koymamislar. Bunun yerine Traction Control denen elektronik bir sistem gelistirip sadece onu kullanmanin yeterli olacagini dusunmusler. Bu bahsettigim baglantiyi yapmak zor veya buyuk, masrafli bir islem degil. Internette halihazirda satilan kitler var, bunlardan bir tane aldiginiz taktirde 1 gun icinde takilir cok rahat. Kendileri yapip da paylasanlar var internette.
http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html
http://www.discoverytd5.com/#/diff-lock/4546796217

pardon bunun mantıgı nedır acaba kafam cok karıstı sıstemı koy calıştıracak kolu koyma

Abi, orasina benim de aklim ermedi. Sanirim adamlar bu gelistirdikleri TC sistemine fazla guvenememisler, ne olur ne olmaz diye kendilerini saglama almak icin mekanizmanin altyapisini kurmuslar. Acikcasi bizim acimizdan hic koymamalarindan iyidir bence. Farkli firmalar var baglantiyi ureten ama Ingiltere'de Ashcroft marka kit'i alip kendi takanlar cok. Benim de aklima yatmadi degil, biraz cesaret gelirse pacalari sivayip kendim girisebilirim. Aracin seri numarasina gore gereken ara parca degisebiliyor ama en baglantinin fiyati £245.

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=137

1999-2002 arası üretilen Discovery 2 lerde arazi şanzımanı üzerinde donanım mevcut ancak sistemi çalıştıracak kol opsiyonel olarak bırakılmış. TC sisteminin çalışacağına inanmışlar. 2003 modellerde ise donanım bile yok ve sadece TC yeterli demişler. Gelen şikayetler üzerine 2004 modellerde mekanizma yeniden koyulmuş. Yani sadece 2003 modellerde yok. 1999-2002 model arası almanız durumunda sadece 250 poundluk sistemi çalıştıran CDL telini almanız yeterli olacaktır.

Şimdi de TC sistemi yeterlimi onu açıklayayım. Benim aracım 2003 model. Yani CDL bile yok. Sadece M/T lastiklerim var ve ağır offüroad yapıyorum. Ağırdan kastim yoğun çamur içinde kullanıyorum ama tampunumu kırmamaya da uğraşıyorum. TC şu ana kadar gayet güzel işe yaradı. Defenderları takip ediyorum ormanda, kanallarda veya derin çamurlarda. Bence LR haklıydı TC yeterli derken ama CDL olması daha da güvenli kılıyor durumu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR