Disco 1 İçin Spacer Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,055

arkhem1

Ana Kamp
Yer
Antalya-Alanya
merhaba,
discovery seri 1 aracımda 235/70/16 lastik ve 2 inç yükselme var 235/85/16 lastik takmayı düşünüyorum okuduğum yorumlarda en uygun lastik ebatının bu olduğu kanaatine vardım ayrıca virajlarda aracın daha dengeli gitmesi için spacer kullanmayı düşünüyorum sizce uygun olurmu kaçlık kullanmalıyım yardımlarınızı bekliyorum

Etiketler
spacer
Ynt: Disco 1 İçin Spacer Tavsiyesi

Düşündüğünüz ebat 32/33 arası, fazla bilinmez ama Disco'ların ya da gerçek olarak LR grubunun bazı jant modelleri offsetli çıkar, sizdeki modelin detaylarını netten araştırırsanız bulursunuz.

Aracınızı nerede ve ne şekilde kullandığınızı bilmiyorum ama arazide performans kaybınızı önlemek için, bu ebat lastiğe uygun arazi şanzıman dişlilerinizin değiştirmeniz gerekir.

Normal olarak 235 yerine 255/75 yada 265/75 lastik kullanırsanız sorununuz göreceli olarak minimum masrafla çözülür.

Camel Trophy araçlarda kullanılan lastikler 215/70/16 yani 29.5 gibi bir değer ve bu araçlarda yükseltme de yoktu.

yakıt tüketimi açısından 235 ten geniş lastik kullanmayı düşünmüyorum 85 yükseklik lastiği de aracı biraz daha yükseltmek amacıyla kullanmayı düşündüm fakat mantıken araç yükseldikçe virajlar da aracın kontrolu nün güçleşeceğini bunu da spacer ile çözeceğimi düşündüm ama tabii bu teori olarak kafamda bunu uygulayanların tercübeleri ve düşüncelerine göre hareket edeceğim ben aracımı 5 gün şehir içi hafta sonları arazi su dağ bayır kullanıyorum. yani düşüncem arazi kabiliyetini artırırken aracın normal kullanım kabiliyetini muhafaza etmeyi amaçladım siz ne dersiniz

sayın dixie bir de kafama şimdi şu soru geldi 235 -85-16 lastik ve spacer kullandığımda aracın normal defranselini güçlendirmek ister mi normal de çoğu aracın da kullandığını yazmış ama sağlıklı olan nedir sizin görüş ve düşünceleriniz benim için önemli

Şu an kullandığınız 235/70/16 fabrika standardı lastik. Geçmeyi düşündüğünüz 235/85/16 standard dışı. Varolan lastik ebadınıza göre 17% fark var, biz yuvarlayalım ve buna 20% diyelim. 2'' yükseltme ile standard jantınızla yapmanız gereken 1'' yani 3 cm jantı dışarı almak ya da tur ayarını sürtmemesi açısından ayarlamak gerekir ki bu ayar da araçtan araca değişir.

Detaylar burada
http://web.archive.org/web/20100810045805/http://www.members.shaw.ca/jbarge/tires.html

Hazır 2'' yükseltmeyle genelde kullanılan 245/75/16.

Her marka lastik de aynı ölçüyü ve performansı vermez.

yani 235-85-16 lastik kullanmak için 2 yükseltme haricinde 3o mm spacer kullanmam gerekir doğru anlamış mıyım bu işlem sonucu araçın mekanik ve motor kısmında sıkıntı olur mu fakat anladığım sizin tavsiyeniz 245-75-16 çizelgeye göre siz arka çamurluğu kırpmışsınız sizin araçta yükseltme yok mu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR