Direksiyon Titremesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eczsedat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,426

eczsedat

Ana Kamp
Telsiz Çağrı Kodu
TA8SK
Aracımı geçen hafta aldım ve şu anda 450 km de.Aslında cokta sorun edilecek bir durum değil ama yinede insanın kafasını kurcalıyor.Şöyleki araç 2014model dacia duster 4x4 110 bg rolantide aracın direksiyonunda bir titreme mevcut (gözle görülmüyor ama elle hissediliyor) gaza basıp devir 2000 civarına gelince titreme kesiliyor ama rolantide titreme devam ediyor motor soğukken de sıcakken de yapıyor bu titremeyi. Önceki 2010 model dusterimde boyle bir sorun yoktu.Bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmıdır? Sizce çözüm nedir.? tşk....

Ynt: Direksiyon Titremesi

Mantıken buna sebep olan şey motorun rolentide veya rolentü üstü yaptığı devirlerde ki sarsıntı kaynaklı , önce serviste clip cihazına bağlatın sorun yoksa , yakıt aldığınız firmayı değiştirip deneyin
Servise girmişken direksyon kutusunun vidalarınıda kontrol ettirin , dusterda vidaları az sıkma olayı olabiliyor , benimde mesela defransiyelin vidaları iyi sıkılmamıştı

Bu direksiyon titremesi sorunu benim aracım da da var,
gözle bir şey görünmüyor fakat elinizi direksiyona dokunduğunuzda titreme hissediliyor.
Yaklaşık 2500 km oldu SHELL NİTRO yakıttan başka yakıt kullanmadım.

Bir de benim araçtan çırçır diye dikkatle dinlendiğinde bir ses geliyor,
bu ses dışardan duyulmuyor sadece aracın içinden göğsün içinden geliyor gibi.

İkinci bir araçta aynı sorun varsa yeni araçlarda kronik sorunlar listesine ekleyebilirsiniz, yukarda söylediğim şeyleri deneyin şayet düzelme olmazsa motorun çalışma düzenine doğrudan etki eden yazılımsal problem tahminimce
Zaten yenilerde rolentide eski bedford kamyonetler gibi saydırma olayı vardı , onu yazılımla alel acele düzelttiler, yeni sorun olarak bu olay ortaya çıkmış olabilir..
Yanlız bir olayı ayırmanız lazım bu titreme hissi sadece dreksyondamı ,yoksa diğer yerlere elle temasta hissediliyormu, mesela ön göğüslükte veya aracın herhangi bir yerinden bu titreşimi hissediyormusunuz ? Hissediliyorsa kesinlikle motorun çalışırken yaptığı aşırı sarsıntı kaynaklı
şayet sadece direksyondan geliyorsa dreksyon milinin bağlantı yerlerinide kontrol etmenizde fayda var

Yok hayır başka hiçbir yerde titreme yok ,aracın sesi de gayet stabil,
Direksiyonda da gözle görünen bir şey yok,
sadece elinizle direksiyonu tuttuğunuzda hafif bir titreme hissediyorsunuz.

Aracın diğer yerlerine elle temasta aynı tarz titreme hissediyormusunuz baktınızmı
Motordan kaynaklı titremeyse heryere verir aynı titreşimi , sadece direksyonda ise direksyon ekipmanlarının bağlantılarını kontrol edin anlamında sordum

ön göğüstede var aslında ama direksiyonda daha cok hissediliyor.sanki düşük rolantide çalışıyormuş gibi.yazılımsal olabilir diye düşünüyorum.

Bencede yazılımsal, yeni çıkan yazılımı uyguladılarmı acaba araçlarınıza servisle temasa geçin bence , çünkü bu bedford kamyonları gibi çalışma olayı hemen olmuyordu bildiğim kadarıyla biraz km yaptıktan sonra ortaya çıkıyordu , araçlarınızın üretim tarihine bağlı olaraktan bu yeni çıkan yazılım uygulanmamış olabilir

servisle irtibata geçip sonucu buradan yazarım.teşekkürler süleyman bey.

Ben aralık 2014 te aldım aracımı
yeni yazılım yüklü olduğunu düşünüyorum.

Ama bunu servise gitmeden öğrenmek zor sanırım.

eczsedat' Alıntı:
Aracımı geçen hafta aldım ve şu anda 450 km de.Aslında cokta sorun edilecek bir durum değil ama yinede insanın kafasını kurcalıyor.Şöyleki araç 2014model dacia duster 4x4 110 bg rolantide aracın direksiyonunda bir titreme mevcut (gözle görülmüyor ama elle hissediliyor) gaza basıp devir 2000 civarına gelince titreme kesiliyor ama rolantide titreme devam ediyor motor soğukken de sıcakken de yapıyor bu titremeyi. Önceki 2010 model dusterimde boyle bir sorun yoktu.Bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmıdır? Sizce çözüm nedir.? tşk....
Bende de vardı. Rolanti dalgalanması dendi yazılım güncellemesi ile geçti.

Merha Evet benim aracımdada bu titreme var araba rolantide çalışırken direksiyonlu sağa veya sola çevirdiğinde tekerler motordan aldığı hidrolik gücüyle direksiyonu sallıyor bu araçtan bende de var kesinlikle kalitesizlikten geliyor

Merhaba arkadaşlar bu konunun üzerine Tekrar yazmak istedim bu araçtan Ben iki adet aldım önceki 4 x4 lok paket Teslim edildikten hemen sonra yola çıktım bir de ne göreyim arabanın şanzımanı 90 kilometreye geldiğinde korkunç bir ugultu vardı yedi kez servise girdi çıktı arıza yapılamadı Maalesef servis arkasında durmadı giriş çıkış kayıtlarını vermediler mahkeme yoluna gidemedim Aracımı sattım ve zarar ettim .
bir süre sonra iki çekerini sipariş ettim odada direksiyon titremesi arzasını fark ettim hemen kaporamı geri aldım malesef bana kısmet olmadı sanırım her serisinde bir sorun var ben çok sevdigim halde vazgeçtim binmek nasip degilmiş bu aracı alacak olan doslarımıza yardımcı olur sanırım bu yazım fiyat uygun ama bu hatalar kabul edilemiyecek türden
siz 2015 model araç alın şanzımanı uguldasın kim kobul ederki videolarını szinle paylaşacağım
Direksiyonu rolantıda çeviriyordum zangır zangır titriyordu şunuda eklemek istiyorum aracın direksiyonunun tekerlerle beraber titremesini farkeden bayi benim için tam 6 adet aracı aynı anda test etti ve altısıda aynı hatayı verdi ben mersinden yazıyorum bu araç beni çok hayal kırıklıgına ugrattı
Saygılar sevgiler Rüzgar Aykaç

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR