daha evvel bu konu tartışıldı hatta bende bir yanıt vermiştim,(5.2) ancak arka difransiyel balatalarını değişip özel katkısınıda ilave etmeme rağmen, kısa süre içinde olay tekrarladı.(bir müddet yol yapınca durdurtan sonra direksiyon sağa,sola dönükken arkadan gelen kütür,kütür ses)balata denen pulları paketinde alıp gözümün önünde değişilmesine rağmen olmadı.demekki başka bir derdi olmalı,bilen varmı?
Merhaba on saftiniz daha once hic sokulmusmu? Cunku arkadasimda 5.2 vardi onunda arkadan ses geliyordu on safti sokulmustu ve yuk arkaya biniyordu vites gecisleri de hayli sert oluyordu...
Merhaba on saftiniz daha once hic sokulmusmu? Cunku arkadasimda 5.2 vardi onunda arkadan ses geliyordu on safti sokulmustu ve yuk arkaya biniyordu vites gecisleri de hayli sert oluyordu...
Ynt: direksiyon sağa/sola çevrikken arkadan gelen kütürtü sesi
Arka diff limited slip anladığıma göre orjinal diff yağını koydurun yağı boşalttıktan sonra dişli grubunu 10 numara yağ ile iyice temizletin çözücü tiner mazot vs kullanmayın farklı diff yağı viskozite farkından dolayı
ısınınca aksları kilitliyordur bu da aracı kasar
bu arada viskos coupling de olabilir. arazi şanzımanı içerisinde arka lastiklerin farklı turlarda dönmesini sağlayan kapalı bir parça. kasıntıya ve sese sebep olabilir...en iyisi bilen birine gösterin.
her ihtimali düşünerek şaftı çıkarıp denedik kesermi diye fayda etmedi.(ön şaft)soğukken olmuyor biraz yol yapıp,durup kalkınca direksiyon sağa-sola kırıkken yapıyor direksiyonu kalkarken düz tutarsanız ses yok..
nyz' Alıntı:
her ihtimali düşünerek şaftı çıkarıp denedik kesermi diye fayda etmedi.(ön şaft)soğukken olmuyor biraz yol yapıp,durup kalkınca direksiyon sağa-sola kırıkken yapıyor direksiyonu kalkarken düz tutarsanız ses yok..
abici tamam %99 viskos yapıyor dönüşlerde turu ayarlayan bir parça arazi şanzımanı içinde ama şaft yoluyla arkada ses yapıyormuş hissi veriyor sana başka açıklaması bildiğim yok.
şöyle bir parçadır arazi şanzımanı içinde kapalı kutudur tamiri yok bildiğim kadarıyla sıfır yada çıkma alabilirsin. yarım günlük işlemi var sök tak olarak ben birkaç ay önce değiştirdim...