Dik Yokuşlardaki Titreme :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozkalpbugra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,394

ozkalpbugra

Acemi
Yer
Bursa
Tekrar Selamlar Aracım 92 lada niva Araçla 1 viteste dik yokuşları çıkarken (şanzuman) vites kolları titriyor Konu daha oncede açılmış okudum, şanzumanı tutan kulaklardan kaynaklanıyormuş yada şasedeki bağlantı noktalarının zayıflığından.. fakat kimse kaça yaptırdıgını yazmamış...Aracımda Bağlantı noktalarında çürük varmı yokmu bilmiyorum en kötü ihtimal araziyi indirsek çürükleri temizletip saç kaynattırdığımızı farz edelim bu işin içinden kaç liraya çıkabiliriz?(Öğrenciyim gün geliyor sigaramı almaya para bulamıyorum :smiley: ) Aracım şuan kaportacıda sağını solunu koltuklarını elden geçrieyim dedim kaportacı araçta kayda değer çürük olmadıgını soyledi( kendisi dükkan komşumuzdur). Bursada sorunumu halledecek bi usta önerebilirmisiniz Cep telefonum 05333509376 mail adresim ozkalpbugra@hotmail.com

Etiketler
Ynt: Dik Yokuşlardaki Titreme :smiley:

kolay gelsin öncelikle fiyat konusunda birşey söyleyemeycem ama aracın çürüğü yoksa yada az ise arazi şanzımanının kolları titriyorsa büyük bir ihtimal şaftlarda yağsızlıktan dolayı sertlik meydana gelmiştir buda şanzımanı titretir bu bir çözüm olabilir.şaftlara baktırmanız faydalı olucaktır.

birinci viteste kalkış esnasında titremeyi debriyaj baskı balatada yapar niva tr de seko var sayfaya gir üyelerin telleri var ona bir danış oda bursada niva kulanıcısıdır sana usta konusunda yol gösterir

Dursun ustam bugun aracı ustaya götürdük şanzıman bağlantı noktalarındaki ufak tefek çürümeler + şaft boşlukları + mafsal boşlukları haliyle titremeye sebep olmuş. Pazartesiden itibaren tamir işine girilcek. debriyajdan ayğımı her çektiğimde tak diye bir ses geliyordu sebebi şafttaki boşluklarmış titremede bağlantı noktalarının çürümesinden. Niva aldığıma hiç pişman değilim sorun çıkarması beni yıldıramaz parçalar ucuz nasılsa :smiley: ustayıda bi akşam yemeğe götürdükmü olay tamamdır :smiley:

Gülü seven dikenine katlanırmış ne yapalım girdik artık bu yola elden de geçirdik biraz maliyeli oldu ama bence güzel de oldu.. Titreme işini çözdüm tamamen bağlantı noktalarındaki çürümelerden... komple sıfırdan saç kaynattırdım bağlantı ayaklarını altı köşe takozunu değiştirdim. şimdi herahngi bir sıkıntı yok . Yavaş yavaş on arka tamponuda sökücem fazlalık olmasın. Ufak tefek boya işleri dışında şimdilik herşey yolunda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR