Dijital'e Geçmek...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irena Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,517

irena

Yeni Üye
Yer
Şanlıurfa
Merhaba..benim şu an canon eos-30'um var..dijital slr bi foto makinesi almak niyetindeyim. Bana öneride bulunursanız çok sevinirim. Ancak bütçem 1buçuk-2 milyar arası.. teşekkür ederim şimdiden..

Etiketler

Ynt: Dijital'e Geçmek...

Sinem senide D-Slr kervanında görmek isteriz. Analog makinelerin yetenekleri ne kadar iyi olsada günümüz dünyası dijital bir akış halindeyken analog makineler ile bu akışa ayak uydurmak gerçekten zor ve pahalı. Yol bu konuda iyi bir tavsiyede bulunmuş. Bahsettiği makineler fiyat performans olarak sizin D-Slr formatına geçişinizde büyük kolaylık sağlayacak yetenekte makineler.

2 senedir hala dslr alacağım... :-[
İstanbulda olsam çoktan hayyamdan kapmıştım...
Aslında dolares bu derece sürünürken gene heveslendim kapayım diye...
Yevgeni hocam aldı bir d40x inceden çokta memnun...
D80 benim için biraz fazla gelir alışma evresi için gibi geldi bana...
D40 düşünürdüm ama D70 lerde çok ucuzlamış...
Kürek gibi el olunca D40 minicik kalıyor bende ama D70 cidden güzel ele oturuyor...
Sedat hocam,
Şu fakire bir akıl ver...
D40 mı D70 mi...
Yoksa direk D80 e mi meyl etsem...
D40 elime otursa alacağım...
Çünkü ilk başlarda sonuçta A ile çekeceğim...
Bu sefer işi becereyim bari... :-\

yol' Alıntı:
D40 yerine D70, D70 yerine de D80 tavsiye ederim ;) Kısacası bütçe hangisine uygunsa onu alabilirsin Haldun abi, hepsi gayet başarılı makineler.

Peki üstad, kit lens mi yoksa body artı lens mi?
Lens olarak önerebileceğin var mı makul köfte bütçesinde...
18-70 var...18-135 var... Gönlümse 18-200 VR den yana hani tek lensle işi çözme babında ama 1000 dolars USA fiyatı :'(...
Ama bir kez daha sormak zorunda kalıyorum ama gövdenin ele oturması cidden çok önemli mi?

Eğer imkanın varsa kit lens alma derim. Nikon'un 18-70 kit lensi fena değil ama o parayı ona verene kadar Sigma 18-50 f/2.8 veya yine Sigma 17-70 tavsiye ederim. Tamron'da da bu ayarda çok güzel lensler var. Tabi bu lenslerin fiyatları alacağın makinenin yarısı ederinde olacaktır :( 18-200 gibi odak aralığı geniş lensleri tavsiye etmem. Optik kalitesi açısından 18-50 gibi küçük aralıklarla gitmek gerek. Ama dediğin gibi birkaç farklı lens alamam yada almam dersen ve tek lensle birkaç sene idare etmekse maksat, o zaman düşünülebilir...

Gövdenin ele oturması zaten herşeyin başlangıcıdır... Ben sırf gövde yüzünden Nikon ve Fuji'den vazgeçemiyorum. Halbuki iç mekan çekimlerinde Canon 5D gibi bir makineye (full frame ve yüksek ISO için) çok ihtiyacım oluyor ama maalesef Canon'la fotoğraf çekerken fotoğraf makinesi tuttuğunu hissedemiyor insan... Tavsiyemi sorarsan küçük kasaları değilde, ele oturan büyük ve ağır kasaları tercih etmekte fayda var. Hem hissiyat, hem de sarsıntıyı en aza düşürmek için...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR