Difransiyel kilidi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,721

KILINÇ

Fulltime Outdoor
Yer
Ağrı Doğubeyazıt
Merhabalar bende 98 model crv var bu araçlarda difransiyel kilidi varmıdır? yani boşa dönen tekere boşuna güç vermeyen sistem demek oluyor difransiyel kilidi yanılmıyorsam

Ynt: Difransiyel kilidi

Merhaba,
Diferansiyel kilidi çok geniş bir konu. Bu forumda pekçok yazı yazıldı. Arşivleri incelerseniz geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.
Esas olarak aynı aks üzerinde bulunan 2 tekerin aynı anda dönmesini sağlayan bir sistemdir.
CRV de dif.kilidi yok, sadece viskoz kaplin tarzı, bir teker patinaja düşünce bunu algılayıp diğer tekerlere güç dağıtan (ama maalesef bu da kısa süreli olabiliyor) bir sistem var.

4 çekerde kalma süresi kısa olabiliyor demişsiniz forumda bir arkadaş freelanderde aynısını demişti 5 dk 4çekerde kalınca sistem ısınıp devreden çıkıyor diyordu bu bir arıza olabilirmi benim başıma hiç gelmedi ama o freelanderde olanı diyorum

slm 2009 model 4x2 l200 aracıma defransiyel kilidi takılırmı bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yardım bekliyorum

Merhabalar takılabilir ancak 4x2 olduğu için bu aracı sert arazide pek kullanamazsınız bence bir araçta low range yoksa dif kilidi taktırmanın manası yok onun için taktırmanızı tavsiye etmem tabi asfalt modifiyeli araçlar gibi sıfır çizmek için lastik yakmak için taktıracaksanız siz bilirsiniz :smiley: tabiki bu son yazdığım işin esprisiydi

barıs1981' Alıntı:
Selam 2009 model 4x2 l200 aracıma defransiyel kilidi takılırmı bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yardım bekliyorum
takmak istedikten sonra takılır,
Sizin araçların içerden kumandalı kilitli versiyonları var,
Servisten diff kontrol edilerek uyup uymadığı bakılabilir
Hurdacıdan parça bulunabilir,
eğer sistem kabul etmiyorsa ,çeşitli kilitler var.

Fikir olarak bende Hüseyin Beye katılıyorum,
Araziyle ilgili bir düşünceniz varsa,
4*2 yle uğraşmanın bir mantığı yok,
bence en güzeli L200 4*4 kilitli versiyonuna geçmek .

bu konuda tavsıyelerınız ıcın tesekkurler

Photo-0259.jpg

kerem bey iyi günler .. 4*2 lerin içeriden kumandalı versiyonları var. yazmışsınız biraz açarmısınız

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR