Diferansiyel Kilidi Nedir, Çeşitleri Nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reis28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,954

reis28

Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.
Yer
istanbul
arkadaşlar araclarımızda kulandıgımız dif kilitlerinin özellikleri nelerdir? olmazsa olmazları nelerdir? araca ne tür yararı veya zararı vardır ? Dünya üzerinde kilit üreten firmalar ilginc kilit ceşitlri nelerdir? bunun gibi dif kilidi hakında aklımıza takılan bilmediklerimizi burda paylaşırsak bilen bilmeyene ögeretsin mantıgıyla bir kac adım daha ileri gideriz sanırım

benden bir örnek gecenlerde nette gezerken şu kilit firmasını buldum ve biraz sayfalarında dolaştım sistem cok basit ve standart diferansiyele uygulana biliyor inceleyin arkadaşalr yorumlarınızı bekli yorum

http://www.offroadlockers.com/home.php/TM340173/d567/0/.html

Etiketler
Ynt: Diferansiyel Kilidi Nedir, Çeşitleri Nelerdir ?

ben kendi aracıma daha yeni arka diferansiyele kilit taktım arac gayet güzel tepkiler verdi yanlız bir şey dikkatimi cekti aracla yoldan gelip saga veya sola dönüşlü ani durup akabinde geri vitese takıp tekrar geri gelmek istedigimde sanki kilit boşalıyormuş gibi tıkır tırkır diye bir ses geliyor ve ses devam etmiyor kilidi yeni tecrübe ettigim için bu normalmidir yoksa bir sorunmudur onun harıcinde gayet güzel

Lokka Lock un montaj klavuzunda yazılı:

Kilidi açma testi:

Yol testinden önce, vitese takın böylelikle arka şaft hareket edemez. Bir tarafın tekerleğini tutun ve aksi tekerleği öne döndürün. Belli belirsiz bir tık tık sesi duyulacaktır . İlk tekerleği öne ,diğer tekerleği arkaya döndürün. Yine aynı ses duyulacaktır. Aynı testi ters taraftan uygulayın. Eğer her 4 durumda kilidi açıyorsa, yol testine hazırdır.

Buna açıklamaya göre gelen ses normal sanırım..

Bu bildiğimiz türden bir kilit değil. Frenlere montaj yapılıyor. Tahminime göre traktörlerdeki çift fren mantığıyla çalışıyor. Boşa dönen tekerin frenine basarsanız güç yere sağlam tekere iletilir. Bu sistemin benzerini türkiyede çok rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Önemli olan 12 voltla çalışan ve role açıkken yağ geçişine izin veren yüksek basınca dayanıklı bir yağ kesici. Ben hala böyle bir kesici bulamadım. :( Yaptırmak mümkün fiyatı uçak gibi semalarda uçuyor :smiley:

dediğinizi doğru anladıysam; el frenini sağ/sol ayırıp patinaj yapan tekere tek başına fren yapan çift el frenli bir resim gördüğümü hatırlıyorum bir yerlerde.

vosdost' Alıntı:
Bu bildiğimiz türden bir kilit değil. Frenlere montaj yapılıyor. Tahminime göre traktörlerdeki çift fren mantığıyla çalışıyor. Boşa dönen tekerin frenine basarsanız güç yere sağlam tekere iletilir. Bu sistemin benzerini türkiyede çok rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Önemli olan 12 voltla çalışan ve role açıkken yağ geçişine izin veren yüksek basınca dayanıklı bir yağ kesici. Ben hala böyle bir kesici bulamadım. :( Yaptırmak mümkün fiyatı uçak gibi semalarda uçuyor :smiley:

bahsettiğiniz sistem tersine çalışan bir ABS gibi ve kesin çözüm olur bencede. Ama reis28 in verdiği linkteki malzeme aynı şekilde çalışan birşey gibi gelmedi bana .biraz daha inceleyeceğim:smiley:)

reis28' Alıntı:
arkadaşlar araclarımızda kulandıgımız dif kilitlerinin özellikleri nelerdir? olmazsa olmazları nelerdir? araca ne tür yararı veya zararı vardır ? Dünya üzerinde kilit üreten firmalar ilginc kilit ceşitlri nelerdir? bunun gibi dif kilidi hakında aklımıza takılan bilmediklerimizi burda paylaşırsak bilen bilmeyene ögeretsin mantıgıyla bir kac adım daha ileri gideriz sanırım

benden bir örnek gecenlerde nette gezerken şu kilit firmasını buldum ve biraz sayfalarında dolaştım sistem cok basit ve standart diferansiyele uygulana biliyor inceleyin arkadaşalr yorumlarınızı bekli yorum

http://www.offroadlockers.com/home.php/TM340173/d567/0/.html
reis28' Alıntı:
ben kendi aracıma daha yeni arka diferansiyele kilit taktım arac gayet güzel tepkiler verdi yanlız bir şey dikkatimi cekti aracla yoldan gelip saga veya sola dönüşlü ani durup akabinde geri vitese takıp tekrar geri gelmek istedigimde sanki kilit boşalıyormuş gibi tıkır tırkır diye bir ses geliyor ve ses devam etmiyor kilidi yeni tecrübe ettigim için bu normalmidir yoksa bir sorunmudur onun harıcinde gayet güzel

Dursun bey, eer balatasız yaylı tip kilitse ses normaldir, hafif ters yöne geri manevra yaparsanız daha kolay bırakıyor kilidi.

Bende de yeni takıldığında çıt çıt diye ses vardı. Şimdilerde gelmiyor ya da ben duymuyorum . Ama kilit için diyeceğim tek şey yağ kalitesi bozulursa çalışmıyor. Defalarca başıma geldi..

kilitli difler için önere bileceginiz yag markaları nelerdir bende ki kilit sınırlı kaydırmalı kilitli dif kulnan tecrübeli arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum

Dursun Usta benim ulaşabildiğim aşağıdakiler ama acelenden amerikanlar için tavsiye edilen ufak şefaf bir şişedeki katkı ile normal diferansiyel yağı kullandık.

Shell Spirax A 90 LS - 18 lt. bidonda
Opet Orsa LS 80W/90 - 16 lt bidon
Mobil Mobilube 1 SHC 75/90 - 1. lt kutu

c.tesi denemek için Kayışdağına gittim, şıkırtı filan yok ama Niva zaten için keçi gibi olunca gene tam anlayamadım çalışıyormu çalışmıyormu açıkcası. İnanılmaz bir şekilde lapa lapa yağan kara yakalandım, havadan da tırsıp hem yanlız hem vinçsiz olunca fazla zorlamadan döndüm. senin yeşil sahalara dönmeni bekliyoruz artık :smiley:

Tol' Alıntı:
Dursun Usta benim ulaşabildiğim aşağıdakiler ama acelenden amerikanlar için tavsiye edilen ufak şefaf bir şişedeki katkı ile normal diferansiyel yağı kullandık.

Shell Spirax A 90 LS - 18 lt. bidonda
Opet Orsa LS 80W/90 - 16 lt bidon
Mobil Mobilube 1 SHC 75/90 - 1. lt kutu

c.tesi denemek için Kayışdağına gittim, şıkırtı filan yok ama Niva zaten için keçi gibi olunca gene tam anlayamadım çalışıyormu çalışmıyormu açıkcası. İnanılmaz bir şekilde lapa lapa yağan kara yakalandım, havadan da tırsıp hem yanlız hem vinçsiz olunca fazla zorlamadan döndüm. senin yeşil sahalara dönmeni bekliyoruz artık :smiley:

tol hastaneden eve kadar attık kendimizi bundan sonra iyi bir bakımla yakın zamanda sahalarda olurum iyi bakım derken bu zamana kadar kendime iyi bakmşım zatende bundansonra tatsız, tuzsuz, yagsız ,sebze agırlıklı bakacam artık

benim araçtada lsd var castrol da sordum 16 lt tenek olarak var daha az vermiyorlar 1.100 tl dediler tesadüf bir yagcıda 3 lt lik üzerinde Mitsubishi yazan teneke kutuda buldum yagcıda ilk açtıgında almış elinde kalmıştı 2 kutu 50 tl gibi almıştım yaklaşık10.000 km den beri kullanıyorum bir sorun yaratmadı

Tümer' Alıntı:
Lokka Lock un montaj klavuzunda yazılı:

Kilidi açma testi:

Yol testinden önce, vitese takın böylelikle arka şaft hareket edemez. Bir tarafın tekerleğini tutun ve aksi tekerleği öne döndürün. Belli belirsiz bir tık tık sesi duyulacaktır . İlk tekerleği öne ,diğer tekerleği arkaya döndürün. Yine aynı ses duyulacaktır. Aynı testi ters taraftan uygulayın. Eğer her 4 durumda kilidi açıyorsa, yol testine hazırdır.

Buna açıklamaya göre gelen ses normal sanırım..

ben tam anlamadım. bugün arkayı krikoya aldım, 1. vites takılı, orta dif vs. takılı değilken bir lastiği çevirince öteki terse dönüyor, aynı yöne dönmesi gerekmezmi?

bu 100% kilit içini mi geçerli?
takarken bir hatamı yaptık?
alırken mi bir hatamı yaptık?

bencede kilit yok aracın arka difinde kilit varken arka lastiklerin her ikiside aynı yöne döner araka lastigin birini havaya kaldırdıdınızda aracın havadaki lastigi normal difteki gibi dönmez kilitler hafif darbeli cevirmeye calışırsanızda arac vitesteymiş gibi atlatarak döner

bence Nivatr.com'da tartışırken işi çözdük ama ben buraya da aldığım İSOF üyesi doktor abinini cevabını koyayım...

iyi günler. diff. kilidi %60 sınırlı kaydırmalıdır.liftte yavaş hızda dönerken normal diff. gibi davranır.lastikler aynı yöne dönmez. % 100 kilitlerde de yavaş turda bir tekerlek pasif dönerken diğeri durur. şaft vasıtasıyla kilit devreye girer.sizin kilit ise yüksek devirlerde devreye girer.bunu liftte anlayamazsınız.ancak arazide kaygan zeminlerde patinaj sırasında anlaşılabilir.tıpkı orta difransielin kilitli olup olmaması gibi.

Kulağa mantıklı geliyor çünkü dik bir rampada 4 tekerinde döndüğünü ve ilerlemeye çalıştığını gördük ama aynı yerde başka arkadaşın standart Niva'da arka tekerin biri boşa dönerken diğer arka hareketsiz duruyordu...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR