Didim'den Datça'ya Çadır Kampı Deneyimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fretless Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,556

fretless

yoldan çıkalım...
Mesajlar
22
Tepkime Puanı
1
Yer
Ankara
Merhabalar değerli forum üyeleri 8 gün süren çadır kampı deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Tatile çıkmadan önce edindiğim bilgiler yeterli olmadı ilk önce bunu belirtmek isterim.şimdi size sırayla kaldığım ve gördüğüm çadır kurulabilecek kamplardan bahsedeyim.becerebilirsem foto da paylaşırım.
İlk olarak Didim orman kampında konakladık bir gece. Burası Didim'de çadır kurabileceğiniz tek yer maalesef benim bildiğim. Dolayısıyla bir kamp tekeli var burada. Ücretler şöyle; bir gecelik çadırda konaklamak 14tl, araç park ücreti 10tl, elektrik de isterseniz o da 7 tl. Bunlar günlük fiyat arkadaşlar. Bu kamp Didim'e giden yolun kenarında olduğu için gece oldukça fazla araba gürültüsü dinledik. Buraya gideceklere tavsiyem daha iç taraflarda denize yakın yerlere çadır kurmaları olur. Duş ve tuvaletler maalesef kötüydü. Sıcak su da yok var demelerine rağmen. Burada deniz de pek girilesi değil açıkçası. Özetle bu kamp için değerlendirmem ve gözlemlerim maalesef vasat düzeyde. Bir daha gitmem herhalde.
İkinci durağımız Bodrum Gümbet'te bulunan Zetaş çadır-karavan kampı. Burası Didim'den sonra çok daha iyi geldi açıkçası. En başta duşların ve tuvaletlerin çok temiz olduğunu ve sürekli temizlendiğini belirteyim. Kamp denize sıfır konumda denizi de gayet güzel ve temiz. Fiyatlar ise tahmin edebileceğiniz gibi daha yüksek. Bir kişi için konaklama 15tl, çadır yeri 5tl ve araç park ücreti 5tl olmak üzere iki kişi günlük 40tl gibi bir rakam ödüyorsunuz. Ayrıca burada Mangalda olmak suretiyle ateş de yakabiliyorsunuz. Burada ve diğer kamplarda konumunuzu çok iyi belirlemeniz gerekir aksi taktirde sabah güneşle birlikte uyanırsınız ve çadırın içinde durmak eziyet olabilir. Komşularınız yön konusunda sizi yanıltabilir ya da yanlış yönlendirebilir. Bu sebeple bir pusula bulundurmak faydalı olabilir ki ben eksikliğini çok hissettim.
Bodrum'dan sonraki durağımız Gökova orman kampı. İlk önce bütün herkesin Gökova-Akyaka'yı görmesini tavsiye ederim. İnanılmaz güzel bir kasaba burası. Orman kampı da yürünebilecek mesafede sayılır. yeme içme baya ucuz şöyle ki; balık ekmek (mezgit)+ 50cl tuborg şişe bira 7tl idi. Diğer yemek alternatifleri de bol miktarda bulunmakta. Kampa gelince; burası çok büyük bir orman kampı. İçinde market var her türlü yeme içme ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek. Burada mangal yakamıyorsunuz. Ancak marketten tüplü mangal kiralayabilirsiniz ya da bizim gibi bol bol balık yersiniz:smiley: konaklama gayet ucuz kişi başı 10tl ödedik bir gün için. elektrik de isterseniz günlük 7tl. Araç park ve çadır yeri ücreti yok. Deniz ise dünyada gördüğüm en güzel deniz diyebilirim. Gezi teknelerinin götürdüğü koylardan bile daha güzel inanın. Kayalıklardan giriyorsunuz, gayet sakin kalabalık değil ve çok temiz. Gece bu kampa domuzlar iniyor ve çadırların arasında dolaşıyor. Yanınızda yörenizde çöp bırakmamanızı tavsiye ederim zira çöplerden yiyecek bir şey arıyorlar. Hayvanlar zararsızdır korkmayın. Burası günübirlikçilere de açık olduğu için daha kalabalık ve daha çeşitli insanlar var her ihtimale karşı tedbirli ve dikkatli olmak lazım bence. Azmak'ı da görmeden ayrılmayın derim son olarak.
Sonraki durağımız Çubucak mesire yeri. Konum olarak Marmaris-Datça karayolunda Marmaris'e 25-30 km uzaklıkta deniz kenarında bulunmakta. Bu kamp da oldukça büyük fakat Gökova'ya göre daha güvenli etrafı çevrili en azından. Ücret ise fix 27 tl elektrik dahil. Elektrik parası ödememe gibi bir durum söz konusu değil. Park ve çadır yeri ücreti burada da yok. Kampın içinde market ve restoran-bar var. Deniz burada da gayet güzel ve temiz. Fakat felaket derecede sivri sinek var. Mutlaka yanınızda sinek kovucu spreyler bulundurun. Buradan Datça istikametine ilerlediğinizde yine yolun sol tarafında yolun baya altında toprak ve engebeli bir yolla ulaşılabilen İnbükü orman kampı var. Burası da gerçekten çok güzel bir koya sahip. Çok sakin ve temiz. Deniz çok çok güzel. Fakat kampta ve çevresinde hiçbir alış-veriş imkanı bulunmuyor. Yola da pek yakın sayılmaz. Buzdolabımız olmadığı için burada konaklayamadık ama seneye mutlaka buzdolaplı bir şekilde gideceğiz:smiley: Burada da konaklama ücreti kişi başı 10tl. Gökova'daki gibi domuzlar yine geceleri ziyaret ediyorlarmış bu güzel kampı :smiley:
Son olarak Datça'ya 20-25 km kala sol tarafta Özil mokamp'ta konakladık. Ücretler iki kişi için 23.5 tl :smiley:aydınlatma ve elektrik dahil. Küçük şirin bir kamp. Has Egeli çok komik bir sahibi var, her yerde Ege şivesiyle yazılmış uyarı levhaları var. Deniz ve plaj gayet temiz. Fakat burada kalırsanız Datça'yı ve eski Datça'yı mutlaka gezin. Datça merkezde en az Gökova'daki kadar güzel bir deniz var şiddetle tavsiye ederim.

Kısaca bu yıl ki kamp seyahatimiz bu şekilde idi. Masa ve buzdolabının eksikliğini çok hissettik. ekipman olarak 2 kişilik bir çadır kullandık fakat küçük geldi daha sonra 3 kişiliğe geçtik. 2 kişi kalacaksanız 3 kişilik çadır tercih edin rahat edersiniz. şişme yatak kullandık el pompasıyla şişen ve gayet rahat ettik. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. Umarım kampçılara bir faydam dokunur bu bilgiler ışığında. Genel olarak ben ve eşim için unutulmaz tatil ve yolculuktu ki seyahat etmek de bir o kadar keyifli oldu bizim için. Saygılarımla Alper Kıraç
 

Etiketler
Merhaba ,

anlatımız güzel ama çok acele ve kısa kesilmiş arlarda fotolarla canlandırmak çok daha hoş olurdu ,
8 gün için fazla yerler görmeye çalışmışsınız veya kampların durumu sizi buna zorlamış sanırsam.
Ama fırsat yaratıp tembellikten kurtulup farklı yerleri görmek yine de çok güzel...fotolarınızı bekliyoruz.

saygılarımla
 


teşekkürler arkadaşlar. fotoğraf yüklemek istiyorum ama boyutu büyük olduğu için yükleyemiyorum. bilen biri varsa yardımcı olabilir mi acaba? bir hayli foto var yüklenecek:smiley:
 




fretless' Alıntı:
teşekkürler arkadaşlar. fotoğraf yüklemek istiyorum ama boyutu büyük olduğu için yükleyemiyorum. bilen biri varsa yardımcı olabilir mi acaba? bir hayli foto var yüklenecek:smiley:

Bu sayfayı inceleyerek ;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21635.0

fotoğraflarınızı topluca boyutlandırabilirsiniz.

Daha sonra yanıtla butonu vasıtası ile her mesaj içine 5 er adet foto ekleme imkanınız olacaktır.

Paylaşımlarınızı bekliyoruz
 

Ynt: Didim'den Datça'ya Çadır Kampı Deneyimi

denemek için yüklüyorum başarırsam devamı gün içinde gelecek.
burası didim orman kampı.

Didim kamp
 


Ynt: Didim'den Datça'ya Çadır Kampı Deneyimi

teşekkür ederim murat bey. fotoları tek tek yeniden boyutlandırıp hepsini ekleyeceğim.
 




Ynt: Didim'den Datça'ya Çadır Kampı Deneyimi

benim geçen yıl yaptığım tatile benzer bir tatil olmuş size daha nice tatiller dilerim kısmet olursa bu sene bende ailem ile birlikte 25 ağustos ta çıkmayı düşünüyorum.sevgilerimle. :smiley:
 

Ynt: Didim'den Datça'ya Çadır Kampı Deneyimi

teşekkürler hüseyin bey size de keyifli, güzel bir tatil diliyorum.
 

Merhaba iyi akşamlar. Ben ve arkadaşım 2015 yılında araç kiralayıp alanya'dan izmir'e kadar 9 gün boyunca kıyı şeridini gezmiştik. Kalacağımız yerlerde çadırımızı kurup kamp yapmaktı. Ama kamp alanları ya yetersiz ve bakımsız yada pahalı. Gezimizi daha sakin olması için eylül ayını seçtik.
# ilk çadır yerimiz datça yolu üzerinde aktur kamp alanı. Fiyatlar şuan nedir bilmiyorum. Etrafı çevrili ister kendi çadırınızla ve karavanınızla geliyorsunuz yada karavan kiralıyabiliyorsunuz. Sürekli burada yaşayan küçük villa tarzında evler var. İçerisinde faydalabileneceğiniz küçük bir migros , atm , duş ve tuvalet alanları , buzdolabı , yemek pişirme alanları vs var.
# İkinci çadır yerimiz dalyan da kamp alanı. Burası daha nezih bir işletme. Ailenizle ve sevdiklerinizle gelip burada kalabilirsiniz. Linkini yazıyorum ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Dalyan Camping
# Üçüncü çadır yerimizde çeşme de çiftlikköy de yaptık. Burası merkeze biraz uzak çiftlikköy plajının hemen arkasında bulunan etrafı açık fazla güvenli olmayan bir yer. Sadece tuvaleti ve küçük bir bakkalı var.
Fotoğraf atmasını bilmediğim için yükleyemedim. Bir fikir vermesi açısından yazdım.Kalın sağlıcakla.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,245
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst