Diagnostic Cihazlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,944

schweps

Zirve
Merhabalar,
Araçtaki hata kodlarını gösteren, gerektiğinde arıza lambasını söndüren, motor çalışıyorken çeşitli dataları (sensör bilgileri vs.gibi) online gösteren, test book kadar kapsamlı olmasa da kullanıcının işini görebilecek çeşitli cihazlar mevcut.
Land Rover için Nanocom Evo II başta olmak üzere Hawkeye gibi cihazlar OBD II soketinden bağlanılıp kullanılmakta. 800-1.000TL gibi fiyatları var yanılmıyorsam.

Bir de yine OBD II soketinden bağlanan wifi veya bluetooth üzerinden bilgiyi aktaran dongle'lar var. Akıllı telefonlarda bulunan ücretli/ücretsiz aplikasyonlar vasıtasıyla kullanılabildiği gibi notebook üzerine kurulacak programlarla da kullanılabiliyor. Bu tip dongle'lar dealextreme de 20-40USD gibi fiyatlara satılıyor.
Kullanacağınız program ise pek azı ücretsiz olmak üzere 80-100TL'ye kadar çıkıyor.

Özellikle Land Rover araçlar için bu ikinci seçeneğin pek iş görmediğini okudum.

Bu tip cihazlarla deneyimi olan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşmalarını beklerim.

Etiketler
Ynt: Diagnostic Cihazlar

Takip. Bence çok güzel bir konu başlığı. Yol bilgisayarı gibi yakıt tüketim değerlerini verebilen yazılımlarda var mı acaba?

Benimde aracım 97 model v8 bende bu cihazlarla ilgileniyorum acaba hangi servislerde bulunabilir bu cihazlar yada biz alıp tespitte bulunabilirmiyiz arızayı çalışma düzeni ve sesi değişti arızayı kısa yoldan bulmak istiyorum

bu tür cihazlardan bir kaçını gittigidiyorda görmüştüm. fiyat aralıkları da yukarda yazıldığı gibi 30-200 tl aralığında. hatta buna banzer bir konu başlığını daha önce okumuştum. olumlu ve olumsuz yorumlar vardı. başlığı bulursam yazarım.

bulunduğum ilde 3 farklı cihaza bağladım ancak hiçbiri bağlantı sağlamadı dısko 2 çıkıyor dısco 1 yok bunlardan biride bosc marka idi ondan da sonuç alamadık

Cep telefonundan wi-fi üzerinden araçla haberleşen programlar kullanan var mı? Torque Pro diye bir program var mesela, hata kodlarını gösterdiğini iddia ediyor.

Diagnostic Cihazlar

Ben sahsen bu konuya cok kafa yorduydum ama henuz cozemedım :smiley:
Deal extreme sıtesınden OBD II port tan baglanabılecegım wıfı kablo getırttım.
Amma velakın D2 nın her yerınde sensor olmasına ragmen hıcbır verı alamıyorum motordan,
Sadece hız, motor devrı ve gaz tepkımesı ( tam anlamadım ne dolgunu )
Bırkac program kullandım ama en son kullandıgım dash cmd. Ipad 2 den bağlanıyorum.
Ama dedıgım gıbı faydalı verı bende alamadım henuz.
Bu konuyu cozmus arkadaslar var ıse yardımları rıca.
Burak

Sent from my iPad using Tapatalk

merhaba,
yeni aldığım Dodge durango aracımda arıza lambası yanmaktaydı,Aldıgım beyefendi aracta katalitik konvertor iptali yapıldı ondan yanmakta dedi , orjinalini taktım arıza lambası sönmedi. kayseride sanayinin altını üstüne getirdim hatayı kontrol edecek yada okutturabilecek birini bulamadım en sonunda bir bosch marka cihaz buldum hatanın kodunu verdi ,
Anladımki benim bir cihaza ihtiyacım var daha önce audi binek aracımdada ikide bir arıza lambası yandığında 30 lira okutturmaya daha sonra yptırdıktan sonra tekrar 20 30 lira sildirmeye verince bu iş beni cok yoracak alayım birtane her aracı okusun vede benım yanımda olsun dedim.ve araştırmaya başladım.
amerikadaki bir cok forum sitelerine üye oldum ve diagnostic cihazlarla ilgili araştırma yaptım.referanslar ve uygun luk acısından aşağıda linkini verdiğim cihazı getirttim.ve aracımdaki hatayı giderip hata codelarını sildim.
kayseri ve civarındaki arkadaşların ihtiyacı durumunda mesai saatleri dışında araçlarında sorun olan arkadaşlara seve seve yardımcı olurum.
almış olduğum cihaz
Actron-CP9580A
http://www.amazon.com/Actron-CP9580A-Enhanced-AutoScanner-Trilingual/dp/B008ZDYLC2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1392016656&sr=8-1&keywords=actron+cp9580a
Avrupa
asia
japon
ve ağırlıklı Amerikan araçlarının 96 modelden sonraki tüm modelleri okuyor analiz ediyor hataları siliyor

bende bir tane diagnostic alacagim galiba :D piyasada bizim işimizi gorecek cihaz marka model i kullanan arkadaslar paylasirlarsa sevinirim

bu actron u turkiyeden temin edebilecegimiz bir yer varmidir acaba malum 75€ uzeri urunlerde gumruk mevzuati geregi bir surru isle ugrasmak gerekiyor ve ikinci sorum actron 9580a land rover discovery 2 de deneme sansiniz oldumu iş goruyormu kesin? tesekkurler

deneme sansım olmadı benim aracım Dodge durango
http://www.actron.com/code_lookup.php
bu linkten aracınızı kontrol edebilirsiniz.

96 blazer ıcın yurtdısından elm327 cıhazı aldım.tourqe pro (ucretlı)da dahıl butun androıd uygulamalarını ındırdım ama hıcbır verı alamadım.

http://www.iobd2.us/ urunu buldum.telefonla konustum kesınlıkle uyumlu olacagını ve herturlu destegı vereceklerını 2 yıl garantılı oldugunu soyledıler.sıtede de uyumlu araclar lıstesı var.galıba bunu deneyecegım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR