Dedem gazete fotoğrafçısıydı onun isteği üzerine araştırma yapıp buradaki tavsiyeler üzerine fotograftarama.com sitesinin sahibi firmayla (Sayısal Ofis) iletişime geçip 100 adet örnek yaptırdım malum bir defa yapılacak bir iş olduğu için sonuçlardan memnun olsam da maliyetine razı olup, gidip internetten bulduğum 3 firmaya daha aynı negatifleri ve diaları tarattım. Benim için tarama kalitesi kadar eksik tarama veya filmlerin kaybolmaması da çok önemliydi. Sonradan tarama yaptırdığım firmanın birisi 2 negatif şeridini kaybetmiş yani 10 tane fotoğraf kayboldu ve hiçbir firma fotograftarama.com sitesinin kalitesine yaklaşamadı hem çözünürlük olarak yetersiz hem de fotoğraflar yan duruyor kenarlarında gölge var ve bazıları baş aşağı olarak teslim ettiler. Sayısal Ofis firmasının hassasiyetini ve profesyonelliğini gördükten sonra 30.000 civarı sayılı dia ve negatifi gönül rahatlığıyla teslim ettim 2 ay içinde tamamlayıp aynı düzende tek bir eksik bile olmadan teslim ettiler. Yukarıda yanlış bilgi verilmiş herhalde filmleri yüksek çözünürlükte tarıyorlar 300 DPI değil. 1969 yılında bir fabrikanın inşaatını çekmiş dedem, onları o fabrikaya ilettik 7 metrelik bir poster yapıp fabrikaya asmışlar. Çözünürülük beklenenden çok çok daha iyi. Firmaya yurtdışından bile iş geliyor ben şahit oldum. Sayısal Ofis diye aratın internette bir çok belediye ve kuruma ciddi işler yapmışlar.